Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4902
EURO
38,3055
IMKB
9.904,000
ALTIN
3.399,710
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"KÖPRÜ" DİZİSİNE ERZİNCAN'LILARDAN İTİRAZ
 KÖPRÜ  DİZİSİNE ERZİNCAN LILARDAN İTİRAZ
 
Bir özel kanalda, Erzincan eski Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatan 'Köprü' filmine Erzincanlılar tepkili. Erzincanlıların filmde çok kötü gösterildiği, vali tiplemesinin de Recep Yazıcıoğlu'nu yansıtmadığı ileri sürüldü
 
14.2.2007 - 14:05
Ayşe Kulin'in Köprü İsimli eserinden esinlenilerek çekilen ve özel bîr televizyon kanalında yayınlanan Köprü adli dizinin ilk bölümü bütün Erzincanlılar tarafından merakla izlenmiştir. Ancak beklenenin aksine bu yapım bizlerde ve bütün Erzincanlılarda hayal kırıklığı oluşturmuş ve daha da ötesinde üzüntüye sabep olmuş, Erzincanlıları üzmüştür.Öncelikle, dizinin Erzincan'da çekilmemesinin sebebi anlaşılamamıştır. Hele hele yapımcı tarafından gösterilen gerekçe daha da ilginçtir ."Erzincan soğuk bir il," Halbuki dizinin çekildiği settir. Eskişehir en az Erzincan kadar soğuk bir kış iklimine sahiptir. Ayrıca, Eskişehir'in merhum valimiz Sayın Recep Yazıcıoğlu adına bir özelliğinin olmayışı, niçin bu şehrin seçildiği sorusuna cevap vermekte güçlük çekmemize sebebiyet vermektedir.Dizinin başında, Erzincanlı insanların kuyrukta bekleme sahnesi çekilirken, Erzincan insani İle uzaktan yakından alakası olmayan giyimde insanlar göze çarpmaktadır. İlimiz İnsani yöresel kıyafetleri, dizide gösterildiği gibi değildir. Puşili, şalvarlı insanların şehir merkezinde asla ve kat'a görülmesi mümkün değildir. Giyilen bu kıyafetler, ilimiz yöresel kıyafeti olmadığı gibi, Erzincan şehir merkezinde modern kıyafeti çağdaş kimlikli bir halk yaşamaktadır. Valiyi karşılayan memurların ağızları da kesinlikle ve kesinlikle Erzincan ağzı değildir. Kıyafetler ve bu ağız, güneydoğu bölgemize aittir. Erzincan'da bu kıyafetler giyilmez, bu ağız konuşulmaz.Erzincan dağlarını teröristlerin kol gezdiği mekanlar gibi gösteren bu yapım, şehrimizin geleceği  ile oynamaktadır. Mevzu bahis dağlar önümüzdeki kış sezonunda kış turizmine açılmaya hazırlanmaktadır. Şehrimiz, bırakın. Türkiye'yi, dünya standartlarında bir kayak ve kış turizmi merkezi olma yolunda milyonlarca dolarlık bir yatırımın eşiğindedir. Hele hele teröristlere hiçbir direnç göstermeyen, onların her istediklerini yerine getiren, onlara iaşe yardımında bulunan bir Erzincan Köylüsü portresi çizilmesi şehrimiz insanına ciddi bîr hakarettir. Bu yapımda şehrimizs tarihin karanlıklarından firlamış feodal bir yapıya sahipmiş gibi gösterilmiştir. Halbuki, Erzincan, çağdaş, modern, demokrat, entellektüel, modern, geniş ufuklu insanların yaşadığı bir kent olarak öne çıkmıştır. Filmde ön plana çıkan vali tiplemesinin ise merhum Recep Yazcıoğlu'nun kişiliği ile bir benzerliği bulunmamaktadır. Filmdeki ekabir, üstten bakan, ağzı bozuk vali tiplemesi, merhum valimizin halk nezdindeki imajına zarar verir niteliktedir.Erzincanlı olan herkesi bu dizi üzmüş, kırmış ve rencide etmiştir.Yukarıda sayılı nedenlerden dolayı dizinin yayınının acilen durdurulması ve gerekenin yapılmasını saygılarımla arzederim. "

Alaaddin Aktaş/Erzincan Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


RTÜK, 'KURTLAR VADİSİ'Nİ MASAYA YATIRDI

TGC'DEN, TCK'NIN 301. MADDESİNDE DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ...

MUHABİRİN İŞ KAZASI (VİDEO HABER)
»  CNNTURK'TE FLAŞ GELİŞME, ÇİĞDEM ANAD İSTİFA ETTİ
»  İŞTE DERİN DEVLETİN VARLIĞININ İSPATI
»  ÇAKICI, CAN DÜNDAR'I TEHDİT EDİYOR
»  BBC ÇALIŞANLARI GREVE HAZIRLANIYOR
»   ÖZKÖK, YAZARLARA "BASKI" İDDİALARINA MEYDAN OKUDU !
»  TÜRK HALKININ PSİKOLOJİSİ NİTELEVİZYONLAR BOZUYOR
»  TGC'YE DÜRÜST OLUN ÖZÜR DİLEYİN
»  İŞTE YILIN FOTOĞRAFLARI
»  TÜRKİYE AMERİKA İLİŞKİLERİ İYİCE BOZULABİLİR
»  ANKA AJANSI'NIN HARD DİSK'LERİ ÇALINDI!
»  ERDOĞAN'IN UÇAĞINA BİNEMEYENLER BAYKAL'IN UÇAĞINA BİNDİ
»  NEWYORK TİMES KURTULUŞU İNTERNETTE BULDU
»  KANAL D'DEN BÜYÜK GAF!
»  BBC TÜRKÇE SERVİSİ ELEMAN ARIYOR
»  RTÜK'TEN TELEVİZYONLARA 'CIVIK HABER'UYARISI
»  TÜRKİYE KUZEY IRAK'TA DAHA AKTİF OLUYOR
»  GÖKÇEK'İN ÇÖLAŞAN'A AÇTIĞI DAVAYA RET
»  CANLI YAYINDA TACİZ!
»  VAKİT'İN SAHİBİ VE SORUMLU MÜDÜRÜ'NE YAKALAMA EMRİ
»  EMİN ÇÖLAŞAN'DAN VEDA GİBİ 30. YIL YAZISI!
»  RTÜK, HABER BÜLTENLERİNİ MERCEK ALTINA ALIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.