Elitaş, geçmişteki karanlık düşüncelerin çöplüğe gömülmesi halinde Türkiye'nin önündeki aydınlık yolu kimsenin karartamayacağını söyledi.
Meclis'te basın mensuplarının 28 Şubat soruşturmasına ilişkin sorularını cevaplayan Elitaş, yargının 28 Şubat döneminde yapılanları demokrasiyi engelleyici, seçilmiş iktidarı çeşitli yöntemlerle iktidardan düşürücü şekildeki faaliyetleri darbe olarak niteleyip bununla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Geçmişteki karanlık noktaların aydınlatılabilmesi ve darbe kültürünün, geleneğinin ortaya çıkartılması için darbelerle yüzleşebilmenin çok önemli bir bir gelişme olduğunu vurgulayan Elitaş, 27 Mayıs'tan 27 Nisan'a kadar seçilmiş iktidarı alaşağı edebilmek için her türlü operasyonların şu anda Mecliste kurulan komisyonda inceleneceğini söyledi, Elitaş, şöyle devam etti:
"Bundan sonraki dileğimiz odur ki Türkiye, demokrasinin çıtasının yükseldiği bir ülke olacak. 28 Şubatçılar 'demokrasiye balans ayarı' olarak ifade etmişlerdi. Türkiye'de artık, demokrasi çıtasını en yüksek seviyeye nasıl çıkaracağımızı düşünmeliyiz." dedi.
"İNTERNET SİTELERİNDE HEPSİ YAZIYOR, ONLAR KENDİLERİNİ BİLİR"
Operasyonun genişleyip genişlemeyeceğine ilişkin bir soruya ise Elitaş, onu savcılığın bileceğini ifade etti. Elitaş, "28 Şubat, 12 Eylül, 12 Mart, 27 Mayıs'ta dahil olmak üzere, tank kafalı sivillerin, açıkçası birilerini göreve davet etmesinden kaynaklandı. O dönemde siviller mürekkebi mermi, kalemlerini namlu gibi kullandılar. Eğer biz bunları atabilirsek, hepimiz geçmişimizdeki karanlık düşünceleri bir tarafa, çöplüğe gömebilirsek Türkiye'nin önündeki aydınlık yolu kimse karartamaz. Kim tank kafalı sivilse, onlar kendilerini bilir. Kim mürekkebi mermi, kalemini namlu gibi kullanıyorsa, onlar bilir. Geçmişe dönüp baktığınızda internet sitelerinde hepsi yazıyor, kendilerini bilirler." ifadelerini kullandı.
Kenan Evren ile Çevik Bir'in fotoğrafının hatırlatılması üzerine de Elitaş, artık gerçeklerin ortada olduğunu söyledi. Elitaş, "Fotoğraflar, yazılanlar, talimatlar, balans ayarı, tankların yürüdüğü, takipler, Batı Çalışma Grubu, o zamanki bir bayan sayın bakana söylenenler medyada; bunların hepsi tekzip edilmedi, itiraz edilmedi. Yani 28 Şubat'la ilgili belge aramak yerine, gazete ve televizyon arşivlerini karıştırsalar hepsi açık ve net ortada." dedi.
"KILIÇDAROĞLU, TÜRKİYE'NİN KARANLIK GEÇMİŞİNİN AYDINLATILMASINDAN RAHATSIZ"
28 Şubat soruşturmasının intikam duygusuyla yapıldığı iddiaları için Elitaş, CHP Genel Başkanı ve bir siyasi partinin sözcüsünün Türkiye'nin geçmişiyle yüzleşme hareketini sulandırma gayreti içinde olduklarını söyledi. "Balyoz, Yakamoz gibi darbe planlarıyla yapılan mücadeleler, 12 Eylül'le ilgili yargılama sürecinde olmaz olmaz deyip halk oylamasında karşı çıkanlar, Genel Kurul'da 28 Şubat'tan hesap sorup da bizi sanki yargıymış gibi öne atmaya çalışanlar şu anda da AK Parti iktidarını intikam peşinde koşan bir grup olarak göstermeye çalışıyor." diyen Elitaş, buna üzüldüğünü ifade etti.
Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı'nın Türkiye'nin geçmişinin aydınlatılması konusunda kendilerinden daha etkin hareket etmek mecburiyetinde olduğunu vurgulayan Elitaş, "En az bizim kadar etkili olmak mecburiyetinde. Ama Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin karanlık geçmişinin aydınlatılmasından rahatsız gibi bir durum söz konusu. İnşallah herhalde kılavuzları yanındaki mesai arkadaşları kendisini farklı yönlendirirler diye umut ediyorum." diye konuştu.
28 Şubat'ta mağdur olanlara yönelik bir düzenlemenin olup olmayacağına ilişkin bir soruya ise Elitaş, darbeleri araştıracak komisyonun raporunu hazırlamasından sonra bunun değerlendirileceğini belirtti. Elitaş, "Komisyon çalışsın, yargıda da neler ortaya çıkacak, ona bakmak lazım." ifadelerini kullandı.