Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1406
EURO
38,0462
IMKB
10.093,000
ALTIN
2.891,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"KATRAN OPERASYONU BÜYÜDÜ"
 KATRAN OPERASYONU BÜYÜDÜ
 
Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nün başlattığı "Katran Operasyonu" adlı çalınan asfalt olayında ilginç rüşvet ilişkileri ortaya çıktı.
 
23.10.2007 - 09:45
Asfalt yüklenen üç tankerden biri boşaltma yaparken, üç plakayla ayrı ayrı kayıt yaptırdı. Böylece "asfalt çalma çarkı" döndü. Olaydaki rüşvet ödemelerinde görevlilerin sevgililerinin hesapları kullanıldı.

DUBLE yol çalışmalarında kullanılan asfaltın büyük bölümünün çalınmasıyla ilgili Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği "Katran Operasyonu"nda ’katran karası’ ilişkiler ortaya çıktı. Karayollarına ait asfaltın İzmit ve İzmir’den rafinerilerden taşınması sırasında yolsuzluk yapıldığı yönündeki bilgi üzerine harekete geçen Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği ’Katran Operasyonu’nun ayrıntıları belli olmaya başladı. Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile 18 Ekim günü saat 07.00’de gerçekleştirilen operasyonda İzmit, İstanbul, İzmir, Kütahya, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir’de 16 ayrı adreste yakalanan 12’si karayollarında görevli 33 zanlının sorgusu sürüyor.

20 MİLYON YTL’LİK VURGUN: İzmit Körfez Tüpraş tesislerinden alınarak Edirne-Keşan duble yol yapımında kullanılmak üzere yola çıkarılan bin tanker asfaltın, Karayollarına teslim edilmiş gibi gösterilerek, taşıyıcı firma Güneşler Nakliyat’ın depolarına boşaltıldığı ve daha sonra satılarak 20 milyon YTL vurgun yapıldığı belirlendi. Firma yetkililerinin, parasını karayollarının ödediği asfaltı daha sonra kendi şantiyelerinde kullanıldığı ve sattığı anlaşıldı.

ÖDEME BANKA HAVALESİYLE: Günerler Nakliyat firması yetkililerin, karayolları görevlilerine tanker başına 5-6 bin YTL rüşvet verdikleri ve ödemenin banka havalesiyle yapıldığı bilgisine de soruşturma kapsamında ulaşıldı. Edirne polisi bir çok rüşvet dekontunu ele geçirdi. Edirne polisi, Karayollarında çalışan ve tankerler şantiyelere boşaltılmış gibi işlem yapan görevlilerin, aldıkları rüşveti sevgililerinin hesabına havale ettirdiğini belirledi.

KAMERAYLA TESPİT EDİLDİ: Rafinerilerden çıkan asfalt yüklü tankerleri adım adım takibe alan Edirne polisinin, tankerlerin yüklerini şantiye yerine Güneşler Nakliyat’a ait depo, şantiye ya da bu firmanın anlaştığı yerlere boşalttığını da kameralarla görüntüledi. Karayolları İstanbul 1’inci Bölge Müdür Yardımcısı Necati Çakıroğlu’nun da aralarında bulunduğu zanlıların, fotoğraf ve kamera görüntülerini görünce suçlarını itiraf ettiği belirtildi. Rüşvet çarkının, Karayollarında görevli bazı üst düzey bürokratlara da uzayabileceği bildirildi.

Asfalt çalma işi nasıl yürüdü

Karayollarının rafinerilerden satın aldığı ve şantiyelerine nakletmek için açtığı ihaleyi kazanan Güneşler Nakliyat’ın kurduğu sistemde aynı renk, aynı model, aynı marka tankerler kullandıkları saptandı.

Rafineriden asfaltı alan 3 tankerden sadece biri karayollarına ait şantiyeye girdikten sonra sürücüsünün önce kendi plakası, ardından da yanında götürdüğü gelmeyen diğer 2 tankere ait plakaları takarak işlem yaptırdığı ortaya çıktı.

