Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İSRAİL LÜBNAN'I BOMBA MANYAĞI YAPTI
İSRAİL LÜBNAN I BOMBA MANYAĞI YAPTI
 
İsrail'in bombaladığı yakıt tankının önünde iki Lübnan sivil savunma görevlisi İlgili Galeri Foto Galeri için tıklayınız İLGİLİ HABERLER • İsrail Gazze'nin orta kesiminden çekildi • "Hizbullah'ın hakkından geleceğiz" • Bush ve Merkel'in gündemi Ortadoğu • İsrail Lübnan'ı dış dünyaya kapattı • İsrail birlikleri Lübnan'a girdi Kaçırılan 2 askerini gerekçe göstererek geçtiğimiz çarşamba günü Lübnan'a giren İsrail'in Hizbullah operasyonunda ölen sivil sayısı 60'ı geçti.
 
14.7.2006 - 13:42
Sabaha karşı Beyrut-Şam karayolu, Beyrut Havalimanı ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ne ait bir üssü bombalayan İsrail, Beyrut Havalimanı'nı da tekrar vurdu.

Böylece İsrail savaş uçakları, uluslararası havalimanını bugün üçüncü kez vurmuş oldu.
 
Uluslararası havalimanı, dün sabah İsrail uçakları tarafından bombalandığından bu yana kullanılamıyor.
 
İsrail askerleri ile Hizbullah üyeleri arasında İsrail'in kuzeyinde çatışmalar yaşanıyor. İsrail devlet televizyonunun ikinci kanalı, İsrail askerlerinin, İsrail sınırına yaklaşan Hizbullah militanlarına ateş açtığı belirtildi. Çatışmada ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.
 
İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarıysa sürüyor. Saldırılarda Lübnan'ın yollarını, üst geçitlerini ve petrol tanklarını da hedef alan ve ülkedeki hava, deniz ve kara ablukasını daraltan İsrail, gece boyunca başkent Beyrut'un güneyini havadan vurdu.
 
Beyrut'ta bomba ve füzeler bir köprüyü yıktı, bir köprüye ağır hasar verdi, binaların camlarını kırdı, bazı balkonlar ve duvarlar sokaklardaki araçların üzerine yıkıldı.

Lübnan Kara Kuvvetleri hava saldırısına uçaksavar ateşiyle karşılık verdi.
 
Hizbullah'a bağlı El Manar televizyonu, İsrail savaş uçaklarının Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın siyasi merkez bürosunun bulunduğu bir banliyödeki bir köprü ile Ciyye elektrik santraline ait yakıt depolarını hedef alan saldırısında en az 2 kişinin öldüğünü, 17 kişinin yaralandığını duyurdu.
 
Lübnanlı görgü tanıkları ve güvenlik yetkilileri, Lübnan Kara Kuvvetleri'nin de hava saldırısına uçaksavar ateşiyle karşılık verdiğini belirtti.

İsrail jetleri, yine bu sabah Lübnan-İsrail sınırı yakınlarındaki Nakura bölgesini de bombaladı. Jetler, bölgeye 4 füze saldırısı düzenledi. Saldırılarda can kaybı olup olmadığı bilinmiyor

Hizbullah'tan misilleme

Hizbullah da, İsrail'in kuzeyine 100'den fazla Katyuşa füzesi fırlatarak misilleme yaptı, 2 İsrailli öldü.
 
Dün akşam İsrail'in Hayfa kentine füze saldırısı düzenlendi. Hizbullah "saldırıyı biz düzenlemedik" açıklamasını yaptı.
 
İsrail, kaçırılan askerlerin İran'a götürüldüğünü iddia ediyor, İran ise bu iddiayı reddediyor.
 
Bu arada Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail'in Lübnan'a saldırısının ele alınacağı toplantısına birkaç saat kala ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüştü.
 
