Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1350
EURO
38,2260
IMKB
10.030,000
ALTIN
2.918,050
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'DENİZ FENERİ PARALARI NEREYE GİTTİ'
 DENİZ FENERİ PARALARI NEREYE GİTTİ
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Deniz Feneri dvasının uzantılarının Türkiye’de olduğunun mahkeme kararı ile belirlendiğini belirterek, “Bu paralar Türkiye’de nereye gitti, nerede bu paralar? Bunun peşinden gitmeyeceğiz de neyin peşinden gideceğiz?” diye sordu. Bursa’da düzenlediği basın toplantısında
 
4.10.2008 - 03:18

Avrupa Konseyi’ne bağlı Yolsuzluklarla Mücadele Komitesi’nin Türkiye hakkında hazırladığı yolsuzluk raporunun kamuoyuna açıklanmasının da hükümet tarafından engellendiğini iddia eden Onur Öymen, diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de milletvekillerinin adi suçlara karşı dokunulmazlık zırhıyla korunmamasını istedi.
CHP Genel Başkanı Onur Öymen, Bursa’da düzenlediği basın toplantısında milletvekillerinin adi suçlara karşı dokunulmazlık zırhıyla korunmaması halinde, yolsuzluk iddialarının kamuoyu önünde tartışılmasına gerek kalmayacağını söyledi. Adalet Bakanı’nın Deniz Feneri Davası ile ilgili sözlerini talihsizlik olarak değerlendiren Onur Öymen, “Adalet Bakanı ‘bana ne’ dedi. Sonra inkar etti, ‘ben bunu demedim’ diye. Nasıl böyle birşeyi söylersiniz? Yargılananlar Türk, dava konusu Türkiye ile ilgili? Mahkeme kararına göre davanın uzantıları Türkiye’de. Kuryeler Türk, davanın siyasi bağlantıları olduğu söyleniyor. Bu davanın finanse ettiği, bu davanın finanse ettiği iddia edilen TV şirketi, iktidarın baş destekçisi. Siz nasıl ‘bana ne’ diyebilirsiniz. Böyle bir şeyi diyebilecek insan Türkiye’de her şey olabilir ama Adalet Bakanı olamaz? Adalet Bakanının ‘bana ne’ demeye hakkı yoktur, yetkisi yoktur. Adalet Bakanı’nın bu sözlerini büyük bir talihsizlik olarak nitelendiriyoruz. Bu paralar Türkiye’de nereye gitti, nerede bu para? Bunun peşinden gitmeyeceğiz de neyin peşinden gideceğiz?” dedi.

YAĞMUR GİBİ YOLSUZLUK İDDİALARI

“Bu konuda daha çok söyleyeceğiz şeyler var. Türkiye’nin her yerinden yağmur gibi yolsuzluk iddiaları akıyor?” diyen Onur Öymen, “Bu işin peşini bırakmayacağız. Türkiye, sahipsiz değildir. Fakir fukaranın 3 kuruşluk tasarrufunu böyle çarçur edenler, başka amaçlar için kullananlar bunun bedelini ödeyeceklerdir. Bundan hiç kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

