Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları tarafından verilen şikayet dilekçeleri üzerine şüpheli Keneş hakkında soruşturma başlatıldığı anımsatıldı.
Keneş'in sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı'na yönelik hakaret içerikli olduğu belirtilen birçok paylaşımına yer verilen iddianamede, şüphelinin 8 Ekim'de “Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret” suçundan tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldığı ancak eylemlerine devam ettiği aktarıldı.
Şüpheli Keneş'in serbest kaldıktan sonra yaptığı basın açıklamasında da bu durumu sürdürmesinin suç işleme kastının yoğunluğunu ortaya koyduğu belirtilen iddianamede, bu gerekçeyle şüpheli hakkında tekrar yakalama kararı çıkarılarak, 10 Ekim'de aynı suçtan tutuklandığı, avukatının itirazı üzerine 14 Ekim'de tahliyesine ve adli kontrol altına alınmasına karar verildiği hatırlatıldı.
Şüphelinin attığı bazı tweetlerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği vurgulanan iddianamede, Keneş'in eylemlerinin Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu kapsamında kaldığı ve söz konusu paylaşımlarla Cumhurbaşkanı olan müştekinin tahkir ve tezyif edildiği kaydedildi.
Şüphelinin müştekiye karşı değişik zamanlarda birden fazla kez aynı fiili işlediği, bu nedenle verilecek cezada TCK'nın 43/1 (zincirleme suç) maddesi uyarınca artırım yapılması gerektiği bildirilen iddianamede, Keneş hakkında “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1,5 yıldan 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası talep edildi.
İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheli Keneş, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.
Keneş'in “tehdit” dosyası ayrıldı
Bu arada, şüpheli Keneş'in 8 Ekim'de serbest bırakıldıktan sonra yaptığı basın açıklamasında “Yaptıklarına pişman edeceğim. Serbest bıraktıklarına da pişman olacaklar” şeklindeki sözleri nedeniyle “tehdit” suçu yönünden açılan soruşturma dosyası ayrılarak başka bir esasa kaydedildi.MEDYARADAR