Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3721
EURO
34,9916
IMKB
9,097
ALTIN
2.326,010
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ABD İpleri Koparmayı Göze Alamaz"
 ABD İpleri Koparmayı Göze Alamaz
 
AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş: PKK terörünün Türkiye'ye maliyeti 2 trilyon dolardır "ABD Türkiye ile iplerini koparmayı göze alamaz"
 
13.10.2019 - 13:23

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna gerçekleştirdiği Barış pınarı Harekâtı'na ilişkin olarak açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "PKK terörünün Türkiye'ye maliyeti 2 trilyon dolardır. Bu Türkiye'nin 25 yılının yok edilmesi demektir" dedi.

Kurtulmuş'un CNN ekranında canlı yayında açıklamalarda bulunduğu sırada Akçakale'de bir apartmana havan mermisi isabet etti. Durumu sıcağı sıcağına değerlendiren Kurtulmuş, "Türkiye'nin haklı operasyonu konusunda elli bin tane laf söyleyenler ağzınızı açın da Allah rızası için bir laf söyleyin ya! Sivilleri niye öldürüyorsunuz, bu ne hain bir terör saldırısıdır diye laf söylemek çok mu ağırlarına gidiyor!" diye tepki gösterdi.

Amerikan askerlerinin içinde bulunduğu gözlem noktasına yapılan atışın Türkiye tarafından kasten yapıldığı iddiasına yanıt veren Kurtulmuş, "Külliyen yalan, yanlış bilgilendirmedir" dedi. Kurtulmuş devamında, "Her bir hareketimiz önceden Amerikalılara bildiriliyor ki orada Amerikan askerleriyle karşılaşmayalım" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, ‘Barış Pınar Harekâtı’na ilişkin olarak, "1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır" sözlerini kaydeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya tepki gösterdi. Kurtulmuş, "1974'teki barış harekatımız olmasaydı KKTC olmayacağı gibi onun cumhurbaşkanlığı makamında oturan birisi de olmayacaktı. Sayın Akıncı yakın tarihi bir kez daha okusun!" dedi.

Kutulmuş'un açıklamalarından bölümler şöyle:

"(Gizli ajanda iddiası) Esas gizli ajanda kendi zihinlerinde! Emperyalizmi kendi vatanlarına yaşatmış olanların zihninde hep işgal vardır. Bu yüzden bu densizler bunları söylüyorlar.

"Bu coğrafyanın bir damla petrolünde gözümüz yoktur."

"Bizim tek bir amacımız var. Suriye toprak bütünlüğünü sağlamak. Maalesef birileri Latin Amerika'nın zenginliklerinde gözü olanlar maalesef bunu anlayamıyorlar."

"(ABD'nin açıkça YPG'ye açık bir şekilde 60 bin TIR mühimmat gönderdiği dönemde bu harekatı karmaşık hale getirdi mi?) Fırat'ın doğusu ve batısı, bir tarafta Ruslar, bir tarafta Amerikalılar. Biz bir yandan sahada varlığımızı sürdürürken masada da görüşmeler yaptık. Müzakere ile orada Türkiye askeri kararlılıkla sonuç elde etti. Burada da uzunca bir süredir uyarıyoruz. PKK'ya sağlanan bu silahları  Sayın Cumhurbaşkanımız Amerika'nın yüzüne sürekli vurmuştur."

"Amerika ile ilişkilerimiz ne kadar gerilirse gerilsin ABD Türkiye ile iplerini koparamaz."

"Müttefikinin can düşmanına silah vermek kabul edilemez bir durumdur."

"Bizim tavrımız bellidir. Oyunu görüyoruz, büyük resmi görüyoruz. Terör örgütlerinin taşeron olarak konuşulduğunun... (Programa son dakika ile ara verildi. Akçakale'de bir binaya havan mermisi isabet etti.) Çok hain bir durum. Hemen gördüğümüz evin birkaç kilometre ötesinde TSK operasyon yapıyorç. Bizim mehmetçiğimiz tek bir sivilin burnunun kanmaması için uğraşıyor. Ama diğer taraftan teröristler sivilleri hedef alıyor. Kim bu roketleri onlara verdi? Hainlere, teröristlere karşı dünyanın hangi demokratik ülkesinden tepki geldi. Türkiye'nin haklı operasyonu konusunda elli bin tane laf söyleyenler ağzınızı açın da Allah rızası için bir laf söyleyin ya! Sivilleri niye öldürüyorsunuz, bu ne hain bir terör saldırısıdır diye laf söylemek çok mu ağırlarına gidiyor!"

"PKK terörünün Türkiye'ye maliyeti 2 trilyon dolardır. Bu Türkiye'nin 25 yılının yok edilmesi demektir."

