Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,2143
EURO
44,0831
IMKB
9.317,000
ALTIN
4.154,240
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''BENİ BABAMIN YANINA KOYUN''
 BENİ BABAMIN YANINA KOYUN
 
Silivri Cezaevi’nde Ergenekon davasının karara bağlanmasından sonraki ilk bayram buruk geçti.
 
9.8.2013 - 07:47

Arefe günü yapılan açık görüşte Ergenekon tutukluları 1’er saat aileleriyle görüştü. Gazeteci Mustafa Balbay’ın 5 yaşındaki oğlu Deniz’in, babasının arkasından, “Beni de içeri alın. Babamla birlikte kalayım” diye ağlaması gardiyanları da ağlattı. Gülşah Balbay, 34 yıl 8 ay ceza alan eşi Mustafa Balbay’ı, çocukları Yağmur ve Deniz’le birlikte 1 saatliğine görmek için Ankara’dan Silivri’yi gitti. Gülşah Balbay o ziyareti şöyle anlattı: “Deniz artık yalanlara inanmıyor. Daha önce, ‘Baban çalışıyor. Burası havaalanı’ diyorduk. Uçağa binerken de üzerimiz arandığı için. Fakat artık oyunlarla kandıramıyoruz. Farkında. ‘Babamı kafese koydular’ diyor. Hayır oğlum. Baban orada çalışıyor, işi var diyoruz ama inanmıyor. Biz ister istemez onun yanında 5 Ağustos’u konuşuyorduk. Belki olumlu bir karar çıkar diyorduk. Olumlu karar da şu: 18 yıl olursa şu kadar yılını yattın, şu kadar sene sonra çıkarsın diye bir ümitle gidiyorduk. Demek ki Deniz herşeyi bizim kadar iyi takip etmiş ve bizim kadar iyi anlıyor. Babayı çekip almak istedi. Baba artık gel yeter. Tutup kollarından. Gardiyanlar bile dayanamadılar. Ben ilk defa onları bu halde görüyorum. Onlar bile biçare bizi izlediler. Sonunda Mustafa terk etmek zorunda kaldı. Süre dolmuştu. Kapının arkasından bir süre çığlıklar attı. ‘Ben de geleyim. Beni de babamın yanına koyun. Ben de babamla birlikte kalmak istiyorum’ diye sayıkladı. Sonra sakinleşti. Dışarı çıktık. Özlüyor çocuklar. Hiç birşey baba sevgisini koparamaz ki. Çok zor. Tanrım kimseye yaşatmasın.”              

Bayram değil zulüm

Dursun Çiçek de açık görüşte ailesiyle buluşanlar arasındaydı. Kızı İrem Çiçek yaşananları şöyle anlattı: “Babam gelir gelmez orada bulunanlar büyük bir coşkuyla alkışlamaya başladı. Dediler ki komutanım bu süreç azimle son bulacaktır. Babam gayet dirayetli ve güçlüydü. Zaten duruşmada da sukünetini korudu. Yurtdışından da abim gelmişti. Ailecek görüştük. Bu bir bayram kutlaması mı, tabii ki hayır. Olması da mümkün değil. Bizim için hiç bir bayram bayram gibi değil. Bu zulüm bittikten sonra acısını çıkartacağız. Bugünleri unutmayacağız. Unutturmayacağız. İnsanlar herşeyin farkında aslında. Orada büyük bir birlik var. Büyük bir aile olduk. Babamın mesajı da oldu. Mücadelemiz daha kuvvetli olacak. Daha sabırla. Bu daha yeni bir başlangıç. Herhangi bir umutsuzluk hissetmeden, doğru olan bizler bunları daha net bir şekilde ortaya çıkartacağız. Bu hakimler verdikleri kararların arkasında duramayacakları günleri yaşayacaklar.”

KAYNAK: HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A REKOR TAZMİNAT!

ERDOĞAN BU KEZ NOBEL'E ÇAKTI!

HABERAL,İLK VİZİTESİNE ÇIKTI!
»  ''HAKİMİN SESİ TİTRİYORDU''
»  BÜYÜKANIT'TAN BAŞBUĞ'A MÜEBBET'E TEPKİ!
»  AVUKATLARDAN AK PARTİ'Lİ ÇELİK'E TEPKİ
»  KILIÇDAROĞLU MEZAR ZİYARETİNDE
»  ''BAŞBUĞ İLE İLGİLİ SÖZLERİMİN....''
»  CAMİ ÇIKIŞI ERGENEKON AÇIKLAMASI
»  KILIÇDAROĞLU TUNCELİ'DE
»  ERGENEKON SANIKLARI SUÇSUZ
»  NARKOTİK OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME
»  GÜL'DEN , GEZİ'Lİ BAYRAM MESAJI!
»  ALİ İSMAİL'İN ÖLÜMÜNDE 8 GÖZALTI!
»  "BAŞBUĞ YÜCE DİVAN'DA YARGILANMALI"
»  HATAY'IN CİĞERLERİ YANIYOR!
»  BAŞBUĞ,MÜEBBETİ GEREKTİRECEK NE YAPTI?
»  BAHÇELİ'DEN SÜRPRİZ ZİYARET
»  "KARARDAN RAHATSIZ OLAN VARSA..."
»  TSK'DAN 35. MADDE HASSASİYETİ!
»  KILIÇDAROĞLU, HABERAL İLE KUCAKLAŞTI
»  CHP'DEN GAZETELERE ÇARPICI İLAN
»  SINIRDA KAÇAKÇILARLA ÇATIŞMA!
»  ERGENEKON SAVCILARI CEZALARI AZ BULDU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.