Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2034
EURO
38,0498
IMKB
9.602,000
ALTIN
2.907,900
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BİZİM AKIL HOCALARINA İHTİYACIMIZ YOK"
 BİZİM AKIL HOCALARINA İHTİYACIMIZ YOK
 
MHP Genel Başaknı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.
 
8.4.2008 - 11:15

MHP Genel Başaknı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:AKP yönetimi "Davanın sebebi yegane AKP olması düşünülemez." diyor. AKP yöneticilerinde kafa karışıklığını çözememiştir. Kamuoyunu rahatlatacak bir çözüm bulunamamıştır. Başbakan kafa karıştırmayı çözüm olarak görüyor. İstanbul medyası ve sermayesinin sağduyu çağrıları işe yaramamıştır. Gerilim denklemi Türkiye'yi bu noktaya sürükledi.
Bazı iktidar yandaşı kalemler köşelerinden kin kusmaktadır. Bazı köşe yazarlarının MHP yorumlarını ibretle izliyoruz. Siyasi partilerin yargı eliyle kapatılmamsını bir çözüm olarak görmüyoruz. MHP'ye yol gösterme çabaları saygısızlıktır. MHP ne yapılması gerektiğini açıkça ortaya koydu. Bizim akıl hocalarına ihtiyacımız yok. AKP milli iradeyi yargıya karşı silah olarak kullanıyor. Yeter söz de karar da milletin diyen Erdoğan korku senaryolarıyla hedef saptırıyor. AKP yönetiminin AB'den medet umması acınacak bir durumdur. AB ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. AB'nin hakaretleri karşısında hükümetin sessiz kalması anlaşılmaz bir durumdur. AKP krizden çıkış yolunu Brüksel'de değil TBMM'de aramalıdır.
Dayatma paketlerden medet ummak zihin bulanıklığının göstergesi.. Böyle bir ortamda 301 düzenlemesi AKP için iflas olur. Türk milletine hakaretin önünü açılmasını ne sebeple istiyorsun. 301 Meclis'e gelirse tarihin önünde bir onur ve haysiyet imtihanı ile karşı karşıya kalacaktır. MHP bunu engellemek için sonuna kadar mücadele edecektir.

EKONOMİDEKİ SORUNLAR İŞSİZLİK

Sanal başarıların sonuna gelindi, alarm zilleri çalıyor. Yıllardır AKP'nin sanal istikrar yalanı sürdürüldü. Kitleler yoklaşıyor, esnaf borçlanıyor, sanayileşme küçülüyor, tarım daraltılıyor. Ekonominin güdümü yabancıların eline düşmüştür. Yabancılara tam teslimiyetçi ilave manevralar yapılıyor. Sayın Başbakan kalkınma masalına devam etme niyetinde... Millete hizmetin önlenemeyeceğinden bahsederek sanki hizmeti engelleyen biri varmışçasına hayali düşmanlar yaratılıyor.

Ekonomide çok ciddi bir daralma yaşanıyor. 2002'de ortaya çıkan küresel okonomi anlayışı çöktü, küresel saadet zinciri koptu. Erdoğan ekonomik tablo karşısında mağduriyetini kullanacak. Yabancı yatırımcı tehlikeyi gördü, Türkiye'yi terkediyor. Bir panik havası var ve artıyor. Türkiye için ilk tehlike döviz fiyatının yükselmesi.

Başbakan Erdoğan'ın yaklaşan krizin kokusunu aldığını ve kriz gelmeden yeniden baheneler uydurmaya başladığını görüyoruz. Ekonomik sorunu siyasi polemikle çözeceğini sanan Başbakan yeni hikayeler okuyor. Başbakan siyasi bir manevraya başlamıştır.

Enflasyon yeniden iki haneye ulaştı. İşçi ve memur enflasyon karşısında ezilmiştir. Bir bakanın hedefin tutmadığı yönündeki itirafı manidardır. Gıda ve enerji fiyatlarındaki artışlaenflasyon yükselecek. Yüksek enflasyonla toplumun refahı düşecek. Hükümet bu konuda başarısız olmuştur ve asla mazereti yoktur. Alınmayan tedbirler yaklaşan buhranın işaretidir.

Başbakan Erdoğan ile AKP hükümeti gerçekleri ısrarla saptırıyor. Türkiye döviz kurlarının düşük olması nedeniyle ucuz ve ara mallarının hedefi oldu. Son 5 yılda dış ticaret açığı yüzde 3006 oranında arttı. Borç stoğu sürekli artıyor. Erdoğan iftihar ettiği ihracat rakamı yüzde 48'i özel sektöre aittir. Türkiye'nin borcu hem oran hem miktar olarak arttı. Son 5 yılda kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı arttı. İşletmeler kapanıyor. Binlerce kişi borç batağına sürükleniyor.  Milli gelir, hesaplama yöntemi değiştirilerek yükseltildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DİYARBAKIR'DA RESMİ ARAÇLA ADAM KAÇIRDILAR İDDİASI

SAĞLIK BÜROKRASİSİNE ULTRA LÜKS KURULTAY!

YARGIÇ, SAVCI VE SANIK AYNI DÜĞÜNDE BULUŞACAKLAR
»  MİT'E ERGENEKON İSTİHBARATI YAĞDI
»  KÜRT SORUNU KÖŞK'TE
»  İLHAN SELÇUK'U ÖLDÜRECEKLERDİ!
»  ERDOĞAN YASAKLI OLURSA YERİNE KİM GEÇECEK
»  "AKP, HESABI DEVLETE VERECEK"
»  "BUNLARIN NİYETLERİ KÖTÜ"
»  BAHÇELİ: "O PROVAKATÖRÜ GÖNDERENLER BULUNSUN"
»  MEYVE SULU TECAVÜZ'E 17 YIL
»  ASKERİ YARGITAY ANITKABİR'DEN MESAJ VERDİ
»  DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ GELİYOR..!
»  DEVLET SIRRI TANIMI YENİDEN BELİRLENİYOR
»  ADNAN HOCA, "YARGI MASONLARIN ELİNE GEÇMİŞ"
»  ABD'YE SULUKULE YANITI
»  EMEKLİ PAŞA'DAN GÜL'E DAVA
»  GENELKURMAY'I KIZDIRAN DERNEK İŞBAŞINDA
»  CANLI YAYIN'DA ŞENER KAVGASI!
»  FUTBOL FEREDASYONU'NDAN SERT AÇIKLAMA
»  K 9 KÖPEĞİ İLE VALİ'NİN ODASINDA BOMBA ARADILAR!
»  TOKİ'DE 'HAÇ'SKANDALI
»  ŞENER, MKYK ÖNCESİ, YENİ OLUŞUM HAKKINDA KONUŞTU
»  MHP'DEN TÜRK GENÇLİĞİNE UYARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.