Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2384
EURO
37,5129
IMKB
9.047,000
ALTIN
2.909,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İSTANBUL'DAN CİHAT ÇAĞRISI YAPTILAR
İSTANBUL DAN CİHAT ÇAĞRISI YAPTILAR
 
Hizbullah ve Hamas gibi örgütlerin temsilcilerinin de katıldığı İstanbul'daki 'Uluslararası Kudüs Buluşması' toplantısında, 'Kudüs'ün şiddet kullanılarak Siyonistlerden geri alınması' çağrısı yapıldı
 
16.11.2007 - 11:30
İstanbul'daki Feshane Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı dün "Kudüs'ün şiddet kullanılarak Siyonistlerden geri alınması" yolundaki çağrıları içeren sloganların atıldığı, çoğu yabancı İslamcı örgüt ve kuruluş üyesi 3 bin kişinin katılımıyla "Uluslararası Kudüs Buluşması" adı altında düzenlenen bir toplantıya sahne oldu.
Salondakilerin konuşmaların arasında sürekli tekbir getirdikleri ve sık sık Arapça "El Aksa için milyonlarca şehidiz", "Ruhumuzla, kanımızla El Aksa'yı koruyacağız" şeklinde slogan attıkları toplantıda Lübnan'daki Hizbullah ve Filistinli Hamas gibi örgütlerin üst düzey temsilcileri de yer aldı.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı toplantıyı, Türkiye'den aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Nabi Avcı ve eski AKP'li milletvekili Nevzat Yalçıntaş'ın da bulunduğu isimler en ön sıradan izledi.

Üç gün sürecek

Merkezi Türkiye'de bulunan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), İslam Dünyası Sivil Toplum Kurluşları Birliği (İDSB) ve Filistin Dayanışma Derneği ve Uluslararası Kudüs Müessesesi'nin işbirliğiyle düzenlenen ve organizatörlere göre "Kudüs'ün kimliğine sahip çıkma, işgali ret, medeniyet beşiğinin özgürlük mücadelesine destek" amacını taşıyan 3 günlük toplantı dün Feshane Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.
Toplantıya katılanlar arasında, Filistin'deki "Kudüs Hareketi" sözcülerinden Şeyh Raid Salah, eski Lübnan Başbakanı Selim el Hoss, Lübnan İslam Cemaati Başkanı Faysal Mevlevi, eski Mısır Başbakanı Aziz Sıddıki, İran'daki Kudüs Konferansı Genel Sekreteri Ayetullah Ali Ekber Muhteşemi, Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyin, eski Kudüs Müftüsü İkrime Sabri, Kudüs Kutsal Kabir Kilisesi Sözcüsü Atallah Hanna, Avam Kamarası üyesi George Galloway, MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ve TGTV Başkanı Necati Ceylan da yer aldı.

Kuran okunarak başlandı

Toplantının açılışı Kuran okunarak yapıldı. Daha sonra konuşan Uluslararası Kudüs Buluşması Komisyon Başkanı Maan Başşur, toplantıya ev sahipliği yaptığı için Türkiye'ye ve Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.
Eski Mısır Başbakanı Aziz Sıddıki, Kudüs davasının Arap davasının bir parçası olduğunu ve konferanslarla bir yere varılamayacağını belirterek, "Güç ve kuvvetle alınan, ancak güç ve kuvvetle geri alınabilir" dedi.
İşçi Partisi'nden 2003'te ihraç edilen İngiliz milletvekili George Galloway de "Kudüs vahşi, tehlikeli suçlular ve teröristlerce işgal edildi. Peki bazı Arap ülkeleri neden bu teröristlerle işbirliği yapıyor?" diye konuştu.

El Fetih-Hamas kavgası

Toplantıdaki şiddet yanlısı konuşmalara salonda bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yönetimini destekleyen El Fetih üyeleri itiraz etti. Bu nedenle salondaki Hamas ve El Fetih üyeleri arasında karşılıklı atışmalar yaşandı.

'Annapolis haramdır'

İran'daki Kudüs Müessesesi Başkan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Müsteşarı Ayetullah Ali Ekber Muhteşemi ise İsrail-Filsitin sorununa çözüm yollarını tartışmak amacıyla kasım sonunda ABD öncülüğünde Annapolis kentinde yapılacak olan "Ortadoğu Konferansı"nın "Filistin'i ortadan kaldırmak için yapıldığını" ve bu toplantıya katılmanın "haram" olduğunu öne sürerek, "Dünyadaki en büyük utanç ahiretten önce Siyonistlere hizmet etmektir" dedi.

NOTLAR...

