Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2251
EURO
37,9276
IMKB
9.254,000
ALTIN
2.918,700
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"SİYONİZM, ASLINDA YENİ BİR FAŞİZMDİR"
 SİYONİZM, ASLINDA YENİ BİR  FAŞİZMDİR
 
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 'Yahudilerin 2. Dünya Savaşı'nda soykırıma uğradıklarının efsane olduğu' görüşünü yineleyerek, 'Siyonizmin aslında yeni bir faşizm olduğunu' söyledi.
 
2.1.2006 - 00:25
Bazı vatandaşların mektupla yönelttikleri soruları yanıtlayan Ahmedinejad, 'Yahudi soykırımı konusundaki sözlerinin neden çok yankı bulduğunun' sorulması üzerine, 'Sözlerinin soykırımla ilgili birçok şeyi açığa çıkardığını' ifade etti.

Yahudilik ve siyonizm arasında ayrım yapılması gerektiğini belirten Ahmedinejad, Yahudilerin İslam topraklarında hep huzur ve güven içinde yaşadıklarını, din açısından özgür olduklarını, bundan sonra da özgür olacaklarını kaydetti. Ahmedinejad, 'Siyonizmin batılı ve sömürgeci bir ideoloji olduğunu' vurgulayarak, 'Bu ideoloji, İngilizler tarafından laik hedefler ve faşist yöntemlerle Ortadoğu´da kurulmuştur. Siyonistler şuanda ABD'nin ve bazı Avrupa ülkelerinin yardımıyla Müslümanları katlediyorlar' dedi.

'Yahudi soykırımının siyonizme meşruiyet kazandırmak için ortaya atıldığı' görüşünü savunan Ahmedinejad, şunları kaydetti: 'Bunun tarihi gerekçesi budur. Katliamda kaç kişinin öldüğü konusu hiçbir zaman özgürce ve bilimsel olarak masaya yatırılmamış, bukonu bahsedilmemesi gereken bir efsaneye dönüşmüştür. Hangi ırk, millet ve dinden olursa olsun bütün insanların hayatına saygılı olunmalıdır. Hiç kimsenin dinsel, ırksal ve ulusal bir soykırım yapma hakkı yoktur. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz ve buna karşıyız.' Ahmedinejad, 'Kabul edelim ki onların dediği gibi gerçekten bu kadar Yahudi katledilmiştir. Niçin bunun bedelini cinayetin faili olan Avrupa değil de Müslümanlar ödüyor?' sorusunu yöneltti. 'Siyonitler bugün, geçmişte batı ülkelerinin yaptığı hangi cinayeti işlemiyor?' diye soran Ahmedinejad, 'Siyonizm aslında yeni bir faşizmdir' dedi.

'İslam dünyasında Yahudiler rahat yaşadılar'
'İsrail ile ilgili sözlerinin dünyada büyük çapta destek gördüğünü' savunan Ahmedinejad, 'Ama önerim karşısında bazılarının öfkesini görünce kendime, ´Acaba bu iğne onların hangi hassas noktalarına dokundu' diye sordum' dedi. 'Avrupa´da Yahudileri öldürmek eski bir gelenekmiş ama İslam dünyasında Yahudiler hep rahat bir şekilde yaşadılar' diyen Ahmedinejad, şu görüşleri savundu: 'Yahudilerin Avrupa'dan Filistin topraklarına göç ettirilmesi, Yahudilerle savaş anlamına gelmiyor mu? Avrupalıların Yahudileri kovmaları, dinsel ve ırksal bir soykırımdır. Yahudileri Avrupa'dan göndermenin en iyi yolu, İslam topraklarında Yahudi bir devletin kurulmasıydı. Avrupalılar bunu yaparak bir taşla iki kuş vurdular. Hem Yahudileri Avrupa'dan kovdular hem de onları mazlum göstererek, İslam dünyasının kalbinde İslam´a karşı siyonist amaçlı lüzumsuz Avrupalı bir devlet kurdular.'

Açıklamaları büyük tepki alıyor
Ahmedinejad, İsrail aleyhine ilk açıklamasını ekim ayında 'Siyonistsiz Dünyası' başlıklı konferansta yapmış ve 'İmam´ın da (İmam Humeyni) dediği gibi İsrail haritadan silinmeli' demişti. Mahmud Ahmedinejad, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) zirvesi için Mekke'de bulunduğu sırada gazetecilere yaptığı açıklamada da Hitler'in Yahudileri yaktığı iddialarını kabul etmediklerini söylemiş ve 'Eğer Avrupalılar sözlerinde samimilerse siyonistlere Avrupa´dan yer versinler' demişti.

İsrail'i tümöre benzetmişti
Ahmedinejad, aynı konuşmasında, İsrail'i tümöre benzetmiş ve bu ülkenin Avrupa'ya taşınmasını önermişti. Ahmedinejad, Sistan-Belucistan eyaletinin başkenti Zahedan´da halka hitaben yaptığı konuşmada ise Yahudi soykırımının, 'İsrail´i İslam dünyasının merkezinde yaratmak için Avrupa tarafından üretilen bir efsane' olduğunu iddia etmiş ve Yahudilere 'Avrupa´dan, ABD'den, Kanada'dan veya Alaska´dan toprak verilmesi' yönündeki düşüncelerini tekrarlamıştı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CASTRO, DEVRİMİN 47. YILDÖNÜMÜNÜ BENZİNCİDE KUTLADI

ŞARON PERŞEMBE GÜNÜ AMELİYAT MASASINA YATIYOR

RUSYA, UKRAYNA'YA VERDİĞİ GAZI KESMEYE BAŞLADI
»  YUNUS BALIĞIYLA NİKAH KIYDIRDI
»  TÜRK MAFYASI VİZELİ FİLM
»  BAYRAK HIRSIZI RUM VEKİL TUTUKLANDI
»  İRAN CUMHURBAŞKANI ZÜĞÜRT ÇIKTI!
»  RUSYA'DAN AMERİKAYA FIRÇA
»  BREZİLYA'DA PİTBULL DEHŞETİ
»  PUTİN'İN BİR CEP TALAFONU BİLE YOKMUŞ
»  BARZANİ:"KERKÜK İÇİN SAVAŞMAYA HAZIRIZ"
»  İSA HEYKELİNİ ÇALDILAR
»  LAURA BUSH,KOCASINI SOLLADI
»  TİPSİZLERE DAHA FAZLA CEZA DOĞRU ÇIKTI
»  BUSH'A SADDAM'I SERBEST BIRAK ÇAĞRISI
»  AVUSTURYA'DA PORNO POSTER KRİZİ
»  YANLIŞ ROTA İZLEYEN UÇAĞA TRAFİK CEZASI KESTİLER
»  AVUSTURYA TERMİNATÖR'Ü SİLİYOR
»  KİLO VERMEK ÇİN HER GÜN 30 KM YOL YÜRÜMEK ZORUNDA
»  ABD MEDYASININ BUSH'A PKK SORUSU
»  CLİNTON-MONİCA İLİŞKİSİ DERS KONUSU OLDU
»  İNGİLTERE, 'KIRMIZI SOKAK'UYGULAMASINA GEÇİYOR
»  ÇİN'DE RÜŞVETÇİ BAKANA ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI
»  AMERİKAN ASKERLERİNİN TECAVÜZ SKANDALI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.