Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2416
EURO
34,8247
IMKB
10.269,000
ALTIN
2.418,520
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'Hayalet Şehir' Kapalı Maraş İçin Tarihi
 Hayalet Şehir  Kapalı Maraş İçin Tarihi
 
Doğu Akdeniz'de önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kapalı Maraş'ın açılmasına yönelik önemli bir süreci başlatma kararı aldı.
 
12.2.2020 - 09:39


Bu amaçla cumartesi günü Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) düzenleyeceği 'Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı' başlıklı yuvarlak masa toplantısı Kapalı Maraş'ta yapılacak. Gün boyunca devam edecek toplantılar sonrasında Maraş'ın açılmasına yönelik uluslararası hukukun da gözetildiği 'hukuki ve siyasi' kararlar ortaya konulacak. Alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılacak.Böylece Kapalı Maraş, 1974'ten sonra ilk kez üst düzey bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerin katılacağı öğrenildi.

KKTC yönetimi yaklaşık bir yıl önce Kapalı Maraş'ın açılmasına yönelik karar aldı. Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kapalı Maraş'ın açılması için ön çalışmaların yapılmasına başkanlık etti. Bu amaçla Kapalı Maraş'a uzman bir ekip girmiş ve envanter çalışması yaptı.

HUKUKİ VE SİYASİ ÇALIŞMA YAPILDI

Ankara da Kapalı Maraş'ın açılmasına yönelik çalışmalara tam destek verdi. TBB de Kapalı Maraş için hukuki çalışmalar yaptı. Bu konuda sürecin başkanlığını da yapan TBB Başkanı avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Denktaş'ın Müsteşarı Ergun Olgun, KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun eski müzakarecisi Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve TBB Başkan Başdanışmanı avukat Prof. Dr. Necdet Basa'dan oluşan bir ekip kuruldu. Bu ekip, Maraş'ta hukuki ve siyasi anlamda nasıl bir yol izlenmesi noktasında çalışmalar yaptı. Uluslararası hukuk gözetilerek yapılan çalışmalarda, yeni bir yol haritasının belirlenmesi noktasına gelindi.

MARAŞ'A ÇIKARMA YAPILACAK

Ankara ile KKTC hükümeti arasında son yapılan değerlendirmelerde Kapalı Maraş'ın içerisinde yer alan bir mekanda yuvarlak masa toplantısı yapılması kararı alındı. KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın da katılacağı yuvarlak masa toplantısına uluslararası hukuk profesörleri, emekli büyükelçiler, turizm örgütü temsilcisi ve ticaret odası temsilcisinin katılması kararı alındı.

Edinilen bilgilere göre; 15 Şubat Cumartesi günü yapılacak yuvarlak masa toplantısı gün boyunca devam edecek. Toplantı öncesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Başbakan Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül birer konuşma yapacak. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam edecek. Toplantıda, Kapalı Maraş'ın somut olarak açılmasına yönelik uluslararası hukukun da gözetildiği 'siyasi ve hukuki' bir yol haritası belirlenecek. Toplantı sonrasında belirlenen kararlar kamuoyu ile paylaşılacak./HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bakan Akar'dan Flaş İblid Açıklaması

Esad,YPG ve Ruslar Aynı Masada!

Sağlık Bakanından İşsizlere Müjde
»  Çin’deki Türk’ten Flaş İddia
»  AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na Yanıt
»  Erdoğan'ın İlk Rakibi Belli Oldu
»  Kılıçdaroğlu’na Jet Siyasi Ayak Yanıtı
»  Fetö'nün Siyasi Ayağı Tartışması!
»  Bahçeli'den Ahmet Hakan'a Hodri Meydan
»  "Atacağımız AdımlarıYarın Açıklayacağım"
»  Suriye'ye Ait Bir Helikopter Düşürüldü
»  "Ölümcü Virüse Dut Pekmezi Çözüm Değil"
»  Vatandaşın Gündemi Ekonomik Kriz
»  İBB Meclisi’nde 'Küfür' Gerginliği
»  Rusya'ya Soçi Mutabakatı Mesajı
»  Flaş.. İblid'de 115 Hedef Vuruldu
»  "Gözlem Noktalarından Çekilmeyeceğiz"
»  İBB'de Tartışılan İsim İstifa Etti
»  Suriye Sınırına Askeri Sevkiyat
»  Rusya'dan İdlib Açıklaması
»  Akıncı'ya AKP,MHP Ve CHP'den Ortak Tepki
»  Kılıçdaroğlu ve MHP’den ‘İdlib’ mesajı!
»  Suriye'den Bir Acı Haber Daha,5 Şehit
»  Ankaralıları Soyup Soğana Çevirmişler
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.