Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2439
EURO
37,6215
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.873,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''ÇATIŞMA İSTEMİYORUM'' DEDİ ALKIŞLANDI
 ÇATIŞMA İSTEMİYORUM  DEDİ ALKIŞLANDI
 
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'den tansiyonu düşürücü açıklamalar geldi: Kurumlar arası erkler arası çatışmadan yana değiliz. Cumhurbaşkanı Gül toplantı çağrısı yaparsa katılırız
 
25.5.2008 - 00:22
AKP Hükümeti ile yüksek yargı organları arasında yaşanan bildiri gerilimine Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'den tansiyonu düşürücü açıklamalar geldi. Gerçeker, kurumlar arası çatışmadan yana olmadıklarını belirtti ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çağrısı ile yürütme ile yargı erklerinin başkanlarının bir araya getirecek bir toplantıya katılacaklarını söyledi. Gerçek yargı bağımsızlığın bir nadide çiçek gibi korunması gerektiğini söyledi.

Uşak Barosu tarafından düzenlenen “Hukuk Ceza” konulu sempozyum Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve çok sayıda Yargıtay üyesi katıldı. Gerçeker, sempozyumun yapıldığı Atatürk Kültür Merkezine gelişinde gazetecilerin Cumhurbaşkanı Gül’ün yargı ile yürütme erklerinin başkanlarına bir araya gelme çağrısına ilişkin sorularını yanıtladı. Gerçeker "Cumhurbaşkanında öyle bir davet gelirse elbette katılırız. Katılmamak mümkün değil" dedi.

 

 

Yargı bağımsızlığı bir nadide çiçektir

Yargıtay Başkanlar Kurulunun sert bildirisi nedeniyle gözlerin çevirili olduğu Gerçeker, açılış konuşmasını yapmak için kürsüye çıkarken Uşaklılar tarafından ayakta uzun süre alkışlandı. Konuşmasında hiçbir zaman kurumlar arası çatışmadan yana olmadıklarını belirten Gerçeker özetle şunları kaydetti: “Yargı bağımsızlığı ne kadar önemli olduğu hukukun üstünlüğü ilkesinin ne kadar önemli olduğu hiç bir açıklamaya gerek bırakmayacak kadar herkesin kabul ettiği ve en temel ilkelerden birisidir. Ve toplum için bu ilkeler su gibi, hava gibi, ekmek gibi gerekli olan şeylerdir. Bunlar yok oldğu zaman, zedelendiği zaman bütün toplum zarar görecektir. Bunun için bu ilkelerin bir nadide çiçek gibi korunup ve kollanması gerektiğine inanıyorum. Ve bizlerde yargı mensupları olarak düşüncemiz budur. Bu temel eksende düşüncelerimiz oluşmaktadır. Bunun dışında hiçbir düşüncemiz yoktur.

Çatışmadan yana değiliz

Bizler yargı mensupları olarak hukukun temel değerlerini korumak hukukun üstünlğünü yargı bağımsızlığı ilkelerini en üst düzeyde gerçekleşmesini sağlamak yönünde çaba sarf etmek zorundayız. Bu bizim üstlendiğimiz sorumluluğumuzun gereği olan bir hak ve yetkidir. Hiçbir zaman kurumlar arası, erkler arası çatışmadan, kutuplaşmadan yana değiliz. Demokrasinin gereği olan tartışma ortamında karşılıklı sevgi anlayışla ile daha ileriye daha iyiye çözüm üretmek gerektiğine inanıyoruz. Anayasamızın öngördüğü demokrasi laik, sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda ancak bu şekilde Yüce Atatürk’ün çizdiği, çağdaş ilkeler seviyesine ulaşmak mümkün olacaktır.

 

Görevimizi yapıyoruz

Hukukun üstünlüğü yargının bağımsızlığı gibi temel değerler tartışma konusu olmaktan çıkacaktır. Toplumda barış huzur ve güven ancak adaletin en üst düzeyde sağlanması adalet mekanizmasının çok iyi işlenmesi için gerçekleşecektir. Bu konuda en büyük görev biz hukukçulara düşmektedir. Bütün olumsuzluklara rağmen Türk yargısı,yargıcı hakimi, savcası ve avukatlarıyla en iyi şekilde yerine getirmektedir. Ve getirmeye devam edecektir.