Kadınlar ile erkekler ayrı oturdu

  • Toplantı başlamadan önce Feshane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı, içeri giren herkes polislerce arandı.
  • Toplantıya katılan kadınların büyük bölümünün türbanlı ve çarşaflı, erkeklerin çoğunun ise sarıklı ve sakallı olduğu görüldü.
  • Endonezya'dan Sudan'a kadar İslam ülkelerinden delegelerin katıldığı toplantıda, kadınlar ile erkeklerin çoğunlukla ayrı oturdukları görüldü.
  • İran Kudüs Konferansı Genel Sekreteri Ayetullah Ali Ekber Muhteşemi'nin, aralarında Cumhurbaşkanı Gül'ün de bulunduğu Müslüman ülkelerin devlet başkanlarına yolladığı ve ABD'nin öncülüğünde sonbaharda düzenlenecek "Ortadoğu Barış Konferansı"na katılmamaları çağrısında bulunduğu mektup da İran delegasyonunca katılımcılara dağıtıldı.
  • Toplantıda Türk, İranlı ve İngiliz konuşmacılar dışında genelde Arapça konuşuldu ve slogan atıldı. Basına dağıtılan notlar da çoğunlukla Arapçaydı.
  • Aralarında bazı İslamcı vakıf ve derneklerin de bulunduğu 109 vakıf ve derneği bünyesinde barındıran Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), geçen haziranda gazetelere film afişi gibi verdiği ilanla dikkat çekmişti. İlanda, idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yer verilerek, üç liderin "demokrasinin yıldızı" olduğu belirtilmişti.

    Üç gün önceki fotoğraf...

    Ortadoğu'da barışın sağlanması adına rol üstlenen Türkiye, İsrail Başbakanı Şimon Peres ile Filistin lideri Mahmud Abbas'ı daha üç gün önce Ankara'da bir araya getirmişti. İki lider, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le tarihi bir fotoğraf çektirerek, tüm dünyaya barış isteklerini ilan etmişlerdi. Dün İstanbul'daki 'Uluslararası Kudüs Buluşması' toplantısından yükselen savaş çağrıları ise bu barış girişimine bir anlamda gölge düşürmüş oldu.



  • Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
      Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


    Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
     

    Bu haber henüz yorumlanmamış...

      Bu kategorideki diğer haberler


    OĞUL UNAKITAN İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILSIN

    CHP'DE BEKLENEN İSTİFA

    YA ORGANİZE ÖRTBAS, YA BÜYÜK YALAN
    »  İŞTE GENEL MÜDÜRÜN ÖLDÜRÜLMESİNDEKİ NEDEN
    »  TERÖRİST SAKIK'IN BİLGİSAYAR İZNİ HİKMET SAMİ TÜRK'TEN
    »  DTP UYUYAN BOMBACI'NIN PEŞİNDE
    »  CHP: HAKARETİ BIRAK CEVAP VER TAYYİP BEY
    »  PEŞMERGE AKILLANDI, PKK, KUZEY IRAK'I BÖLDÜ
    »  ''PARLAMENTO DIŞI KALRLARSA ONLAR DA DAĞA GİDER''
    »  ''SU ZEGİNİ DEĞİLİZ, AMA SU FAKİRİ DE DEĞİLİZ''
    »  ''606 BİN 602 KİŞİNİN SİLAH RUHSATI VAR''
    »  ORGENERAL BAŞBUĞ'UN YALAN HABER İSYANI
    »  TÜRKMEN LİDER TÜRKİYE'YE SOKULMADI
    »  TERÖRLE MÜCADELEYE 250 MİLYAR DOLAR HARCANDI
    »  DAĞDAKİ VEKİL EŞİ ZİRAAT'TEN DESTEK KREDİSİ ALMIŞ
    »  "DAĞLICA TABURU GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİŞTİR''
    »  ''UYGULAMA SÜRECİNDEYİZ, LÜTFEN RAHAT BIRAKIN''
    »  YAZICIOĞLU'NDAN SİVAS DİKİMEVİ'NİN KAPATILMASINA TEPKİ
    »  CEZAEVLERİNDE 36 BİN HÜKÜMLÜ, 52 BİN TUTUKLU VAR
    »  DTP'YE KÜRTÇE MARŞ SORUSU
    »  VEKİLLERİN TİNERCİ VE KAPKAÇÇI ŞİKAYETİ
    »  CHP'DE ŞOK İSTİFALAR
    »  GENÇ KORUCULAR OPERASYONDA, YAŞLILAR NÖBETTE
    »  2008'DEN İTİBAREN PASAPORTLAR DEĞİŞECEK
     
      ÇOK OKUNANLAR
      YAZARLAR

     
    EMİN VAROL
     
    GAZETEC? ACI S?YLER !

     
    Ercan Deva
     
    Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

     
    MURAT ŞAHİN
     
    Matematik Ucuzlugu

     
    Cahit Saraçoğlu
     
    100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
      ÇOK YORUMLANANLAR
      ANKET
    Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
    Evet
    Hayır
    İlgilenmiyorum
     Sonuçları göster   
     
     
    RSS

    Add to Google
    Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.