Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1426
EURO
38,1377
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.881,870
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"KİMİN DENİZE ATTIĞINI BİZDE BULAMIYORUZ"
 KİMİN DENİZE ATTIĞINI BİZDE BULAMIYORUZ
 
Trafik'te yol verme konusunda kavga ettikleri ve İbrahim Doğan'ı denize attıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan Bahadır Keskin, Mahkeme Heyeti Başkanı İshak Eken'in, ''Bunlar nasıl denize düştü?'' şeklindeki sorusuna, ''Biz de onu bulamıyoruz'' diye cevap verdi.
 
16.12.2007 - 05:26
Sarıyer'de, trafikte yol verme konusunda kavga ettikleri İbrahim Doğan'ı denize atarak kasten öldürdükleri öne sürülen 3 sanığın yargılanmasına başlandı.
Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Akın Alakuş ve Bahadır Keskin ile tutuksuz sanık Handan Keskin katıldı. Olayda ölen İbrahim Doğan'ın babası Mehmet Doğan, annesi Havva Doğan ile eşi Nurgül Doğan da ''müşteki'' sıfatıyla duruşmada hazır bulundu. Duruşmada sorgusu yapılan sanık Akın Alakuş, kız arkadaşı Fulya Demir ile gezerken arkasından gelen bir aracın sürücüsünün selektör yaptığını ve yol vermesine rağmen geçmediğini söyledi.

"HAVA ALARAK GİDİYORUM" DEMİŞ
Aracın tekrar selektör yapması üzerine, tanıdık olabileceğini düşünerek durduğunu, yanında duran diğer aracın sürücüsünün kendisine, ''neden yavaş gittiğini'' sorarak, hakaret ettiğini ifade eden Alakuş, şunları kaydetti: ''Ben de 'Hava alarak gidiyorum' dedim. Aslında 50 kilometre hızla gidiyordum. Bu sefer küfretmeye başladı. Şaşırdım kaldım. Kurtulmak için aracımı hareket ettirdim. O da aracını patinaj yaptırarak önüme geçti ve dur kalk yapmaya başladı. Sorun çıkacağını düşünüp, dönüş yaparak geldiğim yöne doğru gittim.'' Alakuş, aradan zaman geçtikten sonra eski yoluna geri döndüğünü ve eniştesi Bahadır Keskin'in kamyonetini yol kenarında park halinde görünce yanında durduğunu belirterek, buradaki kız kardeşi Handan Keskin ile eşi Bahadır Keskin'i otomobiline davet edip, başından geçenleri anlattığını kaydetti.

''BİLİNCİMİ KAYBEDECEK KADAR DARBE ALDIM''
Bu sırada olay yerine gelen bir otomobilden inen 2 kişinin kendisini dövmeye başladıklarını söyleyen Alakuş, ''Bilincimi kaybedecek kadar darbe aldım. Daha sonra kız arkadaşım ile kız kardeşimin 'gittiler' demeleri üzerine, geri geleceklerini düşünerek kaçmak istedim'' şeklinde konuştu. Akın Alakuş, yeniden aracına binerken eniştesi Bahadır Keskin'in de kendi kamyonetine bindiğini gördüğünü ifade ederek, yanında kız arkadaşı olduğunun duyulmasını istemediği için onu evine bırakıp, kız kardeşinin evine gittiğini söyledi.

DİĞER TUTUKLULAR TARAFINDAN CEZAEVİNDE DÖVÜLMÜŞ
Burada, eniştesinin kendisini döven 2 kişiyi bıçakla kovaladığını öğrendiğini dile getiren Alakuş, ardından eşini hastaneye götürmek için evine gittiğinde polislerce gözaltına alındığını anlattı. İbrahim ve Soncan Doğan'ın denize düşerek boğulduğunu polis merkezinde öğrendiğini belirten Alakuş, ''Olaydan sonra müftüler bile bizim hakkımızda fetva verdi. Cezaevinde diğer tutuklular tarafından dövüldüm. Ben onlara elimi bile sürmedim. Olanlardan çok pişmanım. Denize düştüklerini görseydim onları kurtarırdım. Onlar kadar çocuklarım var benim. 6 tane evladım var benim. Ufak kızımı çok özledim'' dedi.

BİRİ DENİZE, DİĞERİ RESTORANT TARAFINA KOŞMUŞ
Bu sözler üzerine Nurgül Doğan da ''Benim kızım da her gün 'baba, baba' diyor. Mezardan çıkıp gelecek mi?'' diyerek tepki gösterdi. Sanık Bahadır Keskin de eşinin ağabeyi olan Akın Alakuş'a 2 kişinin saldırması üzerine, kamyonetindeki bıçağı alarak bunları uzaklaştırmaya çalıştığını, bu kişilerden birinin deniz tarafına, diğerinin ise çevredeki restoranlara doğru kaçmasının ardından olay yerinden uzaklaştıklarını söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı İshak Eken'in, ''Bunlar nasıl denize düştü?'' şeklindeki sorusuna Keskin, ''Biz de onu bulamıyoruz'' diye cevap verdi. Diğer sanık Handan Keskin de 2 kişinin ağabeyini dövmeye başlaması nedeniyle eşinin bıçakla bu kişileri korkuttuğunu ve daha sonra olay yerinden ayrıldıklarını kaydetti.