Nakliye firması yetkililerin yolsuzluk konusunda ikna edemedikleri karayolları görevlilerinin nöbetçi olduğu günlerde ise, boşaltma sırasında, tankerlere önceden yaptırdıkları çift vana sistemini kullandığı anlaşıldı.

Rüşvet parasıyla sevgiliye otomobil

EDİRNE’de başlatılan ’Katran Operasyonu’nda bir görevlinin rüşvet paraları ile sevgilisine son model araba aldığı anlaşıldı. Edirne polisinin takibinde, memurlardan birisinin nikahlı eşi ile sevgilisinin, paranın paylaşımı konusunda anlaşmazlık yaşadıkları ve kavga ettikleri de belirlendi.

10 yılda dev tanker filosu

EDİRNE Polisi’nin yürüttüğü ’Katran Operasyonu’nun göbeğindeki Güneşler Nakliyat firmasının sahipleri İrfan- İbrahim Güneş kardeşler, Batman’dan 10 yıl önce İzmit’e göç etti. Nakliye işine iki kamyonla başlayan Güneş kardeşler, kısa sürede 17’si kendilerine ait olmak üzere 30 tankerlik filoya ulaştı. Son yıllarda 10 milyon dolarlık yatırımlara girişen Güneş Kardeşler, hızla büyüyerek, İzmit bürokrasisinin yakından tanıdığı hatırı sayılır kişiler arasına girdi.

Çökmelerin nedeni çalınan asfalt mı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk iktidar döneminde başlattığı 15 bin kilometrelik duble yol projesinde, hizmete açılan yollarda meydana gelen çökmelerin, kullanılan asfaltın hortumlanması ve eksik malzeme kullanımından kaynaklandığı öne sürüldü. Beyaz Enerji Operasyonu sonrasında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarlarla Mücadele Daire Başkanlığı görevinden alınarak Edirne Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Hanefi Avcı, son operasyonu ile bu kez karayolları içindeki şebekenin ortaya çıkarılmasına imza attı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜCÜ KADINA TECAVÜZ ETTİ 13 YIL YEDİ

DİYARBAKIR'DA SAPIK İSYANI

TANJU ÇOLAK'TAN YALANLAMA
»  BOTAŞ OPERASYONU'NDA 26 TUTUKLAMA
»  TANJU ÇOLAK, GÖZALTINA ALINDI
»  ÇALINTI KREDİ KARTLARI İNTERNETTE SATILIYOR
»  KADİRLİ BELEDİYA BAŞKANI'NA SİLAHLI SALDIRI
»  TRABZONSPOR'U YAKAN FANATİĞİ VURDULAR
»  SOKAKTA ÜÇ ADET EL BOMBASI BULUNDU
»  SEZER'İN DAMADININ EVİNİ SOYDULAR
»  RUS GEMİSİ'NDE SİLAH ÇIKMADI
»  DİNK'İN KATİLİ OGÜN SAMAST HASTANEYE KALDIRILDI
»  300 KİLOLUK TARİHİ ÇANI POLİSE SATMAK İSTEDİLER
»  HAKKARİ'DE PKK'YA AİT SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ
»  LİSELİ KIZI KAÇIRIP TECAVÜZ EDECEKLERDİ
»  BİLİSİM SUÇLARI POLİSİ 2 HACKERİ YAKALADI
»  İNTİHAR MEKTUBU ENERJİ BÜROKRATLARINI GÖTÜRDÜ
»  "GELİNİMİN ÇIPLAK FOTOĞRAFINI ÇEKİN"
»  BARTIN LİMA'NINDA HAREKETLİ SAATLER
»  BOTAŞ'I ENERJİ BAKANLIĞI İHBAR ETMİŞ
»  BU CANLI BOMBA ARAMIZDA DOLAŞIYOR
»  GÖZÜ DÖNMÜŞ TECAVÜZCÜ KAHVALTIDA GELDİ
»  DİYARBAKIR'DA SAPIK İSYANI
»  BARTIN LİMANINDA HAREKETLİ SAATLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.