Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2432
EURO
34,6702
IMKB
10.248,000
ALTIN
2.404,170
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''Hiç Bir Güç Bu Ülkeye Bir Şey Yapamaz''
 Hiç Bir Güç Bu Ülkeye Bir Şey Yapamaz
 
Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'da Türkiye'yi dize getiremeyenlerin harekete geçtiği uyarısında bulunarak, "Bugünlerde başka bir film çeviriyorlar ama boşuna heveslenmesinler" dedi.
 
16.11.2017 - 12:42

ATO Congresium'da düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de kaos planları yapanlara net bir mesaj vererek, " Son 10 yılda dünyada kriz var. 2008'de başladı, halen de devam ediyor. Dünyada 10 yılda 10 mega proje yapılmış 6'sı Türkiye'den. Türkiye'ye 15 Temmuz'da Türkiye'yi dize getiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyor. Ekonomiyle, baskılarla, kriz senaryoları ile bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar.  Hiç boşuna heveslenmesinler. Bu millet Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kut-ül Amare'de ders vere vere bugünlere geldi.  Hiç bir güç bu ülkeye bir şey yapamaz." dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları

Son 15 yılda Türkiye her alanda gelişti. Karayolu üzerindeki faaliyetlerde de artış var.  Bizim işimiz milletin yolunu açmak. Milletin yolunun önündeki engelleri kaldırmak. Yolları kim yapacak, Ulaştırma Bakanlığımız ve ekibi yapacak. Ne lazım, yollardaki araçları denetlemek. Onları kim yapacak. İçişleri Bakanlığımız ve ekipleri yapacak. Okul öncesi çağdan mezara kadar eğitecek, farkındalığını oluşturacak olan kim? Milli Eğitim Bakanlığı ve ekibi. Bize düşen koordinasyonu sağlamak. Koordinasyonu da biz sağlayacağız. Bir de araçlar var. Araçların imalinden sorumlu olan bakanlığımız da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız. Onlar da bu araçların dayanıklı olarak yapılıp yapılmadığını yakından denetleyecekler. Demek ki bu kolektif bir iş.  Bizim o dönemde bakan olarak göreve başladığımız, en baştaki işimiz, ulaşım ana plan stratejisi hazırlamaktı. Karayoluna bağımlı ulaşım sistemini nasıl çeşitlendirebiliriz? Hedef orta ve uzun vadede yüzde 95'lerden, yüzde 80'in altına geriletebilmektir. Yüzde 75 ideal bir rakam. Bu 10 senede olmaz. 30 senede gerçekleşen bir şey. Bunu nasıl sağlarsınız. Aslında yolları yapmazsınız trafik de fiilen gitmez böylece gerçekleştirebilirsiniz ama bu sürdürülebilir bir şey değil.

BÖLÜNMÜŞ YOL HAYAT KURTARIR

Araba sürmek her zaman zevkli bir şey değil. Kaza Allah göstermesin meydana gelebiliyor. Trafik güvenliği açısından geldiğimiz noktayı yeterli görmüyoruz. Trafik kazalarında ölümlü kazalardaki can kaybını yüzde 30, son 15 yılda aşağı çektik. Bölünmüş yolları alırsak sadece bu oran daha yüksek. Yüzde 62. Bölünmüş yollar haya kurtarır. 2003'te kaza yerinde ölenlerin sayısı 4000'e yakındı. Bugün de aynı. Neye rağmen? Trafikteki araç sayısı yüzde 130 arttı. Yolculuk miktarı 3 kat arttı. 2 milyona yaklaştı, 500 binden. Ölümlü kazalardaki sayı neredeyse sabit kaldı. Bu başlı başına, yılda ortalama 8 bin insanın hayatını kurtarmaktır.

HEDEF SIFIR ÖLÜM

Hedef sıfır ölümlü kaza. Bazı ülkeler bunu başardı ama bizim önümüzde daha çok yol var. Çözüm; eğitim, eğitim, eğitim. İnsan hatasını azaltmanın hatta sıfıra indirmenin yolu eğitimden geçiyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda derslere ağırlık vermiş ama yeterli değil. Müfredatta trafikle ilgili öğretici bilgilerin çok daha fazla yer alması lazım. Yollarda sürücü olduğu zaman hatırlayacakları ve uygulayacakları en büyük rehber olmalı. Biz 200 milyon yolculukta her bir aracı tek tek denetleme şansımız yok. İçişleri Bakanlığımızda da trafik ile ilgili bölümü güçlendireceğiz. Bakanlığımızın atacağı adımları öncelikli olarak ele alacağız ve destekleyeceğiz. Şu ana kadar hizmete giren yatırımlarla ülkemizin dünyadaki konumu çok daha güzel bir yerde olacak.

HİÇ BOŞUNA HEVESLENMESİNLER...

Son 10 yılda dünyada kriz var. 2008'de başladı, halen de devam ediyor. Dünyada 10 yılda 10 mega proje yapılmış 6'sı Türkiye'den. Türkiye'ye 15 Temmuz'da Türkiye'yi dize getiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyor. Ekonomiyle, baskılarla, kriz senaryoları ile bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar.  Hiç boşuna heveslenmesinler. Bu millet Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kut-ül Amare'de ders vere vere bugünlere geldi.  Hiç bir güç bu ülkeye bir şey yapamaz."

1 DAKİKADA 7 GÜNDEM



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Cadde Asfaltına Havai Fişekli Kutlama

Değişim Sırası Kabinede!

"16 Nisan'da 'evet' Diyenler Pişman"
»  AK Parti,MHP ile Seçime Ortak Girecek mi
»  Mehmetçiğe Kuzey Irak'ta Hain Saldırı
»  ABD, 'OHAL'e de Karıştı!
»  Müftü İlk Kez Resmi Nikah Kıydı
»  Türkiye'den ABD’ye Zarrab notası
»  İstanbul'a Ucuz Su Müjdesi
»  CHP'den OffShore Hamlesi
»  Başkanlar Değişti Böyle Oldu!
»  Akşener'in danışmanları belli oldu
»  Ankara'da 15 bin Kişide Bylock Çıktı
»  Rakka'nın Kirli Sırları!
»  Kaç Belediye Başkanı Görevden Alındı?
»  Koltukların Bekası mı DevletinBekası mı?
»  Gökçek'in' Fışkıyesini' Kim Kaldırdı?
»  AİHM,25 Bin Fetöcüye Kapıyı Gösterdi
»  Reza Zarrab 5 Gündür Kayıp
»  "Bahçeli Aba Altından Sopa Gösterdi"
»  Bakanı Demircan'dan Baykal Açıklaması
»  BTK Başkanından 'Mavi Balina' Uyarısı
»  PKK'nın En Önemli İsmi Öldürüldü
»  'SGK'yı Ben Değil, Sen Batırdın'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.