Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2673
EURO
37,6148
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.888,860
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE ERGENEKON OPERASYONUNUN PERDE ARKASI!
İŞTE  ERGENEKON OPERASYONUNUN PERDE ARKASI!
 
Kamuoyuna büyük bir iş yapılıyormuş havası verilen ve Ergenekon olarak sunulan operasyonunun perde arkasını merak edenlere.
 
30.1.2008 - 00:30

GLADYO, EMNİYETTE YUVALANAN 57 FETHULLAHÇI POLİS ŞEFİ   
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,  Ergenekon olarak sunulan operasyonunun perde arkasını açıkladı.

Operasyonda gözaltına alınanların, gladyo olamayacağını söyleyen Perinçek, gerçek gladyoyu ve operasyonun hedefini açıkladı. Perinçek, operasyonun merkezinde, Emniyet Teşkilatı’na yönetici olarak yerleştirilen 57 Fethullahçının olduğunu öne sürdü. 

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in anlattıkları.

En baştan yazalım: Bu, bir Gladyo operasyonudur. Bütün NATO ülkelerinin içine bir ahtopot gibi kollarını uzatan ABD'nin "Derin Devleti", bu operasyonu yapmaktadır. O devlete kendi içlerinde "SüperNATO" diyorlar. Bir zamanlar Türkiye'de yaygın olarak "Kontrgerilla" adıyla tanındı.

GLADYONUN OPERASYON MERKEZİ POLİSİN İÇİNE TAŞINDI

Bu birikimle saptıyoruz: Türkiye'de Gladyo'nun devlet içindeki operasyon merkezi, 1990'lı yıllarda adım adım polis teşkilatının içine kaydırılmıştır. Türk Ordusu'nun 1990'lı yıllarda cephesini ABD tehdidine çevirmesine karşı, SüperNATO'nun cevabı, polis teşkilatı içinde Fethullahçılardan oluşan bir yığınak yapmak olmuştur. Bu yığınak, aynı zamanda Cumhuriyetin Emniyet teşkilatlanmasına karşıdır. Bu süreçte Gladyo, aynı zamanda Türk Ordusu'na karşı operasyonlar yapan bir örgütlenmeye dönüştürülmüştür. Bu örgütün Hırant Dink suikastinde ortaya çıkan ilişkiler ağını bir şemayla açıklamıştık. Bunun üzerine Tayyip Erdoğan ile Emniyet İstihbarat Şefi Ramazan Akyürek'in açtığı davalar da aklanmamızla sonuçlandı. Her şey ortadadır.

ÖRGÜTSÜZLERİN ÖRGÜTÜ

Gözaltına alınanlara bir bakalım: Güler Kömürcü gibi kamuoyu önündeki bir gazeteciden Sami Hoştan gibi tanınmış bir sabıkalıya kadar birbiriyle bağlantı kurulması güç, dağınık, bireysel davranışlı kimseler. Aralarında örgütümsü gruplar da var. "Yeniden Kuvayı Milliye" türü örgütlenmelerin "başıbozuk" özelliklerine hep değindik. Bunlardan bir Gladyo senaryosu üretenlerin kurgu gücünü kutlamak gerekir. Ama kamuoyunu kandırma yetenekleri için aynı değerlendirme yapılamaz.

GLADYO DEVLETİN KUMANDA MERKEZLERİNİ DENETLER

Daha önemlisi, Gladyo, devletin kumanda merkezlerini denetim altına alan bir örgüttür. Oysa yakalananlar, etkisiz ve güçsüz, devlet içinde esamesi okunmayan, vurulması kolay, sahipsiz insanlar. O nedenle eğer "derin devlet" aranıyorsa, gözaltına alınanlar arasında bulabilene aşkolsun! Buna E. Tuğg. Veli Küçük de dahildir. Hele ismi sürekli hedef haline getirilmiş devlet görevlileri, böyle yüksek düzeyde gizliliği olan bir örgütlenme için de "emekli" konumundadır. Ama Ordunun hedef alınması için, hele bir generalin operasyona dahil edilmesi gereklidir. Gazetelerin birinci sayfalarını kaplayan, boy boy üniformalı fotoğrafların anlamını herkes biliyor.

