Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşe yazısında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmesini aktardı.
Öztürk yazısında "Belediyenin 153 hattına telefonla yapılan dilek ve şikayetleri Mansur Bey mutlaka okuyor, vakit buldukça başvuranları telefonla da arıyor." dedi ve şunları ifade etti:
Yavaş, 17 bin çiftçiye tohum hibe etti. Gelecek yıl üreticiye mazot desteği sağlayacak. Yoksula her ay 1 kilo et, günde 1 ekmek projesine ise 40 bin kişi başvurdu. Mansur Yavaş, “Desteklenebilecek en güzel şey tarımdır. Amacımız Ankaralıyı zengin etmek. Kimse yatağa aç girmesin istiyoruz” dedi.
Hani derler ya, “Yastığa başımı koyunca rahat uyuyorum” diye. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da başını koyunca rahat uyuyanlardan. Ancak sosyal medya çoğu kez onu uykusuz bırakıyor. Bakıyorsunuz başkan gece 02.00 civarında uyanmış, sosyal medyada belediye ile ilgili yazılanları okuyor. Hemen her konu yakın ilgisi ve takibi altında.
Her sorunla ilgileniyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya ekibi var. Belediyenin 153 hattına telefonla yapılan dilek ve şikayetleri Mansur Bey mutlaka okuyor, vakit buldukça başvuranları telefonla da arıyor. Vatandaşlar, çoğu kez arayanın Yavaş olduğuna inanamıyor, birisinin kendilerine şaka yaptığını sanıyorlar.
Yavaş'a seçimlerden önce sormuştum, “En büyük projeniz nedir?” diye. Yavaş, “Ankara halkını zengin etmek. Yurt dışına para ödemeyeceğiz, yurt dışından bir şey getirmeyeceğiz. Ankara halkının bize ödediği parayı yine Ankara'ya devredeceğiz” demişti. Peki, Ankara halkını zengin etmek için Yavaş ne yapıyor? İşte cevabı:
“Bizim konumuz sadece sosyal yardımlar değil. İnsanların üretmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda 17 bin 250 çiftçiye arpa ve buğday tohumu dağıttık. Kuraklık olmazsa 250 bin ton civarında hasat bekliyoruz. Çiftçiler, buradan 750 milyon ile 1 milyar lira arası gelir elde edecek. Çiftçinin üretmesini çok stratejik olarak görüyoruz. Ukrayna, pandemi döneminde bize un vermedi. 400 bin ton ithalat var, bunun 250 bin tonu Ankara'dan karşılanmış. Bu arada hayvancılık yapanlar için de kendi tesislerimizde 3 bin ton mısır silajı (hayvan yemi) ürettik. Bunu da en az 1-11 küçükbaş hayvanı olan üreticilerimize dağıtacağız. Silajı da kendi arazimizde ürettik.”
'İnsanlar tarımı bırakmış'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şöyle devam etti: “Kırsal kalkınmaya büyük önem veriyoruz. Şimdi soya ektik, soyadan tohum elde ediyoruz ve onu herkese dağıtacağız. Ankara'da kayıtlı 40 bin çiftçi var. 20 binden fazlasına destek oluyoruz. Desteklenebilecek en güzel şey tarım. Düşünün, Ankara'da 40 bin kişi çiftçilik yapıyor. İnsanlar tarımı bırakmış. Bir şey daha söyleyeyim: Seçimden önce çok söylemiştim. Ankara'nın arazisinin yüzde 97'si boş. Ancak yüzde 3'ü kullanılıyor. Sulu tarıma geçilmesi için de teşviklerimiz var.”
Yazının tamamı için tıklayın