Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0410
EURO
37,5607
IMKB
9.624,000
ALTIN
2.750,790
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"SAVCILAR GİZLİ BELGELERİ YAYINLADI"
 SAVCILAR GİZLİ BELGELERİ YAYINLADI
 
"Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in avukatı Engin Çelik Kadıgil, iddianameyi hazırlayan savcılar hakkında, internet ortamında yayınlanan dosyadaki gizli belgelerden dolayı mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını istedi.
 
18.11.2008 - 20:30
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada savunma yapan Tekin'in avukatı Kadıgil, iddianame başlangıcının, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki olaya dayandığını savunarak, burada güçlerini test edip başarılı olanların Şemdinli'de bunu devam ettirdiğini öne sürdü.

Şemdinli olaylarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hedef alındığını ve burada geri adım atılarak iddianameyi hazırlayan savcının meslekten ihraç edildiğini öne süren Kadıgil, "Danıştay olayında da emekli olan subaylar üzerinden TSK'nın vurulmasına karar verildi" dedi.

Danıştay saldırısından sonra Tekin'in kaçtığı yönünde söylentiler çıktığını belirten Avukat Kadıgil, bu saldırının ardından müvekkilinin tüm yaşantısının didik didik edildiğini ve hiçbir şey bulunamadığını öne sürerek, Tekin'in hiçbir şeyin tarafı olmadığı ve cinayetle ilgisinin bulunmadığının Ankara'daki savcılarca da belirlendiğini ileri sürdü.

Kadıgil, Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarının ardından Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Danıştay dosyası ile Ergenekon dosyası arasında bir bağlantı olmadığına karar verdiğini anlatarak, Ergenekon iddianamesini de iddianameyi hazırlayan savcıların düzenlediğini düşünmediğini söyledi.

Dink cinayetinin arkasındaki isimler

Avukat Kadıgil, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından Ogün Samast ve Yasin Hayal gibi insanların arkasında kimlerin olduğunun da
araştırılmadığını savundu.

"Ergenekon Lobi Belgesi"nin Tekin'de olmadığını, bu belgeyi 18 aydan beri müvekkilinin bilgisayarlarına el koyan kişilerin koyduğunu iddia eden Kadıgil, MİT'in de bu belgenin 2006 yılından beri internet sitesinde yayınlandığını bildirdiğini söyledi.

Kadıgil, Yargıtay'ın da "internette yayımlanan belgelerden dolayı gizlilik nedeniyle ceza verilemeyeceğine dair bir kararı olduğunu" ifade ederek,
iddianameden ve dosya eklerinden aldıkları bu tür belgeleri değerlendirerek "iddianamenin yokluğunu" kanıtladıklarını öne sürdü.

Okıkr'ın cezaevinde öldürüldüğü iddiası

"Ergenekon örgütünün kasası" denilen Kuddusi Okkır'ın da cezaevinde öldürüldüğünü iddia eden Kadıgil, Okkır'ın cenazesinin parası olmadığı için toplanan parayla kaldırıldığını belirtti.

Avukat Kadıgil, müvekkiliyle ilgili olduğu ve dosyada yer aldığı belirtilen bir CD'den de söz edildiğini anlatarak, Tekin'in internette yayınlanan
belge ve CD'den dolayı gizlilik nedeniyle cezalandırılmasının istendiğini söyledi.

Kadıgil, savunmasında, "Sayın savcılar müvekkilden özür dileyip iddialarını geri çekmelidirler. Aksi taktirde savcılar hakkında devletin gizli belgesinin internette yayınlanmasından dolayı mahkemenin huzurunda suç duyurusunda bulunuyoruz. Benim sicilim savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in sicilinden daha eski. Ben de savcı idim. Pekgüzel kadar ben de bu belgeleri biliyorum. Bunları internette yayınlamak suçtur. Mahkemenin soruşturma savcıları hakkında suç duyurusunda bulunmasını istiyorum" dedi.

9 no'lu gizli tanık

Danıştay saldırısı davasının sanıklarından Osman Yıldırım'ın, 4 kez "açık", bir kez de "gizli" olmak üzere "9 No'lu gizli tanık" olarak dosyada
ifadesinin bulunduğunu ileri süren Kadıgil, iddianamenin, devşirilmiş tanıklar, deliller ve iftiralardan oluşturulduğunu ileri sürdü.

Yaptıkları hesaplara göre, iddianamede 21 tabanca ve 21 tüfek olduğunu ifade eden Kadıgil, "21 tabanca ve 21 tüfekle AK Parti hükümetini yıkacaklar. Kendi hükümetlerini kuracaklar" şeklinde konuştu.

Dosyada, eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün de beyanlarına başvurulduğunu, bunun dosyada ifade olarak değil de "bilgi alınma" şeklinde yer aldığını dile getiren Kadıgil, "Eymür, ABD'de yaşıyor, CIA bağlantısı olduğu yazılıyor. CIA bağlantısı olanlara dokunulmuyor. Diğer CIA bağlantısı olan Tuncay Güney'den bilgi bile alınmıyor. Savcılar, CIA bağlantılı hiç kimseden bilgi almıyorlar" dedi.

Tekin'in kod adı

Soruşturma savcılarının, devletin gizli belgelerini internet üzerinde yayınlattırdıklarını ileri süren avukat Engin Çelik Kadıgil, müvekkilinin
kullandığı "Zafer" adının da kod isim olmayıp, ailesinin kendisine söyleğiği ad olduğunu öne sürdü.

Kadıgil, bu konuyla ilgili 4 Aralık 1975 tarihine ait üzerinde eşi ve kendisinin ismi olan "Müge ve Zafer" yazılı düğün davetiyesini de daha önceden mahkemeye sunduklarını anımsattı.

Muzaffer Tekin'in 2008 yılında yurt dışına çıktığına dair dosyada belgelerin bulunduğunu da anlatan Kadıgil, müvekkilinin Haziran 2007'den itibaren cezaevinde olduğunu hatırlattı.

Kadıgil, Tekin'in 18 aydan beri uydurma gerekçelerle tutuklu olduğunu ifade ederek, "Din taciri olmak, kutsal değerleri kullanmak suç değil; vatansever, kahraman olmak bu ülkede suç haline geldi. Yanlış anlamayın Hüseyin Üzmez'in tahliyesinde anormallik görmüyorum. İnsanların tutuklanmaları benim ülkemde ceza olarak uygulanıyor. Bu, insan haklarına, doğal hukuka, Anayasa'ya, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ne zıt bir olaydır. İddianame, kamuoyunun yanıltılması ve mahkemenin anlamasının önlenmesi için bu kadar sayfa yazıldı. Biz asla mahkemeden merhamet istemiyoruz. Mahkeme adalet makamıdır. Müvekkilim masumdur. Sunduğumuz deliller iddia makamının sunduklarıdır. Muzaffer Tekin'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini istiyoruz" dedi.

Hablemitoğlu cinayeti

Tekin'in avukatı Kadıgil, "Necip Hablemitoğlu'nun da yazdığı kitaplar nedeniyle katledildiğini" ileri sürerek, "Yaşasaydı şimdi huzurda sanık olurdu, çünkü ulusalcıydı" dedi.

Kadıgil'in konuşması sırasında, davanın tutuksuz sanığı olan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu da duruşmaya geldi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"YEŞİL ÖLDÜRÜLDÜ" İDDİASINDA ŞOK GELİŞME

TÜRK'TEN "SÖZDE SOYKIRIM" YORUMU

CEM VAKFI BAŞKANI İZZETTİN DOĞAN'A ŞOK!
»  İRAN'DAN PKK'YA AĞIR DARBE
»  AKP'DE "GİZLİ BANKER" ŞOKU
»  MECLİSTE, SİGARA TİRYAKİLERİ İÇİN ÇÖZÜM ARAYIŞI
»  İP'DEN "AKP, HARİÇ TÜM PARTİLERE" ÇAĞRI
»  AYDIN DOĞAN HEM MUHALEFET YAPTI, HEM İSTEDİĞİNİ ALDI
»  FLAŞ.. ERGENEKON'DA İLK TAHLİYE
»  KOMUTAN'DAN DENİZ HAYDUTLUĞU AÇIKLAMASI
»  EMNİYET'TE FLAŞ ATAMA
»  ERGENEKON SANIĞI TEKİN: "ÜZMEZ BİLE DIŞARDA"
»  ŞOK, EGO'YA HACİZ KOYAN BOTAŞ YÖNETİMİ TEHDİT EDİLMİŞ
»  BAYKAL, "ERGENEKON, SİYASİ SİPARİŞ DAVASI" DEDİ
»  AKP'DE GİZLİ BANKER ŞOKU
»  KAÇAK AKARYAKITA 'MARKER'DE BÜYÜK SKANDAL
»  SARIGÜL'ÜN CHP'YE DÖNÜŞ YOLU TAMAMEN KAPANDI
»  BAHÇELİ, ERDOĞAN'I TOPA TUTTU
»  GÖKÇEK’İN İTİRAFI: AKP DOĞALGAZ’A YÜZDE 68 ZAM YAPTI
»  900 UZMAN JANDARMA'DAN İSTİFA DİLEKÇESİ
»  AKP, OY İÇİN OKULLARA GİRDİ
»  SİYASİ PARTİ SAYISI 61'E YÜKSELDİ
»  OBAMA'DAN GÜL'E TELEFON
»  SOYADINDAN RAHATSIZ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.