Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3631
EURO
34,7833
IMKB
10.209,000
ALTIN
2.400,760
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
10 AĞUSTOS DÖNÜM NOKTASI OLACAK
 10 AĞUSTOS DÖNÜM NOKTASI OLACAK
 
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Halkın seçtiği cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanıdır. Herkesin hakkını, hukukunu gözetecek cumhurbaşkanıdır. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı Türkiye’yi uçuracaktır. 10 Ağustos yeni Türkiye yolunda dönüm noktası olacaktır” dedi.
 
1.7.2014 - 14:38

Erdoğan, 1994 yılında İstanbul’da yerel seçimler için gece gündüz koşturarak, İstanbul’un her sokağına ulaşmaya çalıştıklarını anlatarak, şöyle konuştu:
“Manşetlerin şevkimizi kırmasına müsaade etmiyorduk. Birileri günler öncesinden zaferlerini ilan ederken biz Allah’ın takdirine inanıyor ve hız kesmeden koşturuyorduk. İstanbul’un yoksul ailelerin olduğu bir mahallede bir kız çocuğu elini uzattı ve ‘Bunları annem gönderdi. Seçildikten sonra bizi unutmasın’ dedi. İki tane bileziği elime tutuşturdu. Ne olduğunu anlayamadan kendisi de incecik bileğindeki oyuncak bileziğini de elime tutuşturdu. Bir şey söyleyemedin o yavrucak kalabalığın içinde kayboldu gitti. O gözleri unutamadım. 20 yıl geçti. 7-8 yaşlarındaki o çocuğun gözlerindeki heyecanı unutamadım. Pınarhisar’da yatarken o çocuğun bakışları vardı. Ne o gözleri, ne o gözlerin verdiği mesaj bir an olsun aklımdan çıkarmadım. Annesi seçildikten sonra bizi unutmasın demişti ya o büyük mesajı hiçbir zaman unutmadık, unutmadım. Biz siyaseti o temiz yürekler için yaptık. Biz siyaset maden ocaklarında helal rızık kazanmak için çalışan kardeşlerimiz için yaptık, Türkiye’nin kenar mahallelerindeki aileler için yaptık. Diyarbakır Cezaevi’ndeki işkenceler için siyaset yaptık. Metris’teki adaletsizlik için siyaset yaptık. Filistin için, Mısır için, Somali için, Afganistan’ın mazlumları için siyaset yaptık. Siyaseti ikbal, makam, mevki, rütbe için yapmadık. Biz siyaseti Allah için ve millet için yaptık. Biz siyaseti makam, istiklal ve istikbalimiz için yaptık.”

-“CUMHURBAŞKANININ HALK TARAFINDAN SEÇİLMESİ DÖNÜM NOKTASI”-

Erdoğan, “77 milyonun her bir ferdini sadece insan olarak gördük. Bizi sevmeyenleri de sevdik, Bize oy vermeyenlere hizmet götürdük. Türk, Kürt, Müslüman, Musevi demedik. İnsana insan olduğu için değer verdik. Nerede nefes alıp veren can varsa oraya ulaşmanın derdi içinde olduk. Bu güzel ülke bizi sevenler kadar sevmeyenlerin de ülkesidir” dedi.
Ayrımcı olmadıklarını, inkar etmediklerini, asimilasyon yolu ile hiç kimseyi kendilerine benzetme çabasında olmadıklarını söyleyen Erdoğan, şunları ifade etti:
“Onlar ayrıştırdılar, biz kardeşliğin mücadelesi verdik. Biz başı dik Türkiye hayal ettik. 200 yıldır özgüvenimizi kırmak istediler, Bizi ecdadımızdan kopartmak istedir. Boynumuzu bükmemizi istediler. Bir kalıba girmemizi istediler. O kadar ileri gittiler ki Türkiye’ye kibirle parmak sallamak istediler. Biz korkmadan ‘Siz kimsiniz sorusunu sorduk. Bize tepeden bakmak cesaretini nereden buluyorsunuz‘ dedik. Biz Alparslan’ın, Ertuğrul Gazi’nin torunlarıyız. Fatih’in, Yavuz Sultan Selim’in mirasçılarıyız. Biz Gazi Mustafa Kemal’in, Turgut Özal’ın, Necmettin Erbakan’ın hatırasını muhafaza edenleriz.
2007 yılında TC’nin 11. Cumhurbaşkanını seçmeye hazırlanırken karşımızda statükonun soğuk yüzünü bulduk. Cumhurbaşkanı seçtirmek istemediler. Bahanelerle, hukuk katleden yorumlarla Cumhurbaşkanlığı seçimini krize çevirmeye çalıştılar. Statüko partileri bu krize destek verdiler. Kararımızı verdik anayasa değişikliği yaptık ve bunu halk oylamasına sunduk. 12. ve sonraki cumhurbaşkanlarının halkın oyları ile seçilmesinin önünü açtık. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi demokrasiniz açısından büyük dönüm noktasıdır. Basit, teknik değişiklik değildir. Bu yönetimin değişikliği değildir. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi vesayetler tarihinin bu ülkede kapatılmasıdır.”

