Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BUNLAR HERKESİ SUSTURABİLECEKLERİNİ ZANNEDİYORLAR"
 BUNLAR HERKESİ SUSTURABİLECEKLERİNİ ZANNEDİYORLAR
 
"Bunlar iktidar sarhoşu olmuş, herkesi susturabileceklerini sanıyor"
 
1.7.2008 - 19:05
KARABÜK Belediye Başkanı AKP'li Hüseyin Erer'le gerginlik yaşayan yazar Latife Tekin, festivale alkollü şekilde katıldığı iddialarına Bodrum'dan yanıt verdi, "Bana sarhoş diye iftira atanlar, aslında iktidar sarhoşluğuna kendilerini kaptırıp, herkesi susturabileceklerini sanıyor" dedi.

Karabük Kültür Sanat ve Sanayi Festivali kapsamında düzenlenen `Kentleşme Sanayi ve Edebiyat' konulu konferansa katılan yazar Latife Tekin'in hükümeti ve AKP'nin enerji politikasını eleştirmesine kızarak, kürsüden inmesini isteyen Başkan Hüseyin Erer'in tavrı tartışılırken, Bodrum'daki 400'e yakın Karabüklü adına, Gümüşlük Akademisi Vakfı'nda Yazar Tekin'i ziyaret eden yüksek mimar 58 yaşındaki Türker Çarga ile emekli uzman veteriner 63 yaşındaki Bora Erdem, çiçek verdi. Çarga ve Erdem, yazardan, Karabüklüler adına özür diledi.

Çarga, Karabük'ün Türkiye'de modernleşme ve çağdaşlaşmada, önemli adımlarda Türkiye'nin ilklerini gerçekleştirdiğini ve yaşadığını belirterek "Anneannem 1960 yılında ilk futbol seyircisiydi, Türkiye'nin ilk tenis kortu Karabük'te yapıldı, ilk bilardosu, ilk bandosu, ilk radyosu yine Karabük'te kuruldu. Türkiye'de birçok başarılı işe imza atan aydınlar yetişti. Ancak hiçbir zaman bir yazarın susturulmaya kalkışılacağı, buna cesaret gösterileceği aklımızın ucundan geçmezdi. Bunlar gerçek Karabüklüler olamaz. Bu davranıştan utanç duyuyoruz ve Sayın Tekin'den özür diliyoruz" dedi.

Başkan Erer'in kürsüye alkollü çıktığını öne sürdüğü Gümüşlük Akademisi Vakfı Genel Sekreteri Yazar Latife Tekin ise bir nükleer enerji santrali kurulmak istenen kentte halk bilgilendirilmeden, bilinçlendirilmeden yatırım yapılmaya çalışılmasına tepkisinin doğal olduğunu söyledi. Tekin, şöyle konuştu:

"Ülkemin insanı zehirlenecekse, ülkemin insanının ve doğasının geleceği tehlikeye atılacaksa, hükümet ve yerel yöneticiler de bu durumda sessiz kalıp, halkı bilinçlendirecekleri yerde, halkı aldatmaya, uyutmaya, zehirli suları içirmeye devam edeceklerse bir yazar, üstelik her türlü baskı altında tutulmaya çalışan bir kadın yazar olarak konuşmamdan, halkıma doğruları anlatmaktan başka doğal bir şey olamaz. Başkan Erer'in iddia ettiği gibi ben alkollü değildim, asıl bunlar iktidar sarhoşluğuna kapılarak kendilerini kaybetmişler ki en tehlikeli sarhoşluk iktidar sarhoşluğudur. Bana sarhoş diye iftira atanlar, aslında iktidar sarhoşluğuna kendilerini kaptırıp herkesi susturabileceklerini sanıyor. Umarım bu yaşanan olay AKP'nin deyimi ile hayırlara, toplumun daha şeffaf olması için baskıların sona ermesine vesile olur. Bu nedenle bu tür tepkilerle bu ülkenin aydınlarını, beni susturacaklarını sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Ayrıca yaşanan bu olayı tüm AKP'li belediye başkanlarına mal etmek gibi bir düşüncem olmadığını da belirtmek isterim."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞTE GÖZ ALTILARA GELEN TEPKİLER

ERGENEKON'DA SON DURUM

CHP'NİN TELEKULAK ÖNERGESİ REDDEDİLDİ
»  ATO'YA SUİKAST SİLAHINI KİM KOYDU?
»  ERDOĞAN, BAŞBUĞ'A HABER VERDİ Mİ?
»  AYDIN DOĞAN'I DA ALACAKLAR
»  ÇÖMEZ İNGİLTERE'DE
»  SAVCI ZEKERİYA ÖZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  TUVALETTEKİ SİLAHIN SIRRI
»  GENELKURMAY KÖSTEBEĞİ TABİB ASTEĞMEN ÇIKTI
»  ERDOĞAN'DAN VEKİLLERE, 'KONUŞMAYIN' UYARISI
»  POLİS, TURHAN ÇÖMEZ'İ ARIYOR İDDİASI
»  HURŞİT TOLON KONTROLDEN GEÇİRİLDİ
»  ERDOĞAN: "4 KİŞİ ARANIYOR"
»  ERDOĞAN, YİNE CHP'YE YÜKLENDİ
»  BAŞSAVCI: "AKP KAPATILMALI"
»  BAHÇELİ'DEN ERGENEKON DEĞERLENDİRMESİ
»  ERDOĞAN, GÖZALTILAR İÇİN NE DEDİ?
»  "ATATÜRK'Ü VE CUMHURİYET'İ SEVMEKLE SUÇLANIYORUM"
»  POLİS, CUMHURİYET'TEN NELER ALDI?
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A SERT YANIT
»  GÖZALTILARDAN ERGENEKON SAVCISININ HABERİ YOK
»  YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI ANAYASA MAHKEMESİNDE
»  TİMES'TEN TÜRKİYE UYARISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.