Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5036
EURO
34,9099
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.441,300
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Akrabaya Göre Adalet Dağıtıyorlar"
 Akrabaya Göre Adalet Dağıtıyorlar
 
Kılıçdaroğlu: Siyasi akrabaya göre adalet dağıtıyorlar
 
22.10.2019 - 13:51

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuşuyor. Bu hafta da Kılıçdaroğlu Gündoğdu marşı ile kürsüye çıktı. Geçtiğimiz hafta AKP Grup toplantısında Gündoğdu Marşı'nın sözleri değiştirilerek partililer tarafından söylenmişti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

"Nerede bir sorun varsa ben ve arkadaşlarım yanınızdayız. Sizin derdiniz bizim derdimiz. Siyaset, var olan sorunlara çözüm üretmektir. Bu bizim görevimiz, bunun için siyaseti yapıyoruz. Birileri köşeyi dönmek için siyaset yapıyor biz halka hizmet etmek için yapıyoruz.

Soma'da madenciler yerin binlerce metre altında hayatını kaybetti. O dönem bütün Türkiye kucaklaştı. Toplumun her kesiminden yardım yapıldı ama bir kısmı bir süre sonra unutuldu. Facianın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hâlâ haklarını arıyorlar. Ankara'ya yürüyorlar. Bizim işçilerin hakkına sahip çıkmamız lazım.

Madencilerden biri 'Kimseden sadaka istemiyoruz, defalarca söz verdiler. Söz değil, hakkımızı istiyoruz' diyorlar. Somalı kardeşlerimizin hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacağız.

Şehitlerimiz geliyor. Hangi görüşten, inançtan olursak olalım bir şehit haberi geldiğinde vicdanımızı dinliyoruz. Şehitler hepimizin ortak acılarıdır. Şehitlerimizin hakkını her zaman savundum. 15 Temmuz sonra kampanyalar düzenlendi, dernekler kuruldu. Toplanan paralar nereye gitti? Cevap yok. 'Bu soruyu sorma' hangi gerekçe sormayacağım? Para yiyenlere mi arka çıkacağım, nereye harcadınız bu paraları?

Tank Palet Fabrikası'nın ihalesini hangi gazetede ilan ettiniz? BMC firmasının yüzde 49'u Katarlılara ait, bedava veriyorsunuz. Hangi gerekçeyle cevap vermiyorlar. Ordumuz destanlar yazıyor, Tank Palet Fabrikası Katarlıların elinde. Ben bunu sormak zorundayım.

Geçen hafta parlamentoda adalet reformunun birinci bölümü Meclis'te kabul edildi. Devletin dini adalettir. Adalet üzerine insanoğlu düşüncelerini ifade eder. Canlı olan her şeyin hakkı ve hukuku vardır. Onu koruyacak olan da bizler, insanlardır.

Düzenleme geldi diye adalet geldi diye bir şey yok. Adaleti mumla arıyoruz. Adalet bu ülkeye gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Hâlâ şafak baskını yapılıyor, telefon edersin gelir. Bunun adı işkencedir, adalet böyle bir şey değildir. Savcı, tabii ki soruşturma açabilir. Gelmiyorsan tabii ki gerekeni yap.

Hâlâ yasaklar var. Demokrasi için Birlik Platformu bir panel yapmak istiyor, Hrant Dink Vakfı'da istiyor, Valilik 'Toplantı yapamazsınız' diyor. Demokrasi, demokrasi diyoruz. Düşünce açıklamak da suç oldu. Hangi reformdan bahsediyoruz. Hâkim, Saray'dan talimat alıyorsa adalet yoktur. Talimatla karar veriyorsan o ülkeye gelmez. Cumhurbaşkanı tarafsız mı hayır. 26 bin kişiye Cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı. O zaman tarafsız kalsın. Tarafsız davranacaksan başımın üzerinde yerin var. Bir partinin başkanıysa eleştirilirsin ben de eleştiriliyorum. KHK ile 125 bin 687 kişi devletten ihraç edildi. Arkasında FETÖ borsası kuruldu. İyi mevkilerde damadı, kayınpederi olanlar dışarıya; garibanlar içeride kalabilir. Paran varsa kimse sana dokunmaz. Siyasi akrabaya göre adalet dağıtıyorlar. Eren Erdem 480 gündür hapiste"



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HDP'den 3 Gün Meclisi Boykot Kararı!

Davutoğlu’nun Parti Programı Netleşiyor

60 Mahrem İmama Yakalama Kararı
»  'Nefret Söylemi' Meclise Taşındı
»  CHP'li Tanal Canikli'ye Çağrı
»  "Bu Karar Kapadokya'yı Mahveder"
»  Erdoğan: YPG Çıkmadan Bu Süreç Bitmez.
»  "Bakan Malum Şirketin Avukatı Gibi"
»  Akşener'den Erdoğan'a İncirlik Çağrısı
»  ABD Dışişlerinden Skandal Mektup
»  HDP’li 4 Belediyeye Daha Kayyum Atandı
»  Kaçak Fetöcü Savcı Yakalandı
»  HDP' li Oluç: Ateşkes sürmelidir.
»  TBMM'den Tarım Bakanlığına Önemli Görev
»  ABD'nin YPG'yi Bırakmaya Niyeti Yok
»  Aday Numarası Meğer FETÖ Şifresiymiş!
»  İBB O İhalelerinin İptali iİin Dava Açtı
»  İstanbul'da Emniyet Müdürleri Değişti
»  Yerine Kayyım Atanan Başkanlara Gözaltı
»  Erdoğan’ın Koruması Yazar Oldu
»  Mardin'den Acı Haber
»  CHP'de Belediyelere Gelir Formulü
»  Ordu, Başkanın Maaşını Tartışıyor
»   Bakan Akar Son Durumu Paylaştı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.