-“CUMHURBAŞKANININ SİYASET DIŞINDAN OLMASINI SAVUNMAK, VESAYETİ SAVUNMAKTIR”-

Cumhurbaşkanlığı makamının, halkın karşısında “ceberut devlet” olarak konulduğuna dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti:
“Halk Partisi, bunlar kendi geçmişlerini bilmiyorlar ya da akşam başka sabah başka devam ediyorlar. Özal’a yapılanları iyi hatırlıyoruz. Anayasa’nın hiçe sayılarak Meclis iradesinin ipotek altına alınmasına şahit olduk. Geliyoruz 10 Ağustos’a. Sadece 12. Cumhurbaşkanı seçilmeyecek. Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi ile kara dönem vesayetlerin dönemini de kapanacak. Halka karşı devleti yönetecek cumhurbaşkanı seçmiyoruz. Halktan bir cumhurbaşkanı göreve gelecek fark bu. Çatı ne diyor? Cumhurbaşkanının siyaset dışı olmasını savunuyor. Bunu savunmak siyaseti inkar etmektir. Cumhurbaşkanının siyaset dışından olmasını savunmak vesayeti savunmaktır. Siyaset dışı cumhurbaşkanı ile eski Türkiye’nin ruhunu geri çağırabileceklerini sanıyorlar. İnsanını ile arasına mesafe koyan devlet adil devlet olamaz. Milletim takdir eder ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanlığına bu kardeşinizi getirirse devletle milleti kucaklaştıran milletin ve demokrasinin tarafını tutan Cumhurbaşkanı seçilmiş olacaktır. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanıdır. Herkesin hakkını, hukukunu gözetecek cumhurbaşkanıdır. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı Türkiye’yi uçuracaktır. Milletim bana başbakanlık görevini verdiğinde 77 milyonun başbakanı olduk. 10 Ağustos’ta seçilirsek bir kesimin değil Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olacağız. Görev süresinde tek gayem 77 milyona hizmet üretilmesini sağlamak olacaktır. Eğer seçilirsek farklı cumhurbaşkanlığını ülkemizde ortaya koyacağız. Ekonomiyi büyütmek, AB tam üye olmak, kardeşliği yüceltmek için çok çalışacağız. Bu zamana kadar istiklalimize, istikbalimize yapılan saldırıya karlı dik durduk. Bu mücadelenin aynı kararlılıkla daha da güçlü süreceğinden kimsenin endişesi olmasın. Cumhurbaşkanlığını makamına çıktığımız zaman dinleme makamı olmayacaktır. Cumhurbaşkanlığımızda da çözüm sürecinin sekteye uğramasına müsaade etmeyiz. Türkiye’nin barıştık, çözümden başka seçeneği yoktur. Paralel devlet yapılanması ile mücadele cumhurbaşkanlığı dönemimizde çok daha güçlü ve koordineli süreceğini ifade etmek isterim. Paralel devlet yapılanmasına asla müsamaha göstermeyeceğiz. Bu kirli yapıyı tamamı ve hızlıca tasfiye edeceğiz. Yargıya ilişkin sorunlar hızlı ve sağlıklı şekilde çözülecek. Türkiye’nin yeni anayasa yapması gündemimizde olacak.10 Ağustos yeni Türkiye yolunda dönüm noktası olacaktır.”

