Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1312
EURO
37,7721
IMKB
8.898,000
ALTIN
2.921,040
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"MİLLET İRADESİNİ HİÇE SAYANLAR MİLLETİN AHINI ALACAK"
 MİLLET İRADESİNİ HİÇE SAYANLAR MİLLETİN AHINI ALACAK
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin itibarını zedelemeye, demokratik ve ekonomik istikrarını bozmaya, milletin ifadesini ve iradesini hiçe saymaya, hukuk sistemini tartışmalı hale getirmeye kimsenin hakkı olmayacağını ifade ederek, “Gerilimler ve krizler üreterek bu ülkenin kaynaklarını heba etmeye enerjisini boşa çıkarmaya kimin hakkı var. Hiç kimse böyle ağır bir vebali taşıyamaz. Bu milletin vicdanını yaralayanlar, bu milletin huzuru kaçıranlar, bu milletin değerini bilmeyenlerdir. İradesini hiçe sayanlar, onu değersiz ilan edenler milletin ahını almaktan kurtulamazlar” dedi.
 
16.3.2008 - 17:40
Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa İl Kadın Kolları Kongresi’nde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından partisi hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de yaşan herkesin ülkesine, milletine karşı görev ve sorumlulukları olduğunu söyleyen Erdoğan, önemli görevlere gelmiş kişilerin sorumluluklarının daha çok olduğunu söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin bugününü ve geleceğini düşünmenin sadece iktidar partisinin görevi olmadığını belirterek, “Soruyorum sizlere Türkiye’nin uluslararası itibarını, saygınlığını düşünmek sadece AKP'nin görevi midir? Türkiye’nin güven ve istikrarını düşünmek sadece AKP'nin görevi midir? Türkiye’nin demokratik ve ekonomik kazanımlarını gözetmek sadece AKP'nin iktidarının mı görevidir? Elbette, biz tek başına da kalsak Türkiye’yi düşünmeye, milletimizin çıkarlarını korumaya demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

-“MİLLETE UZANAN ELLER KIRILSIN” SLOGANI-
Salondan “Millete uzanan eller kırılsın” sloganı atılması üzerine Erdoğan, “Biz öyle bir medeniyetin mensuplarıyız ki, biz öyle bir kültürün, öyle bir anlayışın mensuplarıyız ki; orda Yunus var, orda Mevlana var, orda Hacı Bektaş-ı Veliler var. Onlar Yunus’un diliyle bize ne diyor: ‘Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için, sevgi için. Dostun eli gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.’ Biz, bize uzanan ellerini kırılmasını değil, bize uzanan ellerin bizde şefkat eli olmasını temenni ederiz. Biz buna çalışıyoruz” diye konuştu.

-“MİLLET İRADESİNİ HİÇE SAYANLAR MİLLETİN AHINI ALACAKTIR”-
Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin itibarını zedelemeye, demokratik ve ekonomik istikrarını bozmaya, milletin ifadesini ve iradesini hiçe saymaya, hukuk sistemini tartışmalı hale getirmeye kimsenin hakkı olmayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Gerilimler ve krizler üreterek bu ülkenin kaynaklarını heba etmeye enerjisini boşa çıkarmaya kimin hakkı var. Hiç kimse böyle ağır bir vebali taşıyamaz. Bu milletin vicdanını yaralayanlar, bu milletin huzuru kaçıranlar, bu milletin değerini bilmeyenlerdir. İradesini hiçe sayanlar, onu değersiz ilan edenler milletin ahını almaktan kurtulamazlar.

