Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TANRILAR KURBAN İSTİYORDU ONU VERDİLER"
 TANRILAR KURBAN İSTİYORDU ONU VERDİLER
 
AKP Genel Başkan Yırdımcı Şaban Dişli'nin imar izni için 1 milyon dolar rüşvet aldığını gündeme getirerek partisindeki görevinden istifasında etkili olan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçlaroğlu, "Memnun oldum. Tanrı kurban istiyordu, tanrıya kurban verdiler. Dişli'nin istifası yetersiz dokunulmazlığı kaldırılıp yargılanmalı. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da hesap vermelidir" dedi.
 
3.9.2008 - 00:30
Balıkesir'in Altınoluk İlçesi'nde tatilini geçiren CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçlaroğlu, 1 milyon dolarlık imar skandalına karıştığını öne sürdüğü ve istifasına neden olduğu AKP Genel Başkanı Şaban Dişli ile ilgili soruları yanıtladı. Dişli'nin istifasını öğrenince mutlu olduğunu belirten Kılıçlaroğlu, bu davranışın Türk siyasetine düzey kazandırmak açısından çok önemli olduğunu söyledi. Bu olayın, ülkede fakirin, fukaranın hakkının korunduğunun göstergesi olduğunu belirten Kılıçlaroğlu, "Demek