Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2256
EURO
37,3909
IMKB
8.796,000
ALTIN
2.919,840
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ABD'YE GİDİŞİ BEKLEMEK Mİ LAZIM"
 ABD YE GİDİŞİ BEKLEMEK Mİ LAZIM
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türkiye'nin maruz kaldığı ağır terör tehdidi karşısında tedbir alması için 1 ay sonra, Başbakan'ın ABD'ye gidişini beklemek zorunluluğu mu var?'' diye sordu.
 
10.10.2007 - 10:30
CHP TBMM Grup Toplantısı’nda, Şırnak ve Diyarbakır'da şehit olan askerler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasından sonra kürsüye gelen Baykal, konuşmasında, Türkiye'nin son bir hafta içinde 27 evladını teröre kurban verdiğini belirtti.
 
Terörle mücadele için kararlı, iyi düşünülmüş tedbirlerin hala ortaya konamadığını savunan Baykal, artık terör konusunda Türkiye'nin avutulma imkanı kalmadığını söyledi.
 
"Ne oldu temsilcilik mekanizması?
 
Hükümetin ortaya koyduğu politikaları eleştiren Baykal, terör mücadele özel temsilcilik mekanizmasının ortaya atıldığını, ancak bir işe yaramadığını belirterek, "Ne oldu temsilcilik mekanizması? Ne yapıyor? Temsilciler ne diye çalışıyor? Bu iş için niye 1.5 yıl kaybettik? Ne getirdi terörle mücadeleye? Bunların cevabı var mı? Bunların cevabı yok? Ortada ölüler var, şehitler var" diye konuştu.
 
Irak ile yapılan terörle mücadele anlaşmasına da değinen Baykal, "O anlaşmanın mürekkebi kurumadan 27 şehit verdik. Demek ki bu anlaşmalar boş. İnsanları avutmaya yönelik anlaşmalar" dedi.
 
Erdoğan-Bush görüşmesi
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "1 ay sonra ABD'ye gideceğini, Bush'la görüşeceğini, yeni bir anlayışı ortaya çıkaracaklarını umut ettiğini" söylediğini anımsatan Baykal, "Bunların hepsi temelsiz, avutma, savsaklama ve ciddi karar almaktan kaçınma yaklaşımlarıdır" ifadesini kullandı.
 
Başbakan Erdoğan'ın kısa bir süre önce ABD'de bulunduğu, ancak ABD Başkanı Bush ile temas kurma imkanı elde edemediğini iddia eden Baykal, şöyle konuştu:
 
"Türkiye'nin maruz kaldığı ağır terör tehdidi karşısında tedbir alması için 1 ay sonra Başbakan'ın, ABD'ye gidişini beklemek zorunluluğu mu var? Hangi çağda yaşıyoruz. Hangi teknoloji, hangi iletişim olanakları söz konusudur. Türkiye bir kararlılık içine girdiği anda, o 1 ay sonraki tatili beklemeden Bush, Başbakanla temasa geçer. Yeter ki sen bir şey yapma kararını al.”
 
GATA izlenimlerini anlattı
 
Baykal, bugün GATA'da gazileri ziyaret ettiğini, yaşadığı manzarayı anlatmasının mümkün olmadığını söyledi.
 
"Bu mücadele içinde paramparça olmuş, kolları, bacakları perişan olmuş gencecik evlatlarımız gözlerimin içine bakıyorlar. Türkiye, bu manzarayı göremiyor" diyen Baykal, yetkililerin bu manzarayı Türkiye'nin önüne sunmaktan uzak durduklarını ileri sürdü.

Baykal'ın dansöz tepkisi
 
Terörle mücadele sadece örgütle olmadığını; cephenin arkasında terörle mücadele edenlere sahip çıkılması gerektiğini anlatan Baykal, Türkiye'nin bu konuda çok ciddi bir duyarsızlık içinde gözüktüğünü kaydetti.
 
Baykal, şöyle devam etti: "2 gün önce 13 vatandaşımız bir saldırıda hayatını kaybetti. Televizyon ekranlarında dansöz oynuyor, altında '13 şehit' haberi geçiyor. Bu çarpıklıklar yeter. Orada ölen insanın acısını yüreğinden silmeye ve fütursuzca dansöz seyretmeye hiçbir vatandaşımızın hakkı yoktur.”
 
“Referanduma katılmayın”
 
Baykal, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, 21 Ekimdereferanduma sunulacak Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
CHP Genel Başkanı, referandum düğmesine basıldığını, ancak halen hangi referandum yasasının halkın önüne konulacağının netleşmediğini belirtti.
 
Deniz Baykal, Anayasa değişikliğinin oylanacağı 21 Ekimdeki referandumu "ucube" olarak nitelendirerek, "Eğer vicdanınız varsa, bu tablo karşısında hiçbirinizin, bu referanduma destek olma sorumluluğunu taşımaması gerekir. Vatandaşlara önerimiz; bu referanduma destek olmayın, sorumluluğunu üstlenmeyin. Referandumun mahcubiyeti içinde yer almayın"dedi.
 
“Bu referandumda sandık başına gitmemek, oy vermemek suç değildir” diyen Baykal,  “Ucube referandumu, milletin 200 trilyonunu harcatarak gerçekleştirmek isteyenlere alet olmamak lazım” dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"BUYURUN ANAYASA'YI SİZ HAZIRLAYIN"

SUBAY ÜNİFORMALI PKK'LILAR

13 ŞEHİT ÇOK VAHŞİCE ÖLDÜRÜLMÜŞ
»  EMEKLİLİKTE MAAŞ ARTTIRMAYA KARŞI YASA
»  ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ RÖLANTİDE
»  HERKES BAKANI YANLIŞ ANLAMIŞ
»  İSTANBUL HAVADAN "HAVA TRENİYLE" TAŞINACAK
»  AK PARTİ MYK'DA NELER KONUŞULDU?
»  ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE
»  PKK, NEDEN GABAR'I SEÇİYOR?
»  İSTABUL'A METROBÜS'TEN SONRA 'HAVA RAY'
»  DTP, SİYASİ ÇÖZÜM PEŞİNDE
»  ''SICAK TAKİP İÇİN TEZKEREYE GEREK YOK''
»  KOMUTAN DTP'Lİ VEKİLLERİ KABUL ETMEDİ
»  IRAK:"SINIR ÖTESİ OPERASYONUN YASAL ZEMİNİ YOK"
»  GALATASARAY'A UEFA'DA KOLAY RAKİPLER
»  BAYKAL'DAN REFERANDUMDA SANDIĞA GİTMEYİN ÇAĞRISI
»  ASKERE SINIR ÖTESİ OPERASYON YETKİSİ VERİLDİ
»  LAGENDJİK, SONUNDA AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI
»  HEP İFADESİ ALINIYOR İCRAAT YOK
»  TİME: TÜRK ORDUSU IRAK'A GİREBİLİR
»  YARGITAY'DAN HIRSIZLIĞA KARŞI ÖNEMLİ BİR KARAR
»  BAHÇELİ, SINIR ÖTESİ İÇİN REFERANDUM ÖNERDİ
»  "CİA, ANADOLU'YA SİLAH GÖMDÜ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.