GLADYO HER ZAMAN ABD'NİN GLADYOSUDUR

Gladyo tanısında kilit özellik, ABD bağlantısıdır. Türk Devletinin NATO döneminde bir "derin devleti" kalmamıştır. Derinlikler, ABD'nin egemenlik alanına alınmıştır. Operasyonla ilgili yayınlara bakıyoruz, gözaltına alınan etkisiz insanlar üzerinden Türkiye'nin etkili ve büyük güçleri hedef alınıyor. Bu gözaltına alınanlar, ABD için de, Tayip Erdoğanlar için de bir tehdit oluşturmaz. Demek ki hedef, gözaltındakiler değildir. Onlar üzerinden yürütülen psikolojik savaş, aslında operasyonun hedefi yanında, arkasındaki gücü de ele veriyor. Türkiye'de "Kuvvacılar", "Milliyetçiler", vatanseverler suçlu ilan ediliyor. Eskiden SüperNATO edebiyatında "komünistler" baş suçluydu, şimdi baş suçlu "millici"dir. Çünkü küreselleşme, milli devleti boğmak içindir.  Zaten Tayip Erdoğan'ın basın personeli, daha ilk günden okları millî kuvvetlere ve özellikle de Ordu'ya yöneltmişlerdir.

HEDEF KAPSAMLI

Demek ki, operasyon savunmasız ve etkisiz güçlerden başlatılmıştır. Ancak güçleri yeterse, ellerindeki kara neşterle ABD'nin baş düşman kabul ettiği Türk Ordusu'na ve milli güçlere ilerleyeceklerdir. Nitekim Gladyo'nun değnekçiliğine soyunan Radikal Başyazarı İsmet Berkan, 25 Ocak 2008 günü, 'bu operasyon milli hükümet diyenlere kadar genişletilmelidir' diye yazıyor. Uğur Mumcular da, hep böyle katlettirilmedi mi? Ahmet Altan ve Mehmet Altanlar'ın rolleri geçerlidir.

Gladyo, basındaki elemanlarına yazdırttığı karanlık amacını, "darbe hazırlığı" suçlamalarıyla da sergilemiştir. Darbeyi kim yapabilir? Kimse gözaltındakilere böyle bir güç yakıştıramaz. Ama onlar üzerinden Türk Ordusu'nun vatanı ve cumhuriyeti her koşulda savunma kararlılığına gözdağı verilmektedir.   

GLADYO'NUN KIŞKIRTICI AJANLARI

Tertipte bir takım kışkırtıcı ajanların kullanıldığı da ortada. Bunlardan birini Aydınlık daha önce kapak yapmıştı. Yine sahneye çıkartılıyor. Benzerleri de gözüküyor. Bunlar üzerinden kurgulanan senaryolarda, Orhan Pamuk gibiler masum ve mağdur gösteriliyor.

ABD, Orhan Pamuk'u öldürtmez; ona ödüller verip, Türkiye'ye karşı psikolojik savaş elemanı olarak kullanır. Eğer bu tür parlak fikirler çıkmışsa, göreceksiniz altından Gladyo'nun kışkırtıcı ajanları çıkacaktır. Orhan Pamuk gibi "Ermeni ve Kürt soykırımı" yalanının seslendiricileri için yapılan büyük reklam kampanyası da operasyonun yan ürünü olmaktadır.

GLADYO SUİKASTLERİNİN KODLARI

Gladyo suikastlerinin kodları bellidir: Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı ve diğer kahramanlarımız. Bugüne kadar Gladyo suikastine kurban gitmiş bir ABD veya AB muhibbi var mı?

Bu hengamede bir suikast olacaksa, tehlikede olanlar yine Uğur Mumcu'lardır.

Bir kısmı örgütsüz, bir kısmı bu tür tertiplere sürekli olanak sağlayan insanların arasına birkaç kışkırtıcı ajan koyacaksın, suç ve suçlu imal edeceksin, sonra büyük gümbürtü koparacaksın, ama hedefin de bu etkisiz insanlar değil, Türkiye'nin büyük millî güçleri olacak, işte buna dört dörtlük bir SüperNATO operasyonu denir.

Operasyonun arka planında ABD servisleri var elbette, ama emri verenin Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu gazeteler yazdı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek'in de bu operasyonun merkezinde olduğu basında yer alıyor. Sicilinde, "Emniyet içinde irtica örgütlenmesine dahil olduğu ve Fethullahçılığı" yıllarca önce valilerce saptanmış.

