Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Sen de Çift Maaş Alıyorsun
 Sen de Çift Maaş Alıyorsun
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Türkiye’de Sosyal Güvenlik Sistemi ve EYT” çalıştayında konuştu. İsim vermeden Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu ,"Sen de çift maaş alıyorsun. Özrü kabahatinden büyük bir politikacıyla karşı karşıyayız. " diye konuştu
 
22.10.2018 - 11:56

 

CHP tarafından düzenlenen çalıştayda konuşan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle;

- 1971'de kabul edilen kanuna göre 9 sigorta dalının uygulanması gerekir. Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın sorunları var. Sağlıklı işleyen bir devlet yapısında ben yaptım diyerek sorunlar çözülmez.

- Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın sorunları var. Sağlıklı işleyen bir devlet yapısında ben yaptım diyerek sorunlar çözülmez.

-  Asgari ücret üzerinden emeklilik dilekçesini verirseniz 801 lira emekli aylığı alıyorsunuz. Bu kişi aynı koşullarla emekli olmak istiyorum deseydi ona bağlanacak aylık 2 bin lira idi. Yani emekli aylığındaki kayıp bin 231 lira 44 kuruş. Kimse buna itiraz etmedi, bizim dışımızda. Güçlü bir ses çıkmadı

İşçinin hakkını kim gasp ediyor? İktidar yapması gerekeni yapmıyor. Fatura vatandaşa çıkarılıyor.

 Açık yüreklilikle her yerde söylüyorum. 38 yaşında emeklilik olmaz ama yasalar bunu bana bir hak olarak veriyorsa, ben bu haktan yararlanmak istiyorum. Emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözülürse 750 milyar lira açık olduğu söyleniyor. Bu rakam asla ve asla doğru değil. Yok öyle bir şey. 38 yaşında emeklilik lafının söylenmesinin arkasında sosyal güvenlik sisteminde sizin beklentilerinize uygun bir düzenlemenin yapılmasının önünü kesmek istiyorlar.

IRKÇILIK YANITI
Suriyelilere 35 milyar lira veriyorsun. Emekliye gelince... Bunu söyleyince de "Irkçılık yapıyorsun" diyor. Hayır efendim, ben vatandaşın hakkını savunuyorum. Sen de çift maaş alıyorsun. Özrü kabahatinden büyük bir politikacıyla karşı karşıyayız.

"NİÇİN SENDİKALAŞMA ENGELLENİYOR?"
Neden kayıtdışı ekonomi ile mücadele etmiyorsunuz. Kayıtdışı çalışma ile mücadelenin dünyada bir yöntemi var. Sendikalaşmayı zorunlu kılacaksınız. Niçin sendikalaşma engelleniyor? Asıl mücadeleyi sendikacıların yapması lazım. Emekli aylığı 2032 liradan 801 liraya düştüğü zaman bu ülkede sendikacıların kıyamet koparması lazım. Emekli aylığının yarıdan fazlası kesiliyor.

- Bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Üçüncü havalimanında çalışan işçilerin taleplerinden biri şuydu, bizim maaşlarımızı bankaya yatırın. Böylece sigortaları yatırılacaktı. Peki devlet bu konuda adım attı mı hayır!

- Yeni Ekonomi Programı'nda sosyal güvenlik açığı 2017'de 16 milyar lira. 2018 21 milyar yani açık büyüyor.

Emekli aylıkları düşürüldü. Prim ödeme gün miktarı arttı. Emekli olma yaşı yükseltildi. Ama Sosyal Güvenlik açığı büyüdü.

801 lirayla yetinin diyorlar. Bununla beslenirsiniz, ev kirası verirsiniz diyorlar. Daha da kesintiye gidecekler. Yeni Ekonomik Program bunu söylüyor.

Yeni Ekonomi Programı'nda hükümet daha birçok hakkı elden alacağını söylüyor. Peki buna itiraz eden var mı? Pek yok kimsenin hakkını yemek istemem ama pek yok.