Anti demokratik eğilimleri alkışlama hastalığından kurtulamayanlar, üçüncü sınıf bir demokrasiyi Türkiye’ye layık görebilirler ancak bu, beyhude bir çabadır. Türkiye birinci sınıf bir demokrasi yolunda önemli mesafeler almıştır. Türkiye zamanın gerisinde kalanların, toplumun gerisinde kalanların dar kalıplarını çoktan aşmıştır. Türkiye’yi çağdaş dünyadan koparmaya, Türkiye’yi evrensel değer ve normlardan uzaklaştırmaya çalışan o bağnaz anlayışlar, bu milletin gündeminden tasfiye olmuştur. Kimse Türkiye’yi geri götüremez kimse Türkiye’yi üçüncü sınıf bir ülke gibi gösteremez. Bu ülke, bu millet, bu dar görüşlü anlayışların ürettiği kalıplara sığmayacak kadar büyüktür.”
-“BARİ GÖLGE ETMEYİN”-
Kapatma davasıyla ilgili eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Hayırlı bir iş yapmak gibi bir derdiniz yok. Beyler, bari gölge etmeyin. Bir gün yastığa başınızı koyduğunuzda milletim için, ülkem için bugün ne yaptım diye kendi kendinize bir sorun Allah aşkına” dedi.

-“ZİL TAKIP OYNAYANLAR VAR”-
Başbakan Erdoğan, son gelişmelerden sonra bazılarının “zil takıp oynamadıklarının” kaldığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:
“Arzu ederseniz Şanlıurfa’nın meydanları müsaittir ama yer bulamazsınız. İşte millet burada, işte millet meydanlarda ve millet caddelerde. Demokrasi bu, kararı burası verecek. Demokrasiyi sahiplenmek bu, cumhuriyet bu, cumhur bu… Buna sahip çıkmaya mecbur kalacaksınız. Ülkemizde nasıl bir demokrasi nasıl bir özgürlük, nasıl bir istikrar istiyorsunuz?
Ben size söyleyeyim mi, onların sadece eskimiş, modası geçmiş yasakçı fikirleri vardır? Onlar milletin iradesine saygı göstermek yerine onu nasıl yok sayacaklarını düşünür. Onlar daha güçlü demokrasiyi inşa etmek yerine daha çok yasakçı yönetimler kurmayı düşler. Onlar hukuk devletini geliştirmek yerine zorlamalardan medet umarak hukukla millet iradesini nasıl karşı karşıya getireceklerini düşünür. Onlar çağdaş dünya ile demokratik bir ülke değil kendi içine kapanmış otoriter ülke peşinden koşarlar. Gece gündüz bunun hesabını yaparlar.”
-KORKTUKLARI MİLLET EGEMENLİĞİ-
Millete hizmetten başka dertlerinin olmadığını söyleyen Erdoğan, son gelişmelerin ardından bu yürüyüşlerini anlayamayanların olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Erdoğan, “Ama anlayacaklar, er veya geç anlayacaklar. Çünkü benim milletim bunu anlamayanlara geçmişten bu yana bunu anlamayanlara hep sandıkta bunu anlattı, yine anlatacak. Benim milletim kendisine hizmet edeni de, kendi yoluna taş koyanı da çok iyi biliyor. Bizim millete hizmetten başka bir derdimiz, başka bir hedefimiz, başka bir gayemiz yoktur. Bunu herkes böyle bilsin, anlasın artık. Bunların rahatsız olduğu AKP değil millet iradesidir. Korktukları AKP değil millet egemenliğidir açıkça söylüyorum. Bunların zarar verdiklere AKP değil, demokrasidir hukuk devletidir. Bunu da açıkça söylüyorum” diye konuştu.