İŞTE GLADYO KADROSU

Yukarda belirttik, Gladyo devlet teşkilatının içine yuvalanmıştır. İşçi Partisi, uzun araştırmalar sonucu Emniyet teşkilatına yuvalandırılan Fethullahçı Gladyo kadrosunu isim isim saptamıştır. 57 üst düzey görevlinin isimlerini ve konumlarını suç duyurusu kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve parti kapatma nedeni olarak Yargıtay Başsavcılığı'na veriyoruz. Bu 57 görevlinin dökümü şöyledir: 4 daire başkanı, 11 daire başkan yardımcısı, 32 şube müdürü, 3 başkomiser, 3 öğretim üyesi ve 3 çeşitli görevlerdeki yönetici.

Yalnız Partimiz mi, Emniyetin vatansever kadrosu da, onları yakından biliyor. Eski İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, Polis Okulları birincisi Adil Serdar Saçan, yapılan operasyonun Emniyet içerisindeki "F tipi" örgütlenmeyle bağlantılı olduğunu belirtti ve Ramazan Akyürek'in hâlâ görevde olmasının dikkat çekici olduğunu vurguladı. Ulusal Kanal'dan bütün Türkiye dinledi o yürekli devlet görevlisini.

Sayın Adil Serdar Saçan, Fethullah Gülen'in "ulusalcı dalgayı aşacağız" sözlerinin bu operasyonun amacını bulmada anahtar değerinde olduğunu da belirtmiştir.

İşte ABD merkezli büyük tertipler böyle bozguna uğratılır. Vatan böyle savunulur. Huzur ve barış böyle sağlanır

ZAMANLAMA ESKİ ZAMANLAMA

Gladyo tarihi açısından bakarsanız, operasyonun zamanlaması, CIA'nın 1971 ve 1980 öncesindeki Türkiye'yi istikrarsızlaştırma operasyonlarındaki bazı koşulları hatırlatmaktadır.

O zamanlar da ekonomik kriz vardı.

Yine o zamanlar, ABD'nin Türk Ordusundaki vatansever birikimden rahatsızlığı biliniyor.

ORDUYA DARBELER TARİHİ

1971 ve 1980 darbelerinin asıl amacı hep gözden kaçırılır: Her iki darbede toplam 3000'in üzerinde bağımsızlıkçı subay tasfiye edilmiştir.  1971 ve 1980 darbeleri, bu yönüyle ABD'nin aynı zamanda Türk Ordusu'na karşı gerçekleştirdiği darbelerdir.

O koşullardan farklı olan nedir?

ABD, artık kendi deyişiyle "bizim oğlanlar" bulmakta sıkıntı içine girmiştir. Darbeyi kime yaptıracak? Ordunun komuta kademesini denetim altına almadan bunu nasıl başarabilecek? Öyleyse bugün ABD'nin öncelikli hedefi, Türk Ordusu içinde nifak ve tasfiyeler ortamı yaratmak, Türk Ordusu'nu bölmek, Türkiye'nin milli ekonomisinin direncini kırmak, bölücü kalkışmalar tertiplemek ve en sonunda Türk Ordusu'nu mümkünse yenilgiye uğratmaktır. Polis içinde yapılan Fethullahçı yığınağa işte böyle bir planın içinde rol yüklenmiştir.

BAŞIBOZUKLUĞUN MALİYETLERİ

ABD'nin ve Gladyosunun amacı ve planı ortada.

Mesele, bu karanlık plana karşı koyacak programı, stratejiyi ve örgütlü gücü oluşturmaktır. Bu büyük işin, her tür tertibe olanak veren, ne idüğü belirsiz, disiplinsiz ve başıbozuk ilişkilerle başarılamayacağı açıktır.

ABD, 1971 ve 1980 öncesinde de planlarını başıbozukları kullanarak yürüttü. Bugün de öyle, bir takım şarlatanlar ortaya fırlıyor, program yok, güvenilir kadro yok, örgüt yok, strateji ve plan yok, "Kuvayı Milliye" gibi itibarlı kavramları eskiterek bir takım işlere kalkışıyor. Çoğu iyi niyetli, fakat tecrübesiz insanlarımız oraya buraya koşturarak büyük amaçların gerçekleşebileceği sanılarına kapılıyor.

Fatura, Türk milletine ve Cumhuriyete çıkartılmaktadır.

DOĞRU PROGRAM, DOĞRU STRATEJİ, DOĞRU ÖRGÜTLENME

Peki kime, hangi güce güveneceğiz?

Milli Hükümet Programı olan, stratejisi olan, sağlam ve bilgili önderliği, birikimli kurmay kadrosu olan, ast üst ilişkileri belli, disiplinli, kırk yıllık mücadeleler içinde denenmiş, doğrularından da hatalarından da ders çıkartmış öncü örgütlenme, İşçi Partisi'dir. İşçi Partisi'nin birikimi olmadan, Türkiye'de artık hiçbir milli görev yapılamaz. Bu, bir!

