Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"MAÇ İZLEMESİ İÇİN TELEVİZYON DA VERİLSİN!"
 MAÇ İZLEMESİ İÇİN TELEVİZYON DA VERİLSİN!
 
Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk’e göre terörist başına Galatasaray maçlarını izlemesi için televizyon verilmeli. Öcalan’ı idama mahkûm eden Hâkim Eken ise tüm ağırlaştırılmış müebbet hükümlülerinin İmralı’ya nakledilmesi görüşünde
 
24.11.2008 - 04:33

Hükümet’in, ‘Öcalan’a arkadaş’ açılımına, yakalandığı ve yargılandığı dönemin etkin isimlerinden tam destek geldi. Dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, “İmralı Cezaevi’nin kapasitesinin genişletilmesi” kararını bir adım daha ileri götürerek, Galatasaray taraftarı olan Öcalan’a maçları izleyebilmesi için televizyon verilmesi gerektiğini belirtti. Dönemin Cezaevleri Genel Müdürü, bugünün HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun ise kararın gecikmiş bir adım olduğunu söyledi. Öcalan’ı idama çarptıran mahkemenin hakim üyesi Hüseyin Eken ise “İmkan varsa ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlülerinin tümü İmralı’ya nakledilmeli” diye konuştu. Hikmet Sami Türk, Ali Suat Ertosun ve Hüseyin Eken’in konuya ilişkin görüşleri şöyle:

KARAR HUKUKA UYGUN

Prof. Dr. Hikmet Sami Türk: Öcalan’ın yakalanıp yargılandığı dönemde, günün şartları ve güvenlik gerekçesiyle İmralı’da tutulmasına karar verildi. Adada üç kanallı bir de radyo verilmişti. İdamın 2002’de kaldırılmasıyla Öcalan’ın cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse dönüştürüldü. Cezalar infaz edilirken, işkenceye dönüştürülmemesi ve insan onuruna uygun şartlarda yapılması gerekir. Ulusal ve uluslararası hukuka uygun olarak İmralı’ya yeni hükümlülerin nakledilmesi ve spor, sosyal etkinlik gibi saatlerde bu hükümlülerle bir araya gelmesi yerinde bir karar. Galatasaray taraftarı olan Öcalan’a tuttuğu takımın maçlarını izleyebilmesi için televizyon da verilmeli.

İNTERNETSİZ BİLGİSAYAR

KARARA destek veren Türk şöyle devam etti: Kara kalemle kitap yazdığı yönünde haberler çıktı. Kitap yazmak istiyorsa, yasaklayan bir düzenleme yok, internet bağlantısı olmayan bilgisayar da verilebilir. Kitabı suç oluşturuyorsa buna mahkemeler karar verir.

30 bin kişinin katilidir, taviz olur

Öcalan’ın yargılandığı davada iddianameyi hazırlayan ve duruşmalara katılan dönemin Ankara DGM Savcısı Talat Şalk ise kararı, ‘Türkiye’nin verdiği taviz’ olarak yorumladı. Şalk’ın görüşleri özetle şöyle: Bu kararı terör örgütünü örtülü olarak destekleyen Avrupa’ya verilmiş taviz olarak görüyorum. Unutulmamalıdır ki, Öcalan 30 bin kişinin katilidir ve başlattığı terör can almaya devam etmektedir. Böyle bir kişinin özel şartlarda tutulması, hem kendi güvenliği, hem de terörün cesaretlendirilmemesi için zorunludur. Öcalan’ın tecrit edildiği iddialarına katılmıyorum. Tecrit, bir kişinin kimseyi görmeden, konuşmadan kapalı bir ortamda tutulmasıdır. Oysa Öcalan her gün İmralı’daki gardiyanlarla görüşüyor, avukatları kendisini düzenli olarak ziyaret ediyor.

Telefon hakkı da var

HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun (Dönemin Cezaevleri Genel Müdürü): Gecikmiş bir karar. Keşke bu uygulama AB, Avrupa Konseyi raporlarından ve AİHM’de açılan davalardan önce verilseydi. Türkiye’de idam cezasının kaldırılmasından sonra İmralı Cezaevi’ne yeni hükümlülerin nakledilmesi ve Öcalan’a televizyon verilmesi de düşünülmüştü. Ancak buna fırsat bulamadan hükümet değişti. Mahkumların cezalarının nasıl infaz edileceği o kişilerin kim olduğuna göre değil, hukuki statülerine göre belirlenir. Öcalan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükümlülerine sağlanan tüm haklardan faydalanabilir. Buna telefon hakkı da dahildir.

5-6 kişi ile sınırlı kalmasın

Yargıtay Üyesi Hüseyin Eken (Öcalan’ı idam cezasına mahkûm eden mahkemenin hâkimi): Öcalan’ın can güvenliğinin sağlanması koşuluyla, İmralı’ya yeni hükümlüler nakledilebilir. Böyle bir uygulama Öcalan’ın tecrit edildiği suçlamalarını ortadan kaldıracaktır. Nakledilecek hükümlü sayısının 5-6 kişiyle sınırlı kalmamasını, ağırlaştırılmış müebbet hapis mahkumlarının tümünün nakledilmesi gerektiğini düşünüyorum.(AKŞAM)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP GENEL MERKEZİ'NE MESCİT

İSKELE'Yİ LODOS DEĞİL, İHMAL YIKTI

ÜLKE SİNSİCE PARÇALATTIRILIYOR
»  EN BÜYÜK ELEKTRİK HIRSIZI ENERJİ BAKANLIĞI ÇIKTI
»  YENİ ATANAN 28 DEKAN'DAN 11'İ TÜRBAN DESTEKÇİSİ
»  JANDARMA BÖLÜĞÜNE SALDIRAN PKK'LILAR KAÇTI
»  ERDOĞAN, YOUTUBE İŞTE BÖYLE GİRİYOR!
»  ÇELİK: BELEDİYE BURSLARI İPTAL EDİLMEDİ
»  İŞKENCEDEN TUTUKLU 5 GARDİYAN SERBEST BIRAKILDI
»  KILIÇDAROGLU'NUN YENİ HEDEFİ AYTAÇ DURAK
»  EN BÜYÜK ELEKTRİK HIRSIZI ENERJİ BAKANLIĞI ÇIKTI
»  GALATASARAY ANKARA'DA BİR PUANA RAZI OLDU
»  KILIÇDAROĞLU'NU MAHKEMEYE VERECEK!
»  "HEPSİNİ BİR GECEDE TEMİZLERİM"
»  TRAFİK'TEKİ ARAÇ SAYISINDA ÇİN'İ SOLLADIK
»  ONUR ÖYMEN'DEN "KIYAFET İSTİSMARI" AÇIKLAMASI
»  ÖCALAN'DAN SON İNCİLER!
»  KARA PARA "AK"LANDI,BARONLARIN BAYRAMI KUTLU OLSUN
»  "TUNCAY ÖZKAN, BCP'DEN İSTİFA ETMEDİ"
»  DİNCİ MEDYA'YI GÜÇLENDİRME GİRİŞİMİ
»  "BU OYUNCULARIN HEPSİ DEFOLU"
»  TERÖRİST BAŞINDAN SON İNCİ " KUŞUMU YOK ETTİLER"
»  HOLLANDA DA HORTUMCU FENERİ SÖNDÜRECEK
»  SOYSAL'DAN TUNCAY ÖZKAN AÇIKLAMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.