Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''Bu Memleketin Çivisi Çıktı''!
 Bu Memleketin Çivisi Çıktı !
 
Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'na geri getirilmesi Meclis'te de tartışmalara neden oldu.
 
10.3.2015 - 00:28

Güvenlik Paketi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda Hakan Fidan'ın milletvekilliği adaylığından çekilmesinin ardından MİT Müsteşarlığı görevine geri dönmesi tartışıldı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Fidan'ın siyasileştiğini ve bu görevi artık yapamayacağını ifade ederek, "Bu bir kepazeliktir" dedi.
TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in yürüttüğü oturumda, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın 3 bölümünden görüşmelerine devam edildi. Bu arada söz isteyen Gök, Ak Parti'den milletvekili olmak için istifa eden MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın adaylıktan çekildiği için eski görevine atandığını hatırlatarak şöyle dedi:
"Bu memleketin çivisi çıktı. Anayasa, yasalar, teamüller çiğneniyor. AK Parti arzularını hayata geçirmek için her şeyin alt üst ediyor. MİT gibi çok özel kurumun başındaki kişinin tarafsızlığını her zaman koruması gerekir. Anlaşılıyor ki bugüne kadar MİT, AKP ile iç içe, muhalefete karşı düzmece, her türlü sahte belgeleri üreterek, muhalefeti sindirmek için AKP'nin arpalığı haline getirilmiştir. İstifa etmiş Fidan'ın tekrar MİT Müsteşarlığı'na atandığını öğreniyoruz. Bu resmen kepazeliktir. Böyle bir tabloyu Türkiye taşıyamaz. Türkiye AKP'nin babasının çiftliği değildir. Fidan'ın tekrar atanması kabul edilebilir durum değildir."
Bu sözlere tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ise Gök'ün "kepazelik" sözünün kınadığını belirterek Genel Kurul'da düzgün bir dil kullanılması gerektiğini hatırlatarak özür dilemesini istedi. Ünal, "Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden bürokratlar, aday yapılmadıklarında, tekrar görevlerine iade edildiklerinde biz buna kepazelik mi diyoruz? Burada hukuki olmayan ne var? Bir bürokrat aday adayı oldu, adaylığını geri çekti. Başbakanlık da hukuk çevresinde görevine iade etmiştir" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise aynı konuya ilişkin şunları söyledi:
"Siyasi Partiler Kanunu'na göre, görevlerinden istifa eden rütbeli askerlerin, istifa ettikten sonra vazgeçmeleri ya da seçilemedikleri halde eski görevlerine dönmelerinin mümkün değildir. MİT Müsteşarı bunun içinde değil ama aynı hüviyeti taşıyor. Bu görevinden siyasi parti adı anarak ayrılması nedeniyle tarafsızlığını yitirecek nitelik kazanmıştır. Tıpkı subay ve astsubaylarda olduğu gibi MİT müsteşarlığına gelemez. Fidan'ın tekrar MİT Müsteşarlığı'na getirilmesi Anayasa'ya aykırıdır. Siyasallaşmış MİT'in diğer siyasi görüşte olanlara hangi tavırda bulunacağını şimdiden söylememiz mümkündür. Fidan'ın tekrar getirilmesi kabul edilemez."
Tartışmaların devam etmesi üzerine Akşener, oturuma ara verdi. Aranın ardından İç Güvenlik Yasası'nın görüşmelerine devam edildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Cemil Bayık'tan Öcalan Şartı!

Arınç'tan Flaş Hakan Fidan Açıklaması!

'Fidan MİT'in Başına Getirilmemeli'
»  Abdullah Gül : Aday Değilim
»  ''Özgecan Bir Ülkeyi Uyandırdı''
»  Flaş.. Hakan Fidan'dan Bomba Karar!
»  ‘Bütün mal varlığına el konulabilir’
»  Abdullah Gül, Oğluna Kız İstedi
»  Seçim Bakanları Yemin Etti!
»  CHP’de İlk Ön Seçim Sonuçları!
»  İşte Polisin Kabataş Raporu
»  MHP'den Sürpriz Tunceli Adayı
»  Ak Saray'da 2. Bakanlar Kurulu!
»  Hacı Adaylarına Dolar Şoku!
»  Sınırda Korkutan Patlama!
»  Leyla Zana, HDP'ye Üye Oldu!
»  CHP'nin Gizli Anketi!
»  TRT Muhabirine Büyük Şok!
»  ''Dolar Alan Duvara Çarpar''
»  Üç Bakanlıkta Devir Teslim
»  Erdoğan, Yine AKP'ye Oy İstedi!
»  Berkin Elvan İçin Anma
»  Baykal'dan Kapatma Davası Tepkisi
»  'AKP Hızla Eriyor, Erimeye Devam Edecek'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.