Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1660
EURO
38,1934
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.909,730
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"SAVCILARA BİZMİ ENGEL OLDUK"
 SAVCILARA BİZMİ ENGEL OLDUK
 
Bakan Çiçek'den Deniz Feneri davası ile ilgili yorum,''Kim ne suç işliyorsa onların destekçisi, hamisi olmayız''
 
17.9.2008 - 21:15
Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, hükümet ve parti olarak suçluların hamisi ve destekçisi olmayacaklarının altını çizerek, "Kim, ne suç işlediyse ortaya çıkması için evvela biz destek oluruz. Bir suç işlendiyse, bunun gereğini yapmak, hakim önüne çıkarmak cumhuriyet savcılarının görevidir. Hiçbir yerden izin almak mecburiyetinde değiller" dedi.
Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaklaşık 5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, kurul gündemine ilişkin bilgi verdi. Toplantıda AB'deki gelişmelerin konuşulduğunu dile getiren Çiçek, TRT'nin Euro News'e üye olmasının toplantıda kararlaştırıldığını bildirdi. Çiçek, hisse almak suretiyle bu kanaldan Türkiye ile ilgili haberlerin bütün dünyaya verileceğini belirterek, Türkiye'nin hissedar olarak bu kanala katılacağını söyledi.

"SAVCILARA BİZ Mİ ENGEL OLDUK?"
Çiçek, bir soru üzerine Alman mahkemesinin Deniz Feneri davasıyla ilgili kararını da değerlendirdi. Muhalefetin 'Soruşturmanın üstüne gidilmeyeceği' yönündeki eleştirilerine de cevap veren Başbakan Yardımcısı Çiçek, Deniz Feneri davasına ilişkin şu mesajları verdi:
"Biz hükümet olarak da, parti olarak da kim ne suç işliyorsa onların destekçisi, hamisi olmayız. Bu tür gelişigüzel, mesnetsiz iddiaların kimseye faydası olmaz. Türkiye'de yargı bağımsızdır. Yargının yapacağı işi hükümet, hükümetin yapacağı işi yargı yapmıyor. Bir suç işlendiyse suça mutali olan yargı makamları kendiliğinden devreye girer. Bir suç işlendiyse bunun gereğini yapmak, hakim önüne çıkarmak cumhuriyet savcılarının görevidir. 1-2 suç dışında yolsuzluk, hırsızlık dolandırıcılık gibi hiçbir yerden izin almak mecburiyetinde değildir. Bunların gereğini yapmalıdır. Acaba hükümet bir savcı bir şey yapacaktı da, buna mani mi oldu? Bunların üzerine gitmeyin mi, dedi. Ulu orta karanlığa kurşun sıkanlar evvela bunun bilgi ve belgelerini ortaya koymaları gerekir. Hükümet, yargının işine karışmaz, karışamaz. Hem bir taraftan hükümet bu işe karışmasın, yargı siyasallaşmasın, sonra da yargının işine niye karışmıyorsun, tarzındaki tezatlardan bunu söyleyenlerin kurtulması gerekir. Ama azıcık hukuk bilgisi olanlar şunu bilmesi gerekir ki, cumhuriyet savcılarının görev alanına giren bir konuda hükümetin yapacağı bir şey yoktur. Biz soruşturmaya engel olursak, soruşturmaya yardımcı olmazsak, savcıların soruşturma makamlarının taleplerini ağırdan alırsak, bunun gereğini yapmazsak, o zaman bu türlü sözler söylenebilir. Kaç gündür hepimizi rahatsız eden, insanların duygularını inciten, güven duygusunu ortadan kaldıran iddialar karşısında cumhuriyet savcıları bir şey yapacak oldu da, acaba bu konuda hükümetten kim ne zaman engel çıkardı, ne zaman yardımcı olmadı, ne zaman soruşturmayın dedi? Eğer savcılar bunun gereğini yapmıyorlarsa en azından onlar hakkında da suç teşkil eder. Şu ikilimden Türkiye'nin kurtulması lazım. Yeri gelince yargının işine kimse karışmasın. Evet doğru olan odur. Öbür tarafta hükümet nerede, bu işlere neden müdahil olmuyor? Şimdi birisi bize söylesin. Neresine müdahil olacağız? Ortada bir iddia var. Bu konuyla ilgili savcılar soruşturma başlattı. Bunun arkası nereye gidiyorsa, bunu yürütecek olan makamlardır, biz de buna yardımcı oluruz. Biz suç işleyenin arkasında olmayız. Ama kendimizi de hakim, savcının yerine de koyarak kimseyi de mahkum etmek gibi bir yetkimiz yok. Hukuka saygısızlık yapmayız. Onların görevini yapmalarına yardımcı oluruz."
Bu konunun hükümetin dışında olduğunun altını çizen Çiçek, savcıların da görevinin başında olduğuna dikkat çekti. Çiçek, "Savcıların daha fazla görevlerinin başında olmaya ben de buradan davet ediyorum. Biz ister Deniz Feneri ister başka bir yolsuzluk, ister bugün ister bundan sonra kim, ne suç işlediyse ne haksızlık hukuksuzluk yaptıysa bunun ortaya çıkarılması konusunda en evvel biz destek oluruz" şeklinde konuştu.

"ÜLKENİN İMAJINA ZARAR VERMİŞTİR"
Çiçek, hükümetin sessiz kalması nedeniyle bu eleştirilerin yapıldığı yönündeki yorumlara da tepki gösterdi. Bir sessizlik hali olmadığını belirten Çiçek, hukuka siyaset karıştırıldığını, bu dava üzerinden Başbakan'ın suçlanmaya çalışıldığını söyledi. Çiçek, "Bu ülkenin Başbakanı sorup soruşturulmadan bir itham konusu yapıldı. Tepki esasında bunadır. Her gün farklı farklı değerlendirmeler yapılıyor. Bizim rahatsızlığımız insanların şerefiyle, gururuyla oynanmamasıdır. Kimsenin suçunun örtbas edilmesi gibi bir anlayış içinde olmadık" diye konuştu.
Çiçek, çıkan kararı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de, "Tabiatıyla yurt dışında bir Türk vatandaşının işlediği her suç bizi rahatsız eder, kanaat hasıl olur. Bunların hepsi ülkemizin aleyhinedir, ülkenin imajına da zarar vermiştir" değerlendirmesini yaptı.
MASAK'ın devreye girip girmeyeceği sorusuna karşılık da Çiçek, "Ortada işlendiği iddia edilen bir suç var. Suç varsa evvela savcılık devreye girer. Savcı bilgi de belge de araştırma da ister. Birden fazla cumhuriyet savcısının do olaya el koyduğu sizin tarafınızdan Her somut olay gündeme geldiğinde yargı bağımsızdır, bunun iddia makamı var, soruştursunlar. Her olayda söylemenin de anlamı yok" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


89 BİN KİŞİYE TERÖR TAZMİNATI ÖDENDİ

RTÜK BAŞKANI ZAHİT AKMAN'A SORUŞTURMA

FLAŞ..FLAŞ.. DİYARBAKIRDA 9'U SUBAY 20 GÖZALTI
»  DENİZ FENERİ İÇİN CEPTE KALANLARIDA İSTEDİLER
»  ÖĞRENCİLERE YEMEK YERİNE BÖCEK YEDİRDİLER
»  BATAN GEMİ PATLAYABİLİR!
»  ÇEÇEN ALBAY'A İSTANBUL'DA İNFAZ
»  "SAVCILAR HAREKETE GEÇTİ DE HÜKÜMET ENGELLEDİ Mİ"
»  HÜKÜMETTEN, 'SINIR ÖTESİ' TEZKEREYE ONAY
»  FLAŞ..FLAŞ.. MEMURLARA 9 GÜN BAYRAM TATİLİ
»  İŞTE BAŞBUĞ'UN AKREDİTASYON KRİTERLERİ
»  MHP'Lİ VURAL'DAN AKP'YE AĞIR SÖZLER
»  ÜCRETLİ ÖĞRETMENİ MAKAMINDAN KOVUNCA...
»  FLAŞ.. SINIR BİRLİKLERİNDE İZİNLER İPTAL
»  BAŞBUĞ'DAN ERUYGUR'UN DURUMUNA YAKIN TAKİP
»  ERZİNCAN'DA DEPREM
»  BAŞBUĞ'DAN İLGİNÇ İSTEK:"BANA PAŞAM DEMEYİN"
»  BAKAN ŞAHİN, DENİZ FENERİ DAVASI YORUMU: 'ÜZÜCÜ'
»  MHP, KIZILCAHAMAM'DA KAMPA GİRECEK
»  ERUYGUR'UN SAĞLIĞI HAKKINDA SON DURUM
»  FLAŞ..FLAŞ.. DENİZ FENERİ DAVASINDA KARAR
»  ERUYGUR, DÜŞEREK BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ
»  ŞAMİL TAYYAR'DAN ORAY EĞİN'E AĞIR CEVAP
»  FLAŞ..FLAŞ.. ERUYGUR, HASTANEYE KALDIRILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.