-“BU BİR VEDA TÖRENİ DEĞİL”-

“Bizim büyük davamız fani isimler, şahsiyetler üzerine değil baki hakikatler üzerine inşa edilmiştir. Bugüne böyle gelmiş ve böyle de gidecektir. Recep Tayyip Erdoğan olmadığında AK Parti’nin olmayacağını düşünen varsa o bu davayı anlayamamıştır. Gözümüz arkada değil, arkada güçlü geleneğin olduğunu ve bu davayı omuzlayacak kahramanların olduğunu biliyorum. AK Parti’yi ileri seviyeye götürecek güçlü kadroların olduğuna inanıyorum” diyen Erdoğan, şunları ekledi:
“3 dönem kuralını getirdik. Gayemiz genç, dinamik yapı ile geleceğe yürümek. Biz 25 indirdik ama 18 yaşa seçmeyi veriyorsak seçilmeyi de verin. Almanya’da Hollanda’da 18 yaşında parlamentoya giriliyor da bizde niye olmasın? Biz 21 yaşında karanlık çağır kapatıp aydınlık çağı açan Fatih’in torunlarıyız bizde niçin olmasın? Bunu yakalamamız lazım. 3 dönem kuralının AK Parti’de taviz verilmeden muhafaza edileceğini biliyor ve buna inanıyorum.
Bu anlamlı günde huzurlarınızda eşime sabrından dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarıma sabırlarından, anlayışlarından, fedakarlıkların dolayı teşekkür ediyorum. Ben onlardan hep razı oldum. Onlarında beni affetmelerini benden razı olmalarını diliyorum. Teşkilatımız içinde kırdığımız kardeşlerimiz varsa af diliyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımdan helallik diliyorum. Bu ayrılık buluşması, veda töreni değil. Bizim için her an yeni başlangıçtır. Bizim için her gün yeni taze başlangıçtır. Bugünde birbirimizden ayrılmıyoruz yeni başlangıcının heyecanını birlikte yaşıyoruz.
Seçilirsek grup kürsülerinde sizinle bir araya gelemeyeceğiz, belki AK Parti çatısı altında bir araya gelemeyeceğiz ama birbirimizden kopmayacağız. Her aşamada birlikte olacağız. Ne bensizlerden ayrılıyorum, ne sizler geride kalıyorsunuz. 10 Ağustos’a kadar birlikte çalışacağız. Bugün yeni Türkiye’nin ayak seslerini daha gür şekilde duyuyoruz. Rabbim izin verir, milletim takdir ederse, ülkemiz ve milletimize hizmetkarlıkta artık yeni bir sayfanın kapılarını aralıyoruz. Bir kez daha karar yetki söz ve mühür millettedir. Bayrak yarışışında, bir kez daha her birinizden helallik diliyorum. Bu dava uğruna canlarını feda etmiş herkesi rahmetle yad ediyorum. Bu bir veda değildir, bir kapanış bitiş değildir. Bu, bu ifadeyi çok çok önemsiyorum. Bizim için çok farklı bir an. İşte bu bir hatime değil, inanıyorum ki bir Fatiha’dır bir açılıştır.” (ANKA/SON)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KÖŞK SEÇİMLERİNİ KİM KAZANIR?

AK PARTİ, MEHMET ALİ ŞAHİN'E EMANET

ERDOĞAN'IN OBAMA VARİ SEÇİM LOGOSU
»  SİYASETİ, ALLAH İÇİN, MİLLET İÇİN YAPTIK
»  EMİNE HANIM AĞLADI!
»  DÜNYA BÖYLE DUYURDU!
»  VE ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI AÇIKLANDI...
»  LOKANTA VE ÇAY OCAKLARINA SORUŞTURMA
»  MECLİS'TE 34 P0LİS GÖREVDEN ALINDI
»  PKK'DAN,IŞİD LİDERİNİ ÖLDÜRDÜK İDDİASI
»  SÜRPRİZ BOŞANMA
»  EMİNE ÜLKER TARHAN: ADAY DEĞİLİM
»  ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNE NE YAZDI?
»  BOMBA KEHANET: AK PARTİ BÖLÜNECEK!
»  CEMİL İPEKÇİ HASTANELİK OLDU
»  AK PARTİ'DE ŞOV GÜNÜ
»  ANKARA BAROSU’NDA KAN DEĞİŞİMİ
»  17 ARALIK İÇİN SÜRPRİZ BELGE
»  KÜL OLAN TARİHİ KÖŞK'TE ŞOK AYRINTI!
»  ''BAŞBAKANIMIZ KÖŞK'E ÇIKTIĞINDA...''
»  MECLİS'TE KUAFÖR KRİZİ
»  GÜL'DEN FLAŞ ADAYLIK AÇIKLAMASI
»  HUBER KÖŞK'ÜNDE 40 DAKİKALIK GÖRÜŞME
»  21 CHP'Lİ İHSANOĞLU'NA İMZA VERMEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.