Sinyora'nın görüşmede, BM Güvenlik Konseyinin, Lübnan hükümetinin dünkü talebine uygun olarak, bir ateşkesi oylaması için ısrar ettiğini ve Rice'a, Lübnan'ın çeşitli noktalarında duyulan İsrail bombardımanlarının hayati öneme sahip yerleri hedef aldığını anlattığını belirtti. 

BM acil toplanıyor
 
İsrail, önceki günden bu yana yüzlerce hedef vurduğu Lübnan'da ülkenin tek uluslararası havaalanının kapanmasına yol açtı ve bu ülkenin komşusu Suriye ile ana karayoluna zarar verdi. Ayrıca İsrail gemileri, ülkenin kıyısını abluka altına aldı.
 
İsrail'in kaçırılan askerlerini kurtarma gerekçesiyle Gazze'nin ardından saldırılarını yönelttiği Lübnan'ın hükümeti de dün BM Güvenlik Konseyi'nden, çatışan Hizbullah ile İsrail'e ateşkes çağrısında bulunmasını talep etti.
 
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de bugün İsrail saldırılarını görüşmek üzere olağanüstü toplanacak. İsrail ordusunun Gazze operasyonu da sürüyor.
 
Bu arada, İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrullah'ı ortadan kaldırma tehdidini yineledi. İsrail İçişleri Bakanı Ron Bar On, ''Hizbullah lideri kendi kaderini kendi çizdi. Vakti geldiğinde kendisiyle hesaplaşacağız'' dedi.

ABD'nin tavrı
   
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Lübnan ve İsrail arasında yaşanan olayların ilgili tarafların sorumlu hareket etmesiyle çözümlenebileceğini söyledi.

Almanya Stralsund'da basın toplantısı düzenleyen Rice, Suriye'nin sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin zorunlu olduğunu ve olayların başlamasında sorumluluğu bulunanlara baskı yapması gerektiğini belirtti.

Rice ayrıca, İsrail'den de kendini dizginlemesini ve sivil kayıplara neden olmaktan ve sivil alt yapıya zarar vermekten kaçınmasını istediklerini kaydetti.

İsrail'i Beyrut'taki havaalanları ve diğer hedeflere saldırdığı gerekçesiyle eleştirmeyi reddeden Rice, ''her bir eylemi tek tek yargılamaya çalışmayacağım'' dedi.

Rice, barış için en iyi şansın Lübnan'ın demokratik yapıya kavuşması ve Suriye güçlerinin Lübnan'ın dışına çıkarak orada kalmalarından geçtiğini söyledi.

Saldırıya tepkiler

Rusya: "Ortadoğu'daki durum G-8'lerin gündeminde"
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortadoğu'da şiddetin tırmanmasına karışan bütün taraflara çatışmalara acilen son vermeleri çağrısında bulundu.  Bu arada, G-8 zirvesine evsahipliği yapacak Rusya'nın Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın Lübnan'daki durumu zirvenin gündemine almaya karar verdiğini duyurdu. 
 
Bakanlık açıklamasında, Moskova'nın Ortadoğu'ya Dışişleri Bakanlığı özel temsilcisi Sergey Yakovlev'i göndereceği açıklandı.

İran: "Suriye'ye saldırı sert karşılık bulur"

İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad, Suriye'ye yönelik bir İsrail saldırısının tüm İslam alemine yapılmış bir saldırı olarak kabul edileceğini ve 'çok sert bir karşılık göreceğini' söyledi.

İran liderinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile yaptığı telefon konuşmasında, ''siyonist rejim aptalca yeni bir hareket yapar ve Suriye'ye saldırırsa bu tüm İslam alemine yapılmış bir saldırı olarak kabul edilecek ve bu rejim  çok sert bir karşılık görecektir'' ifadelerini kullandığı belirtildi.

Suriye ve Hizbullah ile yakın bağları olan İran İslam hükümeti hiçbir zaman resmi olarak tanımadığı İsrail hükümeti için 'siyonist rejim' nitelemesini kullanıyor.
   