"(Trump'ın uçağınız yoksa yenmenizin imkânı yok' açıklamalarına) Sayın Trump'ın çelişkili görünen açıklamalarını bazıları yanlış değerlendiriyor. Aslında Trump'ın açıklamalarına yansıyan bu farklılıklar Amerikan devleti içerisindeki farklı kanatların özellikle Orta Doğu politikası üzerindeki kavganın, gürültünün bir yansıması."

"Yeni dış politikanın aracı haline dönmüş olan bu vekâlet savaşlarının bir an evvel sonlandırılması lazım. Keşke Amerikan askeriyle bunu yapabilseydik. Ama maalesef şu anda bile biliyoruz ki Kobani tarafında Amerikan askerleri teröristlerle birlikte devriye geziyor."

"(Amerikan askerlerinin içinde bulunduğu gözlem noktasına atış yapılması ve Türkiye'nin bunu kasten yaptığı iddiası) Külliyen yalan, yanlış bilgilendirmedir. Her bir hareketimiz önceden Amerikalılara bildiriliyor ki orada Amerikan askerleriyle karşılaşmayalım."

"(Türkiye ile Suriye rejimi arasında nasıl bir temas var?) Üst düzeyde herhangi bir ilişkisi, teması yoktur."

"(Hapisteki DEAŞ'lılar meselesi) Bu konu mutlaka oturulup konuşulacak ve müşterek bir çözüm bulunacak."

"Fransa'da İngiltere'de Türkiye'de yapılan bir terör eylemi. Bizim istihbaratımızdan daha güçlü bir istihbarat var ki yapılacak terör eyleminin üstünü örtsün. Dolayısıyla burada herkes samimi olsun Terör örgütlerini vekâlet savaşlarının kirli araçları olarak kullanmaktan vazgeçsinler. Dünyanın hiçbir yerinde terör kalmaz. Aksini iddia eden varsa da buyursun gelsin karşımıza. Terör konusunda küresel düzeyde bir iş birliği baştan beri isteğimizdir. "

"(Mustafa Akıncı açıklamasına) Çok talihsiz bir açıklama. Hayret ettim. Önce kestirmeden şunu söyleyeyim 1974'teki barış harekatımız olmasaydı KKTC olmayacağı gibi onun cumhurbaşkanlığı makamında oturan birisi de olmayacaktı. O barış harekatı da durduk yere yapılan bir harekât değil. Erenköy saldırısını, boğazdaki katliamı, Enosis'te taraftarı olan Rumların yapmış olduğunu soykırım vari eylemleri Sayın Akıncı hatırlayacaktır, onları bir kere daha okumasını tavsiye ederiz. Biz orada kan akıtmak için değil, akan kanı durdurmak için bir şekilde barış harekâtı yaptık."

"Mücadele ettiğimiz unsur birinci derecede zararı Kürt kardeşlerimize veriyor. Suriye, Irak ve İran’da Kürtler, terör örgütünün baskısı altında. Terör örgütlerini aramızdan çekeceğiz. Büyük oyunu hatırlatacağız. Ana dil ana sütü kadar haktır. Kıyamete kadar bir arada yaşayacağız. Bölge halkımızın çok daha rahat olacağı bir ortamı sağlayalım. Aynı medeniyetin parçasıyız."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


2023 Seçimlerinde Ne Olur?

TSK’dan Barış Pınarı Harekâtı Açıklaması

Trump'tan Yeni Açıklama
»   CNN Gizli Görüşmeyi Deşifre Etti
»  Katar Kınama Bildirisini Reddetti
»  "Kanı Yerde Kalmayacak"
»  PKK Yanlıları Türk Marketine Saldırdı
»  Bulgaristan'dan Türkiye'ye Destek
»  Valilikte Okullara 3 Gün Tatil Kararı
»  Fransa'dan Skandal Karar
»  Araplardan Kendine Yakışan Kahpelik
»  Alçaklar Şerefsizlikte Sınır Tanımadı
»  Şentop'tan Barış Pınarı Vurgusu
»  "Tecrit Edilmekten Korkmuyoruz"
»  Bahçeli Pazartesi Günü Mesaiye Başlıyor
»  Flaş..Resulyan Kontrol Altında
»  ABD Ordusundan Şaşırtan Hamle!
»  Barış Pınarı Harekatı'nda Son Durum!
»  TBMM Başkanı Şentop'dan Avrupya Çağrı
»  Meclis'te İlginç Çay ve Simit Tartışması
»  Çavuşoğlu:"Kürtler Düşmanımız Değil"
»  Karayolları Çalışanlarına Kötü Haber
»  Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Çıkış
»  ABD'den Bir Küstah Girişim Daha
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.