Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4464
EURO
43,6645
IMKB
9.351,000
ALTIN
4.064,940
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 14 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"FUTBOL'DA ŞİKE VAR, AMA KİMSE KORKUDAN KONUŞAMIYOR"
 FUTBOL DA ŞİKE VAR, AMA KİMSE KORKUDAN KONUŞAMIYOR
 
Futbolda şike ve mafya tartışmaları gündeme geldi. Meclis Komisyonu birçok kişiyi dinledi. Bugün ifade veren Uluç, mafya hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu
 
28.4.2005 - 18:23
Gazeteci-Yazar Hıncal Uluç, TBMM Araştırma Komisyonu'na bilgi verirken, mafyanın futbolun içinde olduğunu ancak kimsenin korkusundan gerektiği yerde konuşmadığını söyledi. Mafyanın üzerine kimsenin gidemediğini yazdığı için vurulduğunu ifade eden Uluç, ''60 yaşındaki Hıncal Uluç ile ne işleri var? Asıl amaç, genç gazetecileri şimdiden korkutup, sindirmek'' dedi. TBMM Sporda Şiddet, Şike ve Haksız Rekabet İddialarını Araştırma Komisyonu, bugünkü toplantısında, Gazeteci-Yazar Hıncal Uluç, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Onur Belge ve Altay Kulübü Başkanı Erdinç Altınyeleklioğlu'nu dinledi. Alınan bilgiye göre Uluç, mafyanın futbolun içinde olduğunu, ancak kimsenin korkusundan gerekli yerlerde konuşmadığını söyledi. Hıncal Uluç, mafyanın önce itibar için futbolun içine ve kulüplere girdiğini ama şimdi işin ranta dönüştüğünü ifade etti. Uluç, günümüzde de etkili olduğunu öne sürdüğü mafyanın büyük kulüplerinden daha çok Anadolu kulüplerinde boy gösterdiğini iddia etti. ''HEDEF GENÇ GAZETECİLER'' Mafyanın bazı spor yazarlarına saldırılarının arkasında genç gazetecileri sindirme amacı bulunduğunu ileri süren Uluç, şöyle konuştu: ''Bana saldırının da arkasında bu var. Yoksa 60 yaşındaki Hıncal Uluç'la ne işleri var? Asıl hedef genç gazetecileri şimdiden korkutmak, sindirmek... Ben adliyede tek başıma beklerken Uğur Çakıcı önümden 50 arkadaşıyla geçti. Kimse bana sahip çıkmadı. Uğur Çakıcı kendisiyle röportaj yapan Ayşe Önal'a kızıp vurunca, ben de 'Gazeteciler Cemiyeti sahip çıkmadı, mafyanın üzerine kimse gitmiyor' diye eleştirel bir yazı yazmıştım. Bunun üzerine de beni vurdular.'' ''AĞAR GÖNDERDİ, DEMEK Kİ DEVLET DESTEĞİ VAR...'' Haluk Ulusoy'un Futbol Federasyonu Başkanı seçildiği Genel Kurul'da, mafyanın adayları desteklediği iddiaları bulunduğunu anımsatan Uluç, ''Korkut Eken'in Haluk Ulusoy'u desteklediği ortaya çıkınca, 'Korkut Eken'i Mehmet Ağar gönderdi, o halde Ulusoy'a devlet desteği var' diye diğer adaylar çekildi'' dedi. ''HAKKIMIZI İSTİYORUZ'' Altay Kulübü Başkanı Erdinç Altınyeleklioğlu, Altay'ın 2002-2003 sezonunda haksız yere ikinci lige düşürüldüğünü ifade etti. Bu hatanın düzeltilmesini istediklerini belirten Altınyeleklioğlu, ''1. Lig'e geri çıkmak istiyoruz. Altay 91 yıllık mazisi olan bir kulüptür. Böyle bir kulübün ayak oyunlarıyla düşürülmesi camiaya en büyük haksızlık. Adaletin yerini bulmasını, hakkımızı istiyoruz'' diye konuştu. TSYD Başkanı Belge de sporda sanıldığı ya da ileri sürüldüğü gibi basının rolü olduğuna inanmadığını söyledi. Esasında futbolda da şiddet olmadığını kaydeden Belge, ancak toplumun cinnet geçirdiğini ileri sürdü. Onur Belge, şiddetin önlenmesine yönelik yasada basına yönelik ağır hükümler bulunduğunu belirterek, bunun mutlaka düzeltilmesi gerektiğini de dile getirdi. Bu haber 498 defa okundu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HAKAŞ ŞÜKÜR'E NAZAR DEĞDİ

ANTREMANDA FUTBOLCUYA ÇIPLAK MORAL

YÜZYILIN TRANSFERLERİ...
»  FEDERASYON'DAN ERTÜRK'E TEPKİ...
»  SEYRANTEPE ARAZİSİNDE GS İÇİN ŞOK GELİŞME...
»  PANCU DA FUHUŞ MÜŞTERİSİ ÇIKTI
»  BAŞKANLAR BULUŞTU...
»  SOCİEDAD NİHAT'I BIRAKMIYOR!
»  FENERBAHÇE FİNAL ŞANSINI ABDİ İPEKÇİ'DE KAYBETTİ!!
»  FLAŞ.. FLAŞ.. DAUM'A 15 GÜN HAK MAHRUMİYETİ, ÜMİT'E 4 MAÇ CEZA
»  LEVENT BIÇAKCI ROMEN HOCAYLA PRENSİPTE ANLAŞTI!!
»  HAGİ, ŞAMPİYONLUK İÇİN UMUTLU KONUŞTU
»  GALATASARAY, DİYARBAKIR'I ZOR GEÇTİ 1-0
»  FENER KAYIPSIZ, SİVAS EVİNDE MAĞLUP... LİGLERDE SONUÇLAR VE PUAN DURUMU ŞÖYLE
»  TEK GOL 3 PUAN...
»  YILDIRAY FIRTINA GİBİ
»  KARAKARTAL TAM GAZ...
»  SAMSUN'UN ANTEP KEYFİ 3-1
»  RUS İŞ ADAMI ABRAMOVİÇ FENER'E TALİP!!!
»  FENERBAHÇE: ''YATTARA İLE İLİŞKİMİZ YOK''
»  BAYANLAR BASKETBOL MAÇIN'DA KAVGA...
»  GÖKDENİZ'E AF YOK
»  HEM OYUNCUYA HEM YAN HAKEME KIRMIZI KART!
»  GİRAY BULAK FENERLİLERİ KIZDIRMAYA DEVAM EDİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.