EŞİNİ, İTEREK DENİZE ATMIŞLAR
Şikayeti sorulan Nurgül Doğan da eşi İbrahim Doğan ile Sarıyer yönüne doğru gittiklerini, araçta eşinin kardeşi Soncan Doğan'ın da bulunduğunu kaydederek, eşinin, önünde hayli yavaş giden bir araçtan yol istediğini anlattı. Eşinin bu aracı sollarken tepki gösterdiği Akın Alakuş'un ''Sana ne'' diye cevap vermesi üzerine aralarında tartışma çıktığını belirten Doğan, bu sırada önlerinde bulunan bir araçtan aralarında 2 kadının da bulunduğu bazı kişilerin indiğini kaydetti. Alakuş ve Keskin ile yakalanamayan bir erkek şahsın eşini iterek denize attıklarını belirten Doğan, bu kişilerin Soncan Doğan'ı da kovaladıklarını söyledi. Kaynının polislerle geri döndüğünü, eşini kurtarmak için denize atladığını belirten Doğan, ancak hem eşinin hem de kaynının boğulduğunu ifade etti.

AVUKATLAR ARASINDA TARTIŞMA
Mehmet Doğan ile Havva Doğan da olayı görmediklerini belirterek, sanıklardan şikayetçi olduklarını bildirdi. Tanık olarak 6 kişinin dinlendiği duruşmada, taraf avukatları arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Havva Doğan da sanıkların avukatlarına tepki gösterdi. Olaya ilişkin ele edilen görüntülerin yer aldığı CD'nin hakim Mehmet Yusuf Dalgıç gözetiminde, sanıklar, avukatları, Nurgül Doğan ve avukatının bulunduğu bir ortamda bilirkişilerce yeniden incelenmesine karar veren mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

İDDİANAMEDEN
Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 10 Mart 2007 tarihinde İbrahim Doğan ile sanıklardan Akın Alakuş arasında trafikte yol verme nedeniyle tartışma çıktığı belirtiliyor. İddianamede, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda İbrahim Doğan'ın sanıklarca tekmelenerek denize atıldığı, Soncan Doğan'ın da ağabeyini kurtarmak için denize atladığı bildirilerek, İbrahim ve Soncan Doğan'ın boğularak öldükleri anlatılıyor.

Olayın meydana geldiği saat itibariyle ortamın karanlık, mevsim dolayısıyla da deniz suyunun soğuk olduğu belirtilen iddianamede, bu şartlar göz önünde tutulduğunda sanıkların İbrahim Doğan'ı öldürmek amacıyla denize attıklarının anlaşıldığı kaydediliyor. İddianamede, Akın Alakuş, Bahadır Keskin ve Handan Keskin'in, ''İbrahim Doğan'ı kasten öldürdükleri'' gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 1  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CERRAH, TUNCAY ÖZKAN'DAN ŞİKAYETÇİ OLDU

"ADAMLARI HATIR HUTUR KESTİM UYUYAMIYORUM"

İETT OTOBÜSÜNDE İNANILMAZ SOYGUN
»  TEKNE FACİASININ ORGANİZATÖRÜ YAKALANDI
»  EMEKLİ ÖĞRETMEN EVİNDE FUHUŞ
»  ZENGİNLERE KADIN VE KOKAİN SATAN ÇETE
»  PAŞALARIN PARALARINI HİÇ EDEN BANKACI YAKALANDI
»  TACİZCİ MARKO SERBEST BIRAKILDI
»  ÖĞRETMEN 14'LÜK ÖĞRENCİSİNİ KAÇIRDI!
»  YETİŞTİRME YURDUNDAN KAÇAN KIZI 150 KİŞİYE SATTI
»  HAKİM KARŞISINA ÇIKARTILAN TERÖRİST "MASUMUM"DEDİ
»  GÜMRÜKTE SKANDAL "DİYALOG"
»  TELEKIZLARA TECAVÜZ'E 236 YIL HAPİS
»  MÜLTECİ KAÇIRANLARIN TÜRKİYE LİDERLERİ POLİS ÇIKTI
»  ANKARA'DA KAR MASKELİ POSTANE SOYGUNU
»  BP'DE 1 MİLYON DOLARLIK SOYGUN
»  BATAN TEKNEDE ÖLEN ESRARENGİZ SUÇ MAKİNASI TÜRK
»  MİT'İN KORUMALARINA GASP'TAN 2 YIL HAPİS
»  AKP'LİLERİN KADIN TARTRIŞMASI KANLI BİTTİ
»  KIZIRI ÖLDÜREN BABA İNTİHAR ETTİ
»  YOLCULAR İÇİN SEKS MOLASI TESİSİ!
»  15'LİK KIZA FUHUŞ YAPTIRAN SAUNACIYA 3 YIL HAPİS
»  POLİS ŞAPKA'DAN CİNAYET ÇIKARTTI..!
»  FUHUŞTAN YARGILANAN MİT'ÇİLERE TAHLİYE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.