YOLSUZLUK RAPORU AÇIKLANSIN

Avrupa Konseyi’ne bağlı Yolsuzluklarla Mücadele Komitesi’nin Türkiye hakkında hazırladığı yolsuzluk raporunun kamuoyuna açıklanmasının hükümet tarafından engellendiğini iddia eden Onur Öymen, “Komite her sene çeşitli ülkeler hakkında raporlar yayımlıyor. En son 31 Mart - 4 Nisan 2008 tarihinde Türkiye’deki yolsuzluklarla ilgli bir rapor hazırlamış. Başbakan’ın danışmanları kendisine iletmemiş olabilir, biz söyleyelim, raporda, komite ‘Türk hükümetinden rica ediyoruz, izin versin raporu kamuoyuna açıklayalım’ diyor. Ancak izin verilmedi, bilginiz varsa siz söyleyin” dedi.
“Yolsuzluk konusunda arkadaşlarımız pek çok belge açıkladı. İktidar maalesef çok kötü duruma düşmüştür” diyen Onur Öymen “İktidar kendisini savunamayacak duruma düşmüştür. Genel Başkanımızın gelin televizyonda beraber tartışalım yolsuzluk, mal beyanlarını vs. önerisini Başbakan kabul etmemiştir. Diyor ki, tartışalım da size prim mi verelim. Yani baştan kabul etmiş yenileceğini, başarılı olamayacağını. Bunun adına minderden kaçmak derler. Minderden kaçarak siyaset yapamazsınız. Haklılığınıza inanıyorsanız, doğru işi yaptığınıza inanıyorsanız o zaman minderde hazır olacaksınız. Bu iktidar öyle anlaşılıyor ki yolsuzluklar konusunda kendini savunacak durumda bile değildir” diye konuştu.
CHP olarak yolsuzlukların peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Onur Öymen, şöyle devam etti:
“Yolsuzluk konusunun peşini bırakmayacağız. Bu Türkiye’nin her yerinde kanayan bir yara haline gelmiştir. Demokratik toplumlarda bir yolsuzluk iddiası ortaya atıldığı zaman, bu o ülkenin en önemli konusu olur. Batı ülkelerinden de pek çok önemli insan, istifa etmek zorunda kalmıştır, görevinden alınmak zorunda kalınmıştır. O toplumlar şeffaf toplum olma özelliğini kazanmışlardır. En son örnek Romanya’da yaşandı. Kısa bir süre önce Romanya’da adı yolsuzluğa karışan bir bakan, doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı tarafından görevden alındı. Biz de ise dokunulmazlığı kaldırma kararı almadılar. Görevinden istifa etse bile bazı insanlar onlar hakkında mahkeme gidip aklanma fırsatı verilmiyor. Bu büyük bir yanlıştır. Büyük bir hatadır. Bu hatadan mutlaka dönmek lazım. Biz yolsuzlukları desteklemeyiz diyorlar. En küçük bir olay görürsek üzerine gideriz diyorlar, RTÜK başkanı hakkındaki iddialar ayyuka çıktı. Almanya'ya gitse tutuklanacak. RTÜK’ün CHP'li üyeleri bir önerge hazırlıyor. Bu arkadaşın istifa etmesi yönünde. AKP’li üyenin 5’i birden buna karşı çıkıyor. Bu şimdi bir parti politikası değil midir? Meclis başkanı bile kendisinin görevden ayrılmasının uygun olacağını münasip bir dille söyledi. Ne yazık ki cumhurbaşkanının konuşmasında buna benzer birşey göremedik biz. Bunlar, Türkiye’nin itibarını zedelemektedir. Şimdi Türkiye’de son derece önemli gelişmeler oluyor. Ağzınızı bıçak açmıyor? Televizyon sahipleri, sanatçılar, gazeteciler gözaltına alınıyor, kilte halinde tutuklanıyor. Hiçbir tepkiniz yok. Daha önce hiç kimse tutuklanmadığı halde sizin desteklediğiniz bir iki yazar hakkında dava açıldı diye mangalda kül bırakmadınız. Ne çifte standarttır? Yolsuzluk, tutuklamalar ortada. Bütün bunlar yaşanırken neden Avrupa'da ses çıkmıyor. Dedikleri şey, merak etmeyin çok yakından izliyoruz. Avrupalıların yapacakları en büyük hata Türkiye’de iç politikada taraf olmaktır. Anayasa Mahkemesi'nde görülen AKP davasıyla ilgili olarak bizim hukukumuza müdahale etmekte hiçbir tereddüt etmediler. En söylenmeyecek sözleri söylediler. Şimdi de hukuka müdahale etsinler demiyoruz ama kendi kendileriyle tutarlı olmak için bir görüş ifade etmeleri bekliyoruz.

BAŞBAKAN'IN DOĞAN GRUBUNA KARŞI TAVRI

Dünya Gazeteciler örgütü, Uluslararası Basın Enstitüsü üst üste açıklamalar yaptı. Sayın Başbakanın, Doğan Grubu’na karşı tavrını eleştiren, gazetecilere boykot kararının eleştirdiler. Avrupa Parlamentosu üyeleri olarak siz niye şimdi eleştiri yapmıyorsunuz. Biz AB üyeliğini kuvvetle destekliyoruz, fakat Avrupa’dan gelen çifte standartlara tahammül edemeyiz. Türk iç politikasından taraf tutmamanız lazım.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TÜRKİYE BÖYLE REZALET SINAV GÖRMEDİ

İNTERNETTE İLGİNÇ İLANLAR

ERUYGUR'UN SAĞLIK DURUMUNDA OLUMLU GELİŞME
»  YOUTUBE'DEN ATATÜRK AÇIKLAMASI
»  ANAYASA MAHKEMESİ RAPORTÖRÜ KOVULDU
»  ORMANLAR KRALI!
»  BAKAN'DAN SEZERYAN UYARISI
»  PERİNÇEK, ERGENEKON'U YAZDI
»  BABACAN'IN YERİNE SÜRPRİZ İKİ İSİM
»  KAMER GENÇ'TEN EŞİ DE RAHATSIZ
»  YEREL SEÇİMLERDE HİLE OLABİLİR!
»  BAKAN ŞAHİN'E GÖRE, SÖYLEDİKLERİ ÇARPITILMIŞ
»  
»  DİLENCİLERE KARŞI SADAKA METRE
»  ERGENEKON TUTUKLULARINA ZİYARETÇİ AKINI YAŞANDI
»  ALTINOVA'DA YÜKSEK GERİLİM DEVAM EDİYOR
»  6 KÖYÜN ORMANINA AKP'Lİ AKİF GÜLLE'NİN ADI VERİLDİ
»  BAŞMÜZAKERECİLİK İÇİN BABACAN'IN YERİNE KİM GELECEK?
»  VATANDAŞ, BAYRAM'DA ZAM SAĞANAĞI ALTINDA KALDI
»  ERYILMAZ'DAN GÖKÇEK'E HODRİ MEYDAN
»  "YOLSUZLUK DAVASI AKP'Yİ KİRLETTİ"
»  YOLCU OTOBÜSÜNDE BIÇAKLI SALDIRI
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN, YARIN ORTA ASYA GEZİSİNE ÇIKIYOR
»  EMEKLİLER, AYLIKLARINA ZAM İSTEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.