Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2555
EURO
37,8294
IMKB
8.904,000
ALTIN
2.929,350
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
" Allah Yolunda Savaşımız Devam Edecek"
  Allah Yolunda Savaşımız Devam Edecek
 
4 yıl sonra ilk kez Tahran'da cuma namazını kıldıracağı açıklanan Hamaney konuşmasına başladı. Hamaney Müslüman toplumlara birlik olması çağrısı yaparken, İran'ın gerekirse İsrail'i vurmaktan çekinmeyeceğini söyledi.
 
4.10.2024 - 12:13

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 2020'den beri ilk kez bugünkü cuma namazını kıldıracağı ve hutbe vereceği açıklanmıştı. Hamaney 2020’den önceki vaazını ise 2012 yılında vermişti. Bu açıdan bugün vaazda söyleyeceği sözler Ortadoğu’daki dengeleri ciddi derece sarsması bekleniyordu.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in merakla beklenen konuşması başladı....

Hamaney'in konuşması 'Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD' sloganları ile kesiliyor...

Hamaney'in konuşmasından satır başları:
- Allah'ın selamı tertemiz 12 imamın üzerine olsun. Allah'ım senden yardım istiyorum ve sana tevekkül ediyorum. Hem yaptıklarımıza hem söylediklerimize dikkat edelim. Siz Müslümanlar birbirinizle gönül birliği kurarsanız Allah'ın merhameti sizleri de kapsayacaktır. Allah'ın rahmeti Allah tarafından indirilen bütün kullarını kapsamaktadır.

- Bugün halklar uyandı. Bugün öyle bir gün ki İslam ümmeti düşmanların komplolarını yenebilir. Düşman aynı düşman. Çeşitli ülkelerde farklı şekilde düşmanlık yapıyor. Bazen silahla, bazen tebessüm ve gülücükle geliyor. Ama kontrol odası bir yerdedir, aynı yerden komuta ediliyorlar, aynı yerden Müslüman halklara saldırılmasını istiyorlar.


-Bugün öyle bir günkü İslam ümmeti düşmanların bu komplolarını yenebilecek ve ben arz ediyorum ki İran halkının düşmanı Filistin halkının da düşmanındır, Lübnan halkının da düşmanıdır, Irak halkının da Mısır halkının da düşmanıdır. Suriye halkının da düşmanıdır, Yemen halkının da düşmanıdır. Düşman aynı düşmandır.

- Eğer bir ülkeyi ambargoya alıyorlarsa, ambargoya alınmadan önce gözümüzü açmamız lazım. Bölgedeki bir ülkenin üstüne gittiklerinde halkın üstüne gittiklerinde onlarla iş birliği yapın ki düşman başarılı olamasın.

- Çünkü orada başarılı olurlarsa başka yere saldıracaklar. biz Müslümanlar yıllarca bu gerçeği göremedik. Artık uyanık olmamız lazım. Savunma, istiklal ve onur. Afganistan'dan Yemen'e kadar.

- Bütün bu İslam ülkelerinde sağlam bir şekilde hazırlıklı olmalıyız. Bugün özellikle Lübnanlı ve Filistinli kardeşlerime hitap edeceğim.

- Filistin halkı kendini savunma hakkına sahiptir. Filistin kimdir, Filistin kimlerindir? Bu saldırganlar nereden geldi?

- Hiçbir merkez ve hiçbir uluslararası kurum Filistin halkına itiraz etmek hakkına sahip değildir. Neden gasp eden Siyonist halkına karşı durdunuz diyemez Filistinlilere.

- Aksa Tufanı doğrudur, Filistinlilerin hakkıdır.

- Lübnanlıların Filistin halkını savunması bu çerçevedir yasaldır, mantıklıdır, meşru savunmadır ve kimse Lübnanlıları 'siz neden bu savunmaya girdiniz' diye eleştiremez.

- Bizim silahlı kuvvetlerimiz de iki üç gün önce yasal olarak harekete geçtiler ve yasal olarak bu operasyonu düzenledik.

- İran Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı operasyon Siyonist rejime verilecek en hafif cezaydı. İslam Cumhuriyeti elindeki vazifeyi en büyük kararlılıkla yerine getirecektir.

- Bizler bu görevi yapmakta asla şüpheye düşmeyiz ve aceleci olmayız. Ne vazifemizi yapmakta kusur işleyeceğiz ne de acelecilik yapmayacağız.

- Mantıklı olan ve doğru olan ülkemizin karar vericileri o sırada gerekeni yapacaktır. Tıpkı yaptığımız gibi. Eğer gelecekte lazım olursa tekrar görevimizi yapacağız.

- İkinci hutbemde özellikle Lübnan konusu konuşacağımız ve onun muhatabı Arap kardeşlerimiz olacak.

- Nasrallah vücudu ile aramızdan ayrıldı ancak onun yolu ve sesi her zaman içimizde sonsuza kadar yaşayacak. O direnişin yüce bir bayrağıydı, zalim düşmanlar karşısında dimdik duruyordu. O mazlumların sesiydi. Bu savaşta gücünüzü gösterin, direniş gösterin ve düşmanı bozguna uğratın. Ey vefalı Lübnan halkı, Ey Hizbullah genleri sizler kahramansınız.

- Bu korkak düşman Hizbullah ya da Hamas'ın varlığını asla bitiremeyecek. Allah yolunda savaşımız devam edecek. Zafere yakınız ama onlar suikastlarla, yıkarak ve sivilleri öldürerek hedeflerine ulaşacaklarını sanıyorlar. Ama sonuç alamadılar.