İkincisi Türk Silahlı Kuvvetleri'dir. Herkes bilsin: Türk Ordusu'nun alternatifi Amerikan ordusudur. Türk Ordusu'nun düşmanları, yaşanan Gladyo tertibinde görüldüğü gibi Amerikan ordusunun üzerimize sürdüğü vatansızlaştırılmış çıkar  gruplardır.

Milletin büyük gücü Cumhuriyet mitingleri ve Mehmetçik yürüyüşleriyle ortaya çıkmıştır. Bu da üç!

Önümüzdeki büyük millî çözümün anahtarı, işte bu üç gerçekte saklıdır.

ÇÖKÜŞÜN BAŞLANGICI

Herkes sanıyor ki, ABD güdümlü Fethullah Hoca, Tayip Erdoğan ve Abdullah Gül üçlüsü, büyük mesafe almışlardır. Eğer dönüp arkanıza bakarsanız, öyledir. Ama önünüze bakarsanız, bu üçlünün çöküşün başlangıcında olduğunu görürsünüz.

1-ABD krizi, büyük bir mali yıkıma ve ekonomik durgunluğa dönüşmektedir.

2-Türkiye'deki tefeci-mafya-tarikat ekonomisinin sıcak para kanalları tıkanmaktadır.

3- ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi kayaya dayanmıştır. O kadar ki, ABD Irak'ta BAAS yöneticilerini hükümete çağırmaktadır.

4-Türkiye'de yukardaki üç gelişme nedeniyle yönetim krizi başlamıştır. Tayip Erdoğan'lar dönüşü olmayan bir sefere çıkmışlardır. Geri dönüş yollarını sel almıştır. Bu durumda bütün ufuksuz ve hesapsız güçler gibi maceralara yönelmektedirler. Türban hamlesi işte bu kapsamdadır. Son operasyonla Ordunun gücünü sınamaya kalkışmaları da, cahilliklerindendir. Bütün yıkılmakta olan güçler gibi kurşunu kendi ayaklarına sıkmışlardır.

5- Önümüzdeki krizden Kemalist Devrim rotasında bir Milli Hükümetle çıkarız. O nedene krizden ABD korksun!



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BU HARİTA ATATÜRK'ÜN ÖLMÜDEN HEMEN SONRA YAYINLANDI

MALKOÇOĞLU'NUN BABASINA AİT MEZAR BULUNDU..!

MAYIN TEMİZLEME İHALESİ YAPILDI
»  "BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ"
»  MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN TÜRBAN BİLDİRİSİ
»  348 İMZALI TÜRBAN DEĞİŞKİLİĞİ TBMM'YE SUNULDU
»  İŞTE BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKÇESİ
»  GÜLDAL MUMCU, "TÜRBAN ÇAĞDIŞI BİR SİMGE" DEDİ
»  CHP, SOLUĞU MAHKEME'DE ALACAK
»  ÖZBÜDUN NOKTAYI KOYDU
»  MECLİS ÖNÜNDE TERSANE ÖLÜMLERİ EYLEMİ
»  FEDERASYON YABANCI FUTBOLCU SAYISINIARTTIRDI
»  İŞTE BAŞBAKAN'I KIZDIRAN FOTOĞRAFLAR
»  THY'DE REHİNE ŞOKU
»  KORGENERAL TÜRBAN YÜZÜNDEN İSTİFA ETMİŞ
»  "SANMAYIN Kİ KONU SIRADAN BİR KILIK KIYAFET SORUNU"
»  KENDİ KURMAYI BİLE SAKINCALI DERKEN NEDEN BU İNAT?
»  BAYKAL:"ŞİMDİ HERKEZ TAKİYYE'NİN NE OLDUĞUNU GÖRDÜ"
»  "TÜRBAN DÜZENLEMESİ PARTİ KAPATMA GEREKÇESİ OLAMAZ"
»  ERDOĞAN'DEN ERGENEKON'A GÖNDERME
»  AKP, TÜRBAN PAKETİNİ CHP VE DSP'YE GÖTÜRECEK
»  ERDOĞAN: ''TEK AMACIMIZ ÜNİVERSİTELER'
»  GÜL'ÜN OĞLU OKULUNDA MESCİT AÇILMASINI MI İSTEDİ...?
»  MEHMETÇİK EKSİ 30 DERECEDE NEDEN ÜŞÜMÜYOR?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.