Futbolda şike iddialarına ilişkin 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 4'üncü duruşması başladı.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan'nın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı.
Tutuklu sanıklardan Bülent İbrahim İşçen'in raporlu olması nedeniyle katılmadığı duruşmada, Beşiktaş Futbol Takımları Genel Direktörü Tayfur Havutçu, Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş'in de aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanık da hazır bulundu.
Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, mahkemeye 15 gün önce atanan üye hakim Bülent Kınay'ın bundan sonraki duruşmalarda heyette görev alacağını söyledi.
Duruşmada, 401 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı.
Duruşma sırasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker'e "Mayısa kadar tutukluyuz" dedi.
Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığı belirtildi. 4 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı izlemeye gelen Mehmet Bastoncu'nun "Sen çık, ben yatmaya razıyım” sözlerine Aziz Yıldırım'dan "Rahatım iyi" yanıtı geldi.
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, dün 351. sayfa okunduktan sonra duruşmayı bitirdi. Bugün 352. sayfadan itibaren iddianamenin okunmasına devam ediliyor. Saat 15.00'te tutuklu sanıkların, Metris'e gönderilmesi bekleniyor. Fenerbahçeli olarak bilinen 'Taka Mehmet' lakaplı Mehmet Bastoncu, salonda Aziz Yıldırım’a "Sen çık, ben yatmaya razıyım" şeklinde seslendi. Fenerbahçe Başkanı ise "Benim rahatım iyi" yanıtını verdi.
ÜYE HAKİM DE HEYETTE
Mahkemeye 15 gün önce atanan üye hakim Bülent Kınay da 4. duruşmada heyetteki yerini aldı.
SİLİVRİ'DE DEV KADRO
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı-lacivertlilerin efsane futbolcuları Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Turan Sofuoğlu, Ogün Altıparmak, Saffet Sancaklı, Semih Yuvakuran, Engin İpekoğlu, Selçuk Yula, Hasan Vezir ve Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Aydın Örs, Basketbol Takımı Menajeri Nedim Karakaş, Bayan Voleybol Takımı Menajeri Violet Duca'nın aralarından bulunduğu isimler, destek için geldikleri Silivri'de duruşmayı izliyorlar.
YILDIRIM'IN İLK SORUSU
Neşeli bir yüz ifadesiyle duruşma salonuna gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, mahkemeyi takip eden basın mensuplarına dönerek "Memlekette durum nasıl?" sorusunu yöneltti.