Suudi Arabistan: "Lübnan'daki unsurlar sorumlu"

Suudi Arabistan, Lübnan'da baş gösteren krizden 'Lübnan içindeki unsurların' sorumlu olduğunu belirterek, Hizbullah örgütü ile bu örgüte destek veren İranlıları sert bir dille suçladı.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'nın yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verildi:

''Meşru direniş ile Lübnan içindeki unsurlar ve onların gerisindekilerin, meşru yetkililerden yardım istemeksizin ve Arap devletleriyle görüşme ve koordinasyonda bulunmaksızın giriştiği hesapsız maceraların birbirinden ayrılması zorunludur. Bu unsurlar kendi sorumsuz hareketlerinin mesuliyetini taşımalı ve kendilerinin yarattığı bu krizi kendi başlarına sona erdirmelidirler.''
 
Endonezya: "Çatışmalar sona erdirilsin"
 
Endonezya, İsrail'in Lübnan'da düzenlediği hava saldırılarını kınadı ve BM'ye, Ortadoğu'da yayılan çatışmaları sona erdimesi için yardım çağrısında bulundu.
 
Kanada: "İsrail'in  saldırıları ölçülü''
 
Kanada Başbakanı Stephen Harper, İsrail'in Gazze şeridi ve Lübnan'da yaptıklarını 'ölçülü' buldu ve ''İsrail'in kendini savunma hakkı var'' dedi.
 
''Şartlar göz önüne alınırsa İsrail'in verdiği karşılığın ölçülü olduğunu düşünüyorum'' diyen Kanada Başbakanı, ''bu tırmanmaya son vermek karşı tarafın işi'' diye konuştu. Harper, izbullah ile Hamas örgütlerinden, ellerindeki İsrail askerlerini serbest bırakmalarını da istedi.  


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ATAKA PARTİSİ TÜRKLERE KARŞI KAMPANYA BAŞLATTI

AMERİKA İNSANLARIN ÖLMESİNDEN ZEVK ALIYOR

İSRAİL'LİLERE UYKU YOK
»  İSRAİL'DEN BEYRUTA BOMBA YAĞMURU
»  İSRAİL DONANMASI LÜBNAN KARASULARINDA
»  FİLİSTİN USULÜ "ÇİN İŞKENCESİ"
»  BAĞDAT'TA 23 CESET BULUNDU
»  AB DEN EMİR KULLARINA EMİR VAR
»  RUMLAR ABD YETKİLİSİNİ BOYKOT ETTİ
»  TÜRKİYE'Yİ ŞAMAR OĞLANINA ÇEVİRDİLER
»  "BUSH" VE "PUTİN" KELİMELERİ DİNLEMEYE TAKILIYOR
»  BAĞDAT'A ÖCALAN İRTİBAT MERKEZİ
»  İRAN SERİ TECAVÜZCÜYÜ BÖYLE ASTI
»  İSRAİL ORDUSU LÜBNAN'A GİRDİ
»  ABD'NİN PKK İTİRAFI İKİ YÜZLÜLÜĞÜNDE İTİRAFI OLDU
»  ÇEÇENLER; "DİRENİŞİMİZ AYNEN DEVAM EDECEK"
»  AP PARLEMENTERLERİNDEN ŞEREFSİZ ÖNERİ
»  ÇİN İMPARATONUNUN VAZOSU BİR HİZMETÇİDE ÇIKTI
»  TERÖR HİNDİSTAN'IN BOMBAY KENTİNİ VURDU
»  "TARİHİN EN AĞIR AB RAPORU" EYLÜL'E ERTELENDİ
»  EL KAİDE "3 ASKERİ TECAVÜZLERE KARŞILIK ÖLDÜRDÜK"
»  ÖFKELENEN BOĞA OTURAN BOĞA OLDU
»  TERÖRİST Mİ DEDİ, ANASINA MI SÖVDÜ?
»  BASAYEV'İN ÖLDÜĞÜ DOĞRULANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.