- Bu savaşta İsrail'e karşı asla zaaf göstermeyin; gücünüzü gösterin. Direniş gösterin. Düşmanı bozguna uğratın imanınızla.

- Lübnan halkı, sizler kahramansınız. Bu korkak ve habis düşman, Hizbullah'ın ve Hamas'ın varlığını asla bitiremeyecek. Allah yolunda savaşımız sürecek. Bizler zafere yakınız ama onlar suikastlerle yıkarak ve sivillere öldürerek hedeflerine ulaşacaklarını zannediyor.

- Ama sonuç alamadılar, onlar bu yaptıklarıyla bütün herkesi kendi aleyhlerinde kışkırttılar ve insanlar artık uyandı ve fedakarlık yapıyor.

- Değerli azizlerim Allah'ın anarak kalbinizi sakinleştirin ve Allah'tan yardım isteyin.

- Hasan Nasrallah'ın çalışmalarıyla Hizbullah aşama aşama ilerledi ve güçlendi. Mantıklı ve doğal olanı yaptı; onun yaptığı çalışmalarla Siyonist düşman köşeye sıkıştı.

- Hizbullah bir iyi ağaç gibi onun şehit ve kahramanları Lübnan'ın onurunun özetidir. Hem tarihinin hem hürriyetinin.

- Biz İranlılar uzun zamandır Lübnan'ın yüceliğini ve faziletini biliyoruz. Lübnanlılar İran'a çok katkıda bulundular.

- İsrail'i bölgenin doğal kaynaklarını sömürmek için kullanıyorlar. Emperyalistler büyük savaşlarını bölgeyi alet etmek istiyorlar. Bizler enerjimizi, bölgenin kaynaklarını batıya aktarmamalıyız. Batı bizim bütün kaynaklarımızı sömürmek istiyor ve gaspçı düşmanların karşısında biz bölgemizi korumak zorundayız.

- Ve bu kan dökücü ve çirkin Siyonist rejim buradaki mücahitleri ve savaşları görmezden geliyor. Ama gerçekte şunu görüyoruz ki kim ve hangi grup İsrail'e darbe vurursa bu bütün bölgeye ve insanlığı hizmettir.

- Siyonistler ve Amerikalılar bir rüya görüyorlar. Boş hayaller peşindeler. İsrail sadece çirkin ağaçtır, yüce Allah buyurmuştu; onların istikrarı yoktur. Bu hadis ve şuursuz rejim zorla ayakta durmaktadır. Amerika onların savunduğu sürece ayakta duruyorlar ama Allah'ın izniyle yok olup gidecekler. Bunun açık delili ve kanıtı; Lübnan'ı işgal etmek için bir yılda milyarlarca dolar harcadılar. Batı dünyası onlara yardım etti. Bu milyarlarca dolarlık yardıma rağmen küçük bir mücahit grup onların zafere ulaşmasını engelledi.

- Onların tek yaptıkları sivilleri vurmak, sağlık merkezlerini yerleşim yerlerini vurmak oldu.

- Bu Siyonist grup şu sonuca vardılar; asla Hamas'a ve Hizbullah'a galip gelemediler. Siyonist rejim asla galip gelemeyeceğini anladı.

- Lübnan ve Hizbullah'ta dökülen direnişçi kanları sizi asla yolunuzda döndüremeyecek. İran devleti 1981'den beri onlarca suikasta kurban gittik ve bizler de çok seçkin adayları kaybettik.

VERECEĞİ MESAJLAR DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLİR

Hamaney'in konuşmasının, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta suikast düzenlemesi ve Devrim Muhafızları'nın intikam amacıyla Tel Aviv’e hipersonik füzelerle vurmasının ardından bundan sonrasına için Tahran'ın planlarına dair bazı sinyaller içermesi bekleniyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Netanyahu: İran Bunun Bedelini Ödeyecek!

Biden'dan Kritik İran Talimatı

İran Füzelerine Demir Kubbe Zız Geldi!
»  Flaş..İran'dan İsrail'e Karşı Atak
»  Flaş... İsrail Bu Kez Suriye'ye Saldırdı
»  Nasrallah NasılÖldürüldü?
»  Netanyahu Kana Doymuyor!
»   İsrail Beyrut'a Bomba Yağdırdı
»  Trump'dan İran'a Tehdit!
»  Putin'den Batı’ya Nükleer Uyarı!
»  İngiltere Kıbrıs'a Asker Gönderiyor
»  Hizbullah'tan MOSSAD Karargahına Saldırı
»  Esad'dan Suriyelilere 'Dönün' Çağrısı
»  İsrail, Lübnan’da 180 Noktayı Vurd
»  Hizbullah'ın ÜstDüzey Komutanı Öldürüldü
»   Boris Kasırgası Avrupa'yı Fena Vurdu
»  Trump'a İkinci Suikast Girişimi
»  Putin'den ABD ve Avrupa'yı Savaş Tehdidi
»  ABD'den Putin'i Çıldırtacak Girişim
»  Kamala Harris Trumpı Çileden Çıkardı
»  Biden'dan Skandal Ayşenur Açıklaması
»  İsrail'den Han Yunus'ta Katliam
»  Ukrayna, İHA İle Moskova'yı da Vurdu!
»  İsrail Bu Kez Suriye'ye Saldırdı,14 Ölü
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.