-“AKP’Yİ DİNCİLİKLE SUÇLAMAK GAYRİ CİDDİLİKTİR”-
AKP’nin laiklik karşıtlığının odağı haline geldiği iddialarına de değinen Erdoğan, şunları söyedi:
“AKP'yi dincilikle, fanatizmle, terör ve şiddetle yan yana göstermeye çalışmak en hafif tabiriyle açık söylüyorum gayri ciddiliktir. Akla karayı karıştırmaktır. Yerle gök, gece ile gündüz, yalanla gerçek arasındaki mesafe neyse AKP ile dincilik ve şiddet arasındaki mesafe odur. İster sağda ister solda olsun, ister din maskesini kullansın ister başka ideolojilerin arkasına saklansın. İster içerde, ister dışarıda olsun. AKP her türlü aşırılığın, şiddet ve fanatizmin karşısında olmuştur. Her zeminde, her imkanı kullanarak aşırı uçlarla mücadele etmiştir, etmeye de devam edecektir. Onun için millet iradesi AKP'yi siyasi yelpazenin merkezine oturtmuştur. Bizim söylemlerimizde icraatlarımızda ortadadır. Bizim yolumuz, çizgimiz bellidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin ideallerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam diyoruz. Bizden aksini bekleyenler hayal kırıklığı yaşamaya, gülünç durumlara düşmeye mahkumdur ve mahkum kalacaktır. Milletimiz bize inandı güvendi. Biz de bir bütün olarak Türkiye’ye inanmaya hiçbir ayrım yapmadan milletimize güvenmeye devam edeceğiz.”
-“HAYDİ KIZLAR OKULA LAİKLİĞE AYKIRI DEĞİL”-
Eğitim ve sağlık alanında yaptıklarını da anlatan Erdoğan, “5 yılda eğitimde 115 bin derslik yaptık. Haydi kızlar okula kampanyasını burada başlattık Şanlıurfa’da. 780 bin yavrumuz biz iktidara geldiğimizde maalesef okullara gitmiyordu. ama şimdi bu yavrularımızın 300 bini okula başlamış durumda. Herhalde modern bir ülkenin gereği budur değil mi? Herhalde bu yapılan laikliğe aykırı değildir değil mi? ne diyeyim? 15 milyon çocuğumuza ders kitabı dağıttık, bütün okullarımızı bilgisayar ağıyla donattık herhalde laikliğe aykırı değildir değil mi?” diye konuştu. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"PKK'YA ULUSLARARASI DESTEK EN DÜŞÜK DÜZEYDE"

MEHMETCİĞE SÜPER TÜFEKLER

İRAN'DA 22 ÖĞRENCİ DİRİ DİRİ YANDI
»  ARINÇ'TAN BAŞSAVCIYA:"ÖLÜM EN BÜYÜK GERÇEK"
»  ABD, PKK SORUNU İÇİN YİNE 'KAPSAMLI ÇÖZÜM' DEDİ
»  ERDOĞAN'DAN ŞİİRLİ CEVAP
»  PERİNCEK: 'HUKUKİ AÇIDAN GECİKMİŞ BİR İDDİANAME'
»  ERDOĞAN'IN DOKTORU GRİPTEN ÖLDÜ!
»  KEŞ ARI PROJESİ ÇALINTI ÇIKTI
»  CUMHURBAŞKANLIĞI HİZMET BİNASI BAKIMA ALINIYOR
»  MECLİS'TE SINIR ÖTESİ OPERASYON İÇİN KAPALI OTURUM VAR
»  ŞENGÖR'E KARŞI KÖŞK-YÖK İŞBİRLİĞİ
»  "KİM SIZMIŞ SAYIN GÜNAY?"
»  HACKERLER İRAN SEÇİM SONUÇLARINI DEĞİŞTİRMEK İSTEDİ
»  MEHMET GÜL'ÜN CENAZESİ TÜRKİYE'DE
»  İRAN'LA AZ KALDI ÇATIŞIYORDUK
»  AKP'YE İSYAN EDEN ŞEHİT ANNESİ
»  ELEKTRİK, GAZ VE TELEFONUN EN PAHALISI BİZDE
»  İŞTE KAPATMA İDDİANAMESİ'NİN TAM METNİ
»  PAKİSTAN'DAKİ PATLAMADA ÖLEN TÜRK KADIN KİM?
»  TÜSİAD,AÇIKLAMA YAPMAYINCA HÜSRANA UĞRADILAR
»  AKP KAPANMANIN ÖNÜNE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE GEÇECEK
»  ARINÇ HALÜSİLASYON GÖRMEYE BAŞLADI
»  AKP'YE KAPATMA DAVASINA HUKUKÇULAR NE DİYOR?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.