Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İNSANLARI KUMARA ALIŞTIRIP NELERİ VARSA ALIYORLARDI
İNSANLARI KUMARA ALIŞTIRIP NELERİ VARSA ALIYORLARDI
 
Ankara'da tuzaklarına düşürdükleri vatandaşları kumara alıştırarak ellerindeki mallarını alıp zorla senet imzalatan bir şebekeye yönelik düzenlenen 'Tuzak' operasyonunda 23 kişi gözaltına alındı.
 
5.5.2007 - 05:30

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda Sincan ilçesinde son yıllarda Yahya D. Abdullah A, Selahattin A. ve Mehmet A.'nın birçoğu akrabaları olan suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş kişilerle birlikte oluşturdukları şebekenin, haklarında birçok işlem yapılmasına rağmen bölgede halkı sindirerek haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, oluşumun haksız ekonomik kazanç sağlamak amacıyla cebir ve tehdit kullanan silahlı suç örgütü olduğu yönünde şüphe duyularak yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinin talimatları doğrultusunda soruşturma başlatıldı.

Yapılan çalışmalarda, şebekenin ele başının Sincan ilçesinde Dernek, Ganyan bayii, kahvehane ve emlak işletmeciliği yapan Yahya D. olduğu, Gazi lakaplı Abdullah A, Selo lakaplı Selahattin A. ve Mehmet A.'nın suç örgütünü yönettikleri belirlendi. Şebekenin birlikte ticari ilişkiler nedeniyle irtibatlı oldukları veya işlettikleri mekanlara gelen varlıklı insanları seçerek umuma açık yerlere, gazinolara ve pavyonlara götürmek, yemek ısmarlamak suretiyle dostluklarını kazanmaların ardından kumar oynamaya alıştırdıkları belirlendi.

 Kumar oynamaya teşvik edemedikleri kişilere ise 'Al bu parayı, benim adıma oyna, hem canın da sıkılmaz' diyerek kumar oyununa dahil eden şebekenin, para kaybettikçe nakit desteğine bulunarak sabah saatlerine kadar kumar oynattıkları kişiyi tüm parayı kaybetmesine rağmen verdikleri paranın hesabını sormadan uğurladıkları ve evine gitmesi için özel araç tahsis ettikleri belirlendi.

 Bu şekilde kişinin hoşnut olmasını sağlayarak mekana alıştırdıkları belirlendi. Mekana tekrar gelmesi sağlanan vatandaşa daha sonraki günlerde kaybettiği para tutarında borçlandırdıkları, borçlanan kişiye 'Yarın yine oynarsın, şansın değişir, kazandığınla ödersin" diyerek sürekli kumar oynatmak suretiyle borç meblağını arttırdıkları iddia edildi. Şebekenin daha sonra bu tür kişilere zorla senet imzalatarak, işyeri, tarla, emekli maaşı ve nakit paralarına el koydukları anlaşıldı

. Şebekenin mekanlarında uyuşturucu madde kullanıldığı da tespit edilirken mağdur kişilerin içkilerine de uyuşturucu katarak bu hallerinden yararlandıkları ortaya çıkarıldı. Soruşturma kapsamında 30 kişinin şebeke tarafından mağdur edildikleri gerekçesiyle şikayetçi olduğu öğrenilirken Tuzak operasyonu kapsamında gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda yüksek meblağlı senet, çek, arsa ve daire tapuları, sözleşmeler ve satış protokolleri, kumar oyununda kullanılan pul, zarf, yaz boz ve iskambil kağıtları ile kumarla ilgili hesapların kaydının tutulduğu defter ve ajandalar ele geçirildi.

 Yetkili Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci'nin talimatları 1 Mayıs 2007 günü başlatılan 'Tuzak' operasyonu kapsamında "Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, örgütü yönetmek, örgütün üyesi olmak, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli yağma, tabanca ile yaralama, tehdit ve tefecilik yapmak' şüphesiyle, Yahya D, Hamit D, Kemal D, Ali Seydi D, Mehmet A, Cafer A, Özel Ö, Seyfullah G, Ali Gazi K, Abdullah A, Murat A, Gökhan A, Mazhar Ö, Soner G, Ayhan K, Şükrü K, Yener Ö, Güven D, Sebahat S, Saim Y. ve Selahattin A, Halil U. isimli zanlılar Ankara'da, Özcan A. isimli zanlı ise Elazığ'da yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar polis sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TERÖRİST CENAZESİNE KATILAN 24 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI

RİZE'DE KARAKOL ÖNÜNDEN POLİS ARACINI ÇALDILAR

SAHTE PARA BASANLAR PKK'LI ÇIKTI
»  AĞRI JANDARMASI 20 ADET KÜLÇE ALTIN ELE GEÇİRDİ
»  ERZİNCAN'DA SERVİS MİNİBÜSÜ FACİASI, 4 KİŞİ ÖLDÜ, 18 YARALI
»  PKK'YA PARA BASAN KALPAZANLAR YAKALANDI
»  BAŞKENT'TE GAZ PATLAMASI
»  KIZ KARDEŞİNİ ENİŞTESİ SANIP ÖLDÜRDÜ
»  ŞİMDİYE KADAR BİR GASPÇIYA VERİLEN EN AĞIR CEZA
»  FUHUŞÇU KADIN POLİS PATATES HAT KULLANMIŞ
»  2 KIZ ÖĞRENCİYİ ARABAYLA KAÇIRMAK İSTEDİLER
»  ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST BELEDİYE BAŞKANI'NIN OĞLU MU?
»  PKK BOMBACILARI HAKİM KARŞISINA ÇIKARTILDI
»  SERİ KATİLLER BİRBİRİNİ SUÇLADI
»  İNTİHAR EDİŞİNİ ARKADIŞANA GÖSTERDİ
»  KARISINI KAÇIRAN KOMŞUSUNU ÖLDÜRDÜ
»  BU KADININ MESLEĞİ KENDİNE TECAVÜZ ETTİRMEK
»  POLİSLERİN KURDUĞU FUHUŞ ÇETESİ YAKALANDI
»  ÖNCE TACAVÜZ ETTİLER,SONRA TAVANA ASTILAR
»   100'DEN FAZLA ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ
»  TEZİÇ'E SALDIRIDA ÜÇ TUTUKLAMA
»  ÖFKELİ HASTA HEMŞİRENİN BURNUNU KIRDI
»  İŞ ÜSTÜNDE UYUYAN HIRSIZLAR YAKALANDI
»  GASPÇI ASKERLERİ VATANDAŞ YAKALADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.