 

Yargıya güvenin

Uşak Baro Başkanı Kazım Kargı da yargının yıpratılmamasını istedi ve “kendimizi yargıya teslim etmemiz gerekiyor” dedi. Kargı şöyle konuştu: “Taraflar birbirini kırmamalı, kanunlara uygun olarak birbirimizi anlamamız gerekiyor. Ancak bir şey var ki kuvvetler ayrılığı ilkesinde bağımsız yargıya güvenmemiz inanmamız gerekiyor. Bağımsız yargı demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur. Bu anlayış ve düşünce içinden nereden ve kimden gelirse gelsin bağımsız yargıyı yıpratıcı her türlü tutum ve davranışı uygun görmüyoruz. Bağımsız yargıya inanmamız ve kendimizi yargıya teslim etmemiz gerekiyor. Çünkü toplumun adaletine olan güveni sarsılırsa son derece yanlış olur ki bu bakımdan bağımsız yargıya inanmak ve güvenmek durumundayız."

Kargı CMK (Ceza Muhakemesi Kanunu) avukatlığının konusunda bütün meslektaşların büyük sıkıntı içinde olduğunu kaydederek “Ne alanının ne satanın memnun olduğunu” ve kolluk sorgusu dışında kaldırılması gerektiğini savundu. Kargı, “Parası olmayan vatandaşların adli yardım alması her zaman mümkündür” dedi.

 

Bu teşekkürün anlamı ne

Açılış konuşmaların ardından sempozyuma geçildi. Sempozyumun oturum başkanlığını yapan Yargıtay 8. Ceza üyesi Hamdi Yaver Aktan’ın “Ben kendimi Uşak’ta görev yaptığım için kendimi Uşaklı sayıyorum. Sayın Başkan ne denli yoğun olduğunuzu biliyoruz. Size Uşak’a geldiğiniz için teşekkür ediyoruz, saygılarımızı sunuyoruz. Kısa sürede Yargıtay’a tuttuğunuz projeksiyonu biliyoruz, biz değil tüm Türkiye biliyor. Başarılı olacağınıza inanıyorum. Kutlamamı şimdiden kabul edin sayın başkanım” şeklindeki sözleri dikkat çekti.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TELEKOM BİR SIR..!

VURAL SAVAŞ,HAŞİM KILIÇ VE RAPORTÖRÜ ELEŞTİRDİ

ERMENİ TASARISINI İMZALAMAYAN KONGRE ÜYESİNE DESTEK
»  REKORLAR KİTABINA GİREBİLMEK İÇİN DEV EBRU YAPTILAR
»  ŞÖYLE BİR YÜRÜYEYİM DEDİ 8 BİN 500 KİLOMETRE GELDİ
»  GÜL'Ü GÖRÜNTEMEK İSTEDİLER ŞİDDET GÖRDÜLER
»  YARGITAY BAŞKANI'NA KORUMA ORDUSU
»  KÜLTÜR BAKANI GÜNAY'DAN İSTANBUL İTİRAFI
»  BAŞKAN YARDIMCISI TURP GİBİ AMA 11 BİN KİŞİ HASTANELİK
»  HASAN CELAL GÜZEL, YAĞCILIĞININ MÜKAFATINI ALDI
»  BÖLÜCÜLER İSTİKLAL MARŞI YERİNE "EY RAKİP"İ OKUDULAR
»  AKP'DEN TÖREN ELBİSELERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA
»  "BİZ DE KADINLARLA ESTERGON'U OLUŞTURURUZ"
»  KARAYALÇIN, HEM CHP'Yİ, HEM AKP'Yİ TOPA TUTTU
»  BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A: ''KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ...''
»  "BİZ KAHVALTIYIZ, SİZ ÖĞLE YEMEĞİ"
»  SAĞI BULUŞTURAN DÜĞÜN TÖRENİ
»  " MİLLETVEKİLLERİ, ETTİKLERİ YEMİNİ HATIRLASIN"
»  GÜZEL'İN OĞLUNA ÖZEL ATAMA!
»  YARGITAY BAŞKANI UŞAK'TA KONUŞTU
»  GÜL, JAPONYA YOLCUSU
»  TOPTAN DA DURUMDAN VAZİFE ÇIKARDI, YARGIYA YANIT VERDİ
»  ÇİLLER 'ŞİMDİLİK, YOKUM' DEDİ
»  62 İLÇEYE YENİ KAYMAKAM ATANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.