-Neden açıklar var, neden diyorlar sosyal güvenlik sistemi ayakta duramıyor. Sayıştay raporu yayınlandı. Kamu harcamalarını denetlerken sosyal güvenliğe de bakacağım diyor. O raporda işçiden, çalışandan peşin olarak kesilen sosyal güvenlik paralarının kuruma aktarılmadığı söyleniyor.

-Çalışanın maaşından kesilip alınan ve SGK'na yatırılması gereken miktar 83 Milyar 53 Milyon lira. SGK, hükümet izin vermediği için tahsil edemiyor. Kim bu patronlar!

- Esnaf yapılandırmaya gidiyorlar. Alacağın yüzde 99’unu alamıyorlar. Kapatılamayan avans miktarı 10 milyar lira. Avans vermişler takip etmiyorlar. 1800 raporun 1300’ü hakkında işlem yapılmıyor.

-Üçüncü Havalimanı’nda çalışan işçilerin taleplerinden biri şuydu; bizim maaşlarımızı bankaya yatırın. Böylece sigortaları yatırılacaktı. Peki devlet bu konuda adım attı mı, hayır!

-Yeşil kartlıların SGK primlerini de Aile Bakanlığı ödemiyor. 4 milyar primin SGK'na ödenmesi gerekirken ödenmiyor. Sonra da SGK batıyor diyorlar

-Fatura kime çıkıyor? Görevlerini yapmıyor, primleri tahsil etmiyor, cezaları uygulamıyorlar. Sonra dönüp ne demek Emeklilikte Yaşa Takılanlar diyorlar. Faturayı vatandaşa kesiyorlar!

-Bu ülkede en düşük emekli aylığı 2032 liradan 801 liraya düşürüldüğü zaman sendikaların kıyameti koparması lazımdı.

-Her türlü israfı yapacaksınız. Yazlık, kışlık, uçan saraylarda oturacaksınız. Emekliye ayda 801 lira emekli maaşı vereceksiniz. İnsan utanır!

-Kayıtdışı ekonomiyle nasıl mücadele edilir? Sendikalaşmayı zorunlu hâle getireceksiniz. Sendikanın olduğu yerde kayıtdışı zaten olmaz. Peki neden yapmıyorlar? Kayıtdışı bitsin istemiyorlar.

-Bu ekonomiyi kurtuluş savaşı verilecek hale kim getirdi! Fransızlar mı, Papua Yeni Gineliler mi, Sudanlılar mı! Kim yönetiyor bu ülkeyi? Özrü kabahatinden büyük laflar ediyorlar



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Adnan Oktar Grubuna Yeni Operasyon

Erdoğan, Trump ile Görüştü...

Afrin'e Dilekçe verdi, Bedelli Gitti
»  Kaşıkçı'nın Nişanlısı Hakkında Flaş kara
»  Milliyet Yazarından Kan donduran İddia!
»  Erdoğan'dan Flaş Kaşıkçı Açıklaması
»  AK Parti'de Konuşulan Adaylar!
»  Yıldırım: Devlette Cezasız iş Olmaz"
»  "Hisselere El Koymak Demek..."
»  Suudi Arabistan'a Şaşırtan Destek
»  FETÖ Sanığından KPSS İtirafları!
»  "Onlar Çukur Kazdı Biz Abideler Diktik"
»  Mecliste Bütçe Mesaisi Haftası
»  29 Ekim Resepsiyonu 3. Hava Limanında
»  "FETÖ’den 32 Bin Kişi Cezaevinde"
»  Karlov Suikastçisinin Yeni Görütüleri
»  MHP'de Öğrenci Andı Açıklaması
»  Ahmet Hakan: Teşekkürler Cumhurbaşkanım
»  ABD'den Cinayete İil Tepki
»  "18 Kişi İdam Edilecek"
»  Ak Parti: En Alçak, En Gaddar Eylem...
»  Suudiler Kaşıkçı Cinayetini Kabul Etti
»  Bakan Gül'den 'Öğrenci Andı' Tepkisi
»  TBMM'nin 'Kara Liste'si Siliniyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.