Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2667
EURO
37,6449
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.919,000
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"SEN NO'YA BASACAĞINA YES'E BASARSAN BU HELE GELİRSİN"
 SEN NO YA BASACAĞINA YES E  BASARSAN BU HELE GELİRSİN
 
Başbakan Erdoğan Açılış törenine katılmak için geldiği Bursa'da herşeyi güllük gülistanlık gösterip pembe tablolar çizdi ve ne kadar güzel işler yaptıklarını anlattı.Ama halk korna çalarak protesto etti.
 
14.6.2008 - 18:55
Açılış törenlerine katılmak üzere Bursa'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sivil Savunma ve Afet Merkezi'nde bir saat bekledikten sonra ayrılırken, sıcakta yolun uzun süre trafiğe kapalı kalmasına sinirleren sürücüler tarafından korna çalınarak protesto edildi. AKP İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Erdoğan, Başbakanlığa ait otobüs ile Kent Meydanı'na giderken, vatandaşları selamladı çocuklara hediyeler dağıttı.
Bursa'da daha önce yaptığı konuşmalarda 30 bin kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan, bu defa Kent Meydanı'nda bir kısmı çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 5 bin kişilik kalabalığa hitap etti. Bursa'nın huzurun, şifanın, tarihin, geçmişin ve geleceğin şehri olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Ne zaman Bursa'ya geldiysem huzur buldum. Enerji ve heycan dolu olarak döndüm" dedi. "Bursa'nın her devlet adamına verdiği önemli mesajlar vardır" diyerek her idarecinin, yöneticinin, Bursa'dan alması gereken dersler olduğunu savunan Başbakan Erdoğan, "Şuracıkta Orhan Gazi, Osman gazi, Murat Hüdavandigar, Yıldırım Beyazıt Bursa'da yatıyor. Onlar bir cihan devletinin temelini Bursa'da attı. İşte hizmet, vatan ve medeniyet bırakmak budur. Bir devlet adamı için, idareci için bundan daha büyük bahtiyarlık olmaz. Sen hizmet üretirsen, garibin garibanın yanında olursan, yoksulu kollarsan bu millette seni bin yıl geçse hatırlar, unutmaz" diye konuştu.

NAZAR ETME NE OLUR

Baki kalan bu kubbeden hoş bir seda gibi eserlerin baki kalacağını anlatan Erdoğan şunları söyledi:

"Millet için ürettiklerin baki kalır. Bizim Ertuğrul gazilerde, Orhan gazilerde, Gazi Mustafa Kemallerden gördüğümüz budur. Bizim Fatih'ten, Yavuz'dan, Kanuni'den gördüğümüz bu. Şeyh Edebali'den aldığımız, işittiğimiz nasihat budur. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Şeyh Edebali bunu 700 yıl önce söyledi. Çağdaş dünyada insansız, milletsiz cumhuriyet olmaz. Milletin egemenliğinin olmadığı yerde demokrasi de olmaz, laiklik de olmaz, hukuk da olmaz, adalet de olmaz. Keşke Bursa'ya gelip tarihten nasibini alsalar. Şu heyecanı görseler. Millet ile bir kucaklaşsalar. O zaman Türkiye çok farklı olurdu. Şimdi bu hükümet ürettikçe, çalıştıkça, halkla milletle kucaklaştıkça, Türkiye ilerledikçe bunlar rahatsız oluyorlar. Nazar etme ne olur çalış, senin de olur. Bunların böyle bir derdi, gayesi yok. Onların böyle meselesi yok. Bunlar Ankara'da oturur, oradan gerilim üretir. Bunlar hizmet üretmek bir yana, hizmet üretene engel olmaya çalışır."

1979 yılında Türkiye'de ekonomik kriz olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "1982'de, 1987, 1990, 2001 Türkiye'de ekonomik kriz var. Bizzat yaşadık. Türkiye'nin ne badireler atlattığını, atlatamadığını gördük. 1-3 yıl arasında krize sürüklendi. Türkiye'nin varını yoğunu silmiş süpürmüş. Seçim döneminde bol keseden vermişler. Seçim sonrası kepçe ile geri aldılar. Maaşlara imkanların ötesinde zam yapıp, Türkiye'yi borç yatağına sokup, enflasyonla geri almışlar. Darphane bol bol karşılıksız para bastı. Kimse hesap sormadğı için Türk Lirasının değeri her gün kaybolmuş. Akşam yatmışlar, sabah kalkmışlar birin yanına sıfır koymuşlar. Sıfır, sıfır, sıfır paramızı sıfırladılar. Şimdi Türk lirası dolar karşısında çok değerli diyorlar. Nereden nereye geldik. Altı sıfırı biz attık. Türk parasının itibarını yeniden kazanmak için. Biz bunu yaptık. Hani bunlar milliyetçiydi. Hani bunlar değerlere çıkıyordu. Çıkmadılar biz çıktık. ekonomide de biz sahip çıktık. İşte rahatsızlık buradan kaynaklanıyor" diye konuştu.

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Konuşması zaman zaman `Tayyip'e kalkan eller kırılsın' slagonu ile kesilen Başbakan, partililere, "Eller onlarda kalsın. Hayra uzansın, şerre uzanmasın" dedi. Hükümetleri döneminde kriz olmadığını, söyleyenlerin yalan söylediğini belirten Erdoğan, "Dünya ekonomik kriz yaşıyor ama Türkiye buna direniyor. Merkez Bankasının döviz rezervi 26.5 milyar dolardı, hükümetimiz bu rakamı 77.5 milyar dolara çıkarttı. IMF'ye olan borcumuz 23.5 milyar dolardı, şimdi 10 milyar dolar kaldı" dedi.

Türkiye ekonomisinin şu anda Dünyanın en büyük 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisine sahip olduğunu belirten Erdoğan, kararlılıklarının yurt dışındaki vatandaşlara sirayet ettiğini, Avrupa'da yaşayan vatandaşların kendilerine, "Artık onurluyuz, gururluyuz. Başımız yere bakmıyor. Dim dik duruyoruz" dediklerini söyledi.

Muhalefetin sık sık, `Başbakan Ankara'a uğramıyor"iye açıklama yaptığını hatırlatan Erdoğan, "ğru söylüyorlar. Ara sıra uğruyorum. Bakanlarım da öyle. Biz dünyada Türkiye'nin ürünlerini pazarlıyoruz. İşadamlarımızı getiriyoruz. Türk ürünlerini satıyoruz. Bunu başardık. 1950'den sonra Türkiye ilk kez küresel sermayeyi bu şekilde çekti. Bizden önce yılda 1 milyar dolardan fazla girmeyen küresel sermaye 22 milyar dolara yükseldi" diye konuştu.

NO YERİNE YES'E BASARSAN BU HALE GETİRSİN

Muhalefet partisinin filanca işadamıya ne konuştuğunu sorduğunu belirten Erdoğan, isim vermeden CHP'yi kastederek, "Bundan sonra da konuşacağım. Kaldığım sürece konuşacağım. Ama benim partim kapalı kapılar ardında her hangi medya organıyla ticari anlaşmayı yapmadı. Siyasi parti ticaretle uğraşmaz. Ana muhalefet partisi ticaretle uğraşıyor. Şu anda ekranlara gelen, `'Biz dinleniyoruz" diyorlar. Sen dinlenmiyorsun. Sen `No'ya basacağına `Yes'e' basarsan bu hale gelirsin. Bu hale gelirsin. Olay bu Önce kendini çek et. Olaylara böyle yaklaş ve değerlendir. Gelip de bu ülkedeki yönetime fatura kesmeye çalışma. Güvenlik birimlerine fatura kesmeye çalışma. Önce kendine dürüst davran. Sonra böyle sıkıntılar olmadığını görürsün. Biz gerginliklerin tarafı değiliz. Bizim gayemiz iş üretmek. Bizim gayemiz hizmet üretip sorunları çözmek. Ankara'daki karanlık senaryoların, sanal gerilim ve tehditler ile işimiz yok. Bizi arayan Bursa'da, Diyarbakır'da, Erzurum'da, Sivas'ta Trabzon'da bulur. Bizi arayan milletin içinde hizmetin peşinde bulur" dedi.

Hükümetleri döneminde Bursa'ya yaptıkları yatırımları, hizmetleri anlatan Başbakan Erdoğan konuşmasını, TOKİ'nin yaptığı konutlar, Uludağ Üniversitesi'nde hizmet veren TEKNOPARK; olimpik atletizim stadyumu, Nuri-Nihat Aslanoba Lisesi'nin açılışını gerçekleştir.

Kendisine verilen mektupları alan, yanına gelen ve karne gösteren çocuklarla sohbet eden Başbakan Erdoğan daha sonra Kent meydanındaki iş merkezinde bulunan esnafa `iyi günler" deyip kendileri ve çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan daha sonra Osmangazi Belediyesi'nin Su Kayağı Merkezi'ni açmak için Çukurca'ya gitti.

TOPLU AÇILIŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kent merkezindeki konuşmasının ardından, Uludağ Üniversitesi'nde yaptırılan Teknopark, toplu konutlar, BursaRay Yıldırım B Etabı, Nuri-Nihat Aslanoba Lisesi, 32 derslikli ilköğretim okulu ile Doğanbey Kentsel Dönüm Projesi'nin açılış ve temel atmalarını toplu halde geçrekleştirdi. Açılış alanlarından yapılan barkovizyon gösterisi ekrana yansıyan açılışlarda Mahir Tosun adlı yaşlı bir kişi evin anahtarını aldıktan sonra Başbakan'ı önce öptü, sonra sağ elini ensesine getirerek sohbet etti. Erdoğan, konut sahiplerinden Namık Kemal Keçeli'ye anahtarını verirken de "Bu benim hemşerim" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÖKÇEK. HEDEF ÇARPITTI, 'ANKARA'YI BIRAK İZMİR'E BAK'DEDİ

GENELKURMAY'DAN SERT AÇIKLAMA

DTP'Lİ BAŞKANA KÜRTÇE MÜZİK CEZASI
»  GENELKURMAY İÇİNDEKİ KÖSTEBEK'İN PEŞİNDE
»  ŞEMDİNLİ'DE MAYIN PATLADI
»  AMERİKAN CASUSLUĞUNA MİT ENGELİ
»  'JANDARMA'NIN MÜCADELESİ TAKDİRİN ÜZERİNDE'
»  'ÖSS ÖLÜM-KALIM MESELESİ DEĞİLDİR'
»  GENELKURMAY'DAN 'BABALAR GÜNÜ' AFİŞLERİ
»  'JANDARMA SARSILMAZ BİR İNANÇLA GÖREV YAPIYOR'
»  GÖKÇEK: SUYUMUZ İÇİLEBİLİR
»  İŞTE AKP'NİN SAVUNMASI
»  PAKSÜT: "BAŞBUĞ'LA 3 KEZ GÖRÜŞTÜM"
»  HAKKARİ'DE EMNİYET LOJMANLARINA ROKET
»  ÖCALAN'A YEDİNCİ KEZ HÜCRE CEZASI
»  AKP İYİCE GÖZÜNÜ KARARTI ASKERİ BÖLGELERİ DE SATACAK
»  CHP, AVRUPALI SOSYAL DEMOKRATLARA SERT ÇIKTI
»  AKP YERİNE ADP GELİYOR
»  HAKKARİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ LOJMANLARINA SALDIRI
»  AKP STRATEJİK ASKERİ ARAZİLERİDE SATMAK İSTEDİ
»  BU GİZLİ BELGELERİ KİMLER YAYIYOR?
»  İŞTE TÜRKLERİN EN SEVMEDİKLERİ
»  KAYIP TRİLYON DOSYASI KİMİN TALİMATIYLA GİZLENDİ?
»  "REJİM SİZİN SAYENİZDE AYAKTA"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.