Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2440
EURO
37,6142
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.920,520
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BENZERİ OLMAYAN FÜZELER GELİŞTİRİYORUZ"
 BENZERİ OLMAYAN FÜZELER GELİŞTİRİYORUZ
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın yakın bir zamanda benzeri olmayan yeni ''stratejik füze kompleksleri'' geliştireceğini belirterek, ''Başka hiçbir ülkenin buna benzer füze donatısı yok ve yakın zamanda sahip olmaları da çok güç'' dedi.
 
27.9.2005 - 18:20

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görev süresinin sonunda üçüncü kez devlet başkanlığına aday olmayacağını tekrarladı.

Putin, bazı televizyon ve radyo kanalları tarafından canlı yayımlanan programda, vatandaşların sorularını yanıtladı.

Devlet başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı sorusu üzerine Putin, ''Görevimi sonsuza dek Kremlin'de oturmak ve her gün televizyonlardan yüzümün gösterilmesi olarak görmüyorum. Hedefim; uzun vadeli gelişme için gerekli koşulların yaratıldığı ve böylece iyi yetişmiş genç yetkililerin iktidara gelebileceği bir ülke'' dedi.

Üçüncü kez aday olabilmesi için anayasanın değiştirilmesine gerek olmadığını kaydeden Putin, ''Ben kendime bir yer bulurum'' diye konuştu.

Rus ROMIR şirketi tarafından yapılan bir araştırma, Rus halkının yüzde 60'ının, görev süresi 2008'de sona erecek Putin'in bir dönem daha devlet başkanı olmasını istediğini ortaya koymuş, ancak Putin, çeşitli vesilelerle yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

'PETROLDE 8 ŞİRKET TEKEL'

Programın başında Rus ekonomisinde olumlu değişime dikkati çeken Putin, ekonominin son birkaç yıldır yüzde 7 oranında büyüdüğünü, vatandaşların gelirinin de yüzde 8.5 ile yüzde 10 arasında arttığını söyledi.

Hükümetin petrol şirketlerinin vergi sisteminde değişikliği gündemine almasını isteyen Putin, mevcut vergilendirme sisteminin tüketici fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirtti.

Putin, petrol ürünleri fiyatlarındaki artışa değinirken, bunun Rusya'nın dünya ekonomisiyle bütünleşmesi ve dünya genelinde artan petrol fiyatlarından kaynaklandığını ifade etti.

Rusya'daki petrol şirketlerini uyguladıkları tekel politikası yüzünden eleştiren Putin, ''Aslında 8 petrol şirketi piyasada tekel oluşturuyor. Rusya'nın bölgelerini aralarında paylaşarak petrol için tekel fiyatı oluşturmuşlar'' dedi.

ÇEÇENİSTAN'DA ADAM KAÇIRMALAR

Çeçenistan'dan bir vatandaşın sorusunu da yanıtlayan Putin, buradaki güvenlik güçleri aleyhinde, ihlallerden dolayı onlarca dava açıldığını belirterek, ''Devam eden adam kaçırmalar son derece rahatsız edici. Bu konu yetkililerin değişik seviyelerde yaptığı toplantılarda sürekli ele alınıyor. Bazen bu adam kaçırmaların ardında eşkıyaların mı, yoksa güvenlik güçlerinin mi olduğunu kararlaştırmak çok zor'' dedi.

Çeçenistan'da işsizliğin giderilmesinde önemli mesafe kaydedildiğini söyleyen Putin, ''Çeçenistan, son 15 yıldaki zor olaylar yüzünden, işsizliğin en fazla olduğu yer. Durum şimdi değişiyor. Ekonomiyi büyütmek ve yeni girişimlerin önünü açmak gerekiyor. Süreç işliyor. İşsiz oranı istikrarlı bir şekilde azalıyor'' dedi.

Putin, ülke genelinde Çeçenlere yönelik tasvip edilmeyen mevcut tavrın değiştirilmesi gerektiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu olumsuz görünümün geçmişteki olaylar yüzünden olduğuna inanıyorum. Çeçenistan'ı savunan kahramanları çok az kişi biliyor. Bunun daha fazla anlatılması gerekir. Bu bilgi halka iyi anlatılırsa, Rusya Federasyonu'nda Çeçenlere yönelik tavrın değişmesine yardımcı olur. Çeçenlerin görünümünün düzeltilmesi çabalarına kitle iletişim araçları da katkıda bulunmalı'' diye konuştu.

'STRATEJİK FÜZE KOMPLEKSLERİ'

Bir soru üzerine, Rusya'nın yakın bir zamanda benzeri olmayan yeni ''stratejik füze kompleksleri'' geliştireceğini belirten Putin, ''Başka hiçbir ülkenin buna benzer füze donatısı yok ve yakın zamanda sahip olmaları da çok güç'' dedi.
Putin, kendisine verilen bilgiye göre, bu füze komplekslerinin ses ötesi sistemle çalıştığını, füzelerin yükseklik ve yörüngelerini değiştirme yeteneğine sahip olduklarını söyledi.
Rus savunma sisteminde durumun iyi yönde sürekli değiştiğini ifade eden Putin, ''Geçen yıl psikolojik bariyeri aşmayı başardık ve silahlı kuvvetlerimizin yeniden silahlandırılmasına daha fazla yatırım yaptık. Bu sayede silah ihracatımızı 5 milyar dolar seviyesinde artırdık'' dedi.
Rus silah üreticilerini tanıtmaları için dış piyasalarda iyi bir fırsat olduğunu kaydeden Putin, şunları söyledi:
''Dış piyasada mücadele çok zor. Orada bir yer edinerek menfaatlerimizi korumayı başardık. Bu, çok iyi bir şey. Şu anda kara ve denizden fırlatılabilecek yenilenmiş füzeler üzerinde çalışıyoruz. Uzun menzilli ve mobil komplekslerin de aralarında bulunduğu yeni balistik füze siparişi veriyoruz. Ancak bunlara yapacağımız harcama ülke ekonomisi imkanları çerçevesinde olmalı.'' Rusya Devlet Başkanı Putin, iki saat süren programda, 32 soruyu yanıtladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YOKSUL ABOJİN'E ARABA KREDİSİ!!!

IRAK'TA İNTİHAR SALDIRISI: 10 ÖLÜ, 26 YARALI

BUSH VE TARAFLARININ KARİZMASI ÇİZİLDİ
»  AMERİKAN ASKERLERİ BİR IRAKLI DİRENİŞÇİ İÇİN 2 BİN 500 MERMİ YAKIYOR
»  FRANSIZ LE FİGARO GAZETESİ TÜRKİYE'NİN ARKASINDA DÖNDÜRÜLEN DOLAPLARI AÇIKÇA YAZDI:
»  ROBINSON CRUSOE ADASI'NDA 10 MİLYAR DOLARLIK DEFİNE!..
»  ABD'NİN RAMAZAN İNSAFI... 1000 MAHKUM'U SERBEST BIRAKIYOR!
»  ÇİN'DE İNTERNET'E YENİ YASAKLAR GELDİ
»  BUSH ABD ASKERLERİNİN IRAK'TAN ÇEKİLMESİYLE İLGİLİ KONUŞMASINI AŞIRMIŞ
»  AMERİKA'DAKİ KASIRGALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR
»  İKLİMİN DÜŞMANI UÇAKLAR!
»  LÜBNAN'DA BAYAN SUNUCUYA BOMBALI SALDIRI
»  KÖTÜ SÜRÜCÜLERE LİMON YEME CEZASI VERİLECEK. BUNA ÇOCUKLARDA DAHİL
»  BAŞKAN BUSH'UN ÖZEL DANIŞMANI HADLEY BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ.
»  İRAN: ''NÜKLEER ENERJİ FAALİYETLERİMİZİ
»  BERLİN'İN EN BÜYÜK VE MODERN GENELEV'İNİ BİR TÜRK AÇIYOR
»  ASIL SUÇLULAR DIŞARDA, DUBLÖRLER HAPİSTE!!!
»  KÖPEK BALĞI'NDAN YUMRUK ATARAK KURTULDU!
»  İSRAİL, OFER'İ SİLDİ!
»  YILLARDIR ÇOCUKLARIN SEVDİKLERİ BARBİE BEBEK TESETTÜRE GİRDİ VE MÜSLÜMAN OLDU
»  KASIRGADAN KAÇARKEN TRAFİK KAZASINDA YANARAK ÖLDÜLER!
»  İSRAİL ONLARI SİLAH SIKMADAN YOK ETTİ
»  SCHRÖDER VE MERKEL ANLAŞAMADI
»  BAŞKAN BUSH'A KARŞI TEK BAŞINA SAVAŞAN KADIN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.