Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"PKK, UYUŞTURUCU SATIYOR"
 PKK, UYUŞTURUCU SATIYOR
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın trafiği kontrol ettiğini söyledi.
 
25.10.2007 - 15:10
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda Avrupa'daki uyuşturucu pazarını PKK/Konra-Gel örgütünün organize ettiğini belirterek, ''Avrupa'da veya farklı ülkelerde PKK/Kongra-Gel ismiyle örgütlenmiyor, farklı isimler altında örgütleniyor. Biz bunu da her ülkeye bildiriyoruz. Artık sabrımız taşmıştır'' dedi.

Romanya Başbakanı Calin Popescu Tariceanu ise Türkiye'nin kendini savunma hakkını meşru bulduklarını bildirdi.

Erdoğan ve Tariceanu, yaptıkları ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Tariceanu, bir soru üzerine, Türkiye'nin bölgedeki, özellikle Avrupa'nın Güneydoğusu'ndaki en önemli ülkelerden biri olduğunu belirterek, ''Avrupa'da, küçük bir kısmının bulunmasına rağmen, bölgedeki en büyük ülkedir'' dedi. İki ülke arasında yıllardan beri süren ilişkilerin bulunduğunu anlatan Tariceanu, ''Türkiye, bizim bir ortağımızdır. Türkiye 4. büyük ticari partnerimizdir. Dolayısıyla Türkiye ile ilişkilerimiz son derece iyidir ve güzeldir. Türkiye bizim için son derece önemlidir'' diye konuştu.

Her iki başbakana yöneltilen, ''Görüşmelerde Kuzey Irak'taki konu görüşüldü mü? Bağdat ile görüşmelerden hangi sonuçları bekleyorsunuz?'' sorusuna, Tariceanu şu karşılığı verdi:

''Biz, tabii ki, Türkiye'nin ve her ülkenin savunma hakkını meşru buluyoruz. Her ülkenin buna hakkı vardır. Romanya olarak pozisyonumuz, AB'nin pozisyonu ile koordine olarak, onun pozisyonunu paylaşarak, uluslararası terörizmi karşı bütün ülkeler işbirliği içinde olarak bu mücadele sürdürülebilir.

Ankara ile Bağdat arasındaki müzakerelere, görüşme fırsatlarına memnuniyetle bakıyoruz. Bu tür olayların, bölgede istikrarsızlığa neden olabileceği düşünülmektedir. Düşüncelerimiz, endişelerimiz, daha barışçıl bir ortam inşa etmek Ortadoğu'da...''

Başbakan Erdoğan da, soruyu yanıtlarken, terörün insanlığın ortak sorunu olduğunu dile getirdi. Uluslararası teröre karşı, tüm devletlerin ortak mücadele vermesinin hepsinin ''boynunu borcu'' olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Kimse, 'benim teröristim iyi, senin ki kötü' diyemez. Şüphesiz ki, ateş düştüğü yeri yakıyor ama gönül arzu eder ki, yangın çıkmadan tedbirleri alalım. Kimse de 'ben güçlüyüm, dolayısıyla terör beni vuramaz' diyemez. Bu konuda dünyanın en güçlüsü ABD'dir... Ama terör, Pentagon'u bile, en korunaklı binayı ve bölgeyi vurmuştur. Bizler, terör noktasında uluslararası görev yerine getirmek için Afganistan'da görev yaptık, hala görev yapıyoruz. Somali'de yaptık, Bosna-Hersek'te yaptık. Hala buralarda bizim görevlerimiz var. Şu anda bizim içimizdeki terör örgütünün de, ne yazık ki, komşumuz Irak'ın kuzeyinde konuşlanmış olması bizim için çok önemli bir sorun meydana getirmektedir.''

-''UYGULAMA BEKLİYORUZ''-

Terörün, asla yerel veya ulusal olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Terörün uluslararası beslenme kaynakları vardır ve terör bu uluslararası beslenme kaynaklarını kaybetmediği sürece devamlı beslenmeye, yaşamaya ve sıkıntı meydana getirmeye devam edecektir'' dedi.

Avrupa Birliği üyesi tüm ülkelerin, PKK-Kongra-Gel'i terör örgütü olarak ilan ettiğini ama bunun yeterli olmadığını anlatan Erdoğan, ''Biz uygulama bekliyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Şu anda Avrupa'daki uyuşturucu pazarını PKK/Konra-Gel örgütü organize etmektedir. Avrupa'da veya farklı ülkelerde PKK/Kongra-Gel ismiyle örgütlenmiyor, farklı isimler altında örgütleniyor. Biz bunu da her ülkeye bildiriyoruz. Artık sabrımız taşmıştır. Parlamentomuz, sınır ötesi operasyonla ilgili olarak 19 ''Hayır'' oyuna karşı, 507 ''Evet'' oyu vermek suretiyle bizi yetkilendirmiştir.

İlgili kurumlarımız, güvenlik kurumlarımız ağırlıklı olarak onlarla koordineli bir şekilde askeri gerekçeler oluştuğu anda biz bu adımı tereddütsüz atarız. Bu aynı zamanda bizim hukuktan doğan bir hakkımızdır. Hedefimiz tamamiyle PKK terör örgütüdür. Asla siviller veya Irak'ın toprak bütünlüğü değildir.

Temenni ederiz ki, Irak'ın yönetimi kalkıp da bu tür bir olayda Kuzeye konuşlanmış olan terör örgütüne yataklık etmeye devam etmez. Çünkü böyle bir terör örgütü orada konuşlanıyor ve bizim kamu düzenimizi bozuyorsa bizim topraklarımızda sıkıntı meydana getiriyorsa bu bizim uluslararası hakkımızdır ve bu hakkımızı kullanırız.''


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞARKICI BURCU GÜNEŞ: ASKER KAÇAĞI ÜNLÜLER ÇOK

YAZICIOĞLU:"IRAK SINIR1, 35 KM İLERİ ALINMALI"

KOÇ: CHP ÖLÜMCÜL ŞEKİLDE HASTA
»  İŞTE BARZANİ İLE İLİŞKİLİ 7 ŞİRKET
»  GENELKURMAY'IN EN SON AÇIKLAMASI
»  BAŞBAKAN, HALA STRATEJİK ORTAKTAN BAHSEDİYOR
»  TÜRKİYE'YE UZAKTAN KUMANDA
»  TSK BOMBALAMAYA DEVAM EDİYOR
»  DANIŞTAYDAN SANSÜRE TOKAT
»  MAHİR KAYNAK’TAN ŞOK AÇIKLAMALAR
»  YAŞAN NURİ HOCA: IRAK'A GİRME HAKKIMIZ VAR
»  "PKK'YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEM"
»  O SİLAHLARIN İÇİNE ÇİP KOYDUK
»  72 SAAT SÜRE İSTEYEN ABD'DEN GELEN CEVAP İKİ KELİME OLDU
»  "SEN ŞARABANI İÇ FAKİR ÇOCUĞU ÖLSÜN"
»  ÖGRENCİ PROVAKASYONLARI BAŞLADI
»  HAŞİM KILIÇ, NE KADAR MUHAFAZAKAR?
»  KADIN VEKİLLERİN TERÖR TARTIŞMASI
»  ERDOĞAN, ZÜLFÜ LİVANELİ'Yİ KİME, NASIL İHBAR ETTİ?
»  DAĞLICA BASKININDAKİ BOMBALAR DA ABD MALI ÇIKTI
»  ÖZEL HAREKAT POLİSİ SINIRDA
»  2 KASIM'A KADAR KARA HAREKATI YOK
»  RİCE'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: ''SAKIN GİRMEYİN''
»  SEKİZ YAŞINDAKİ KIZDAN ERDOĞAN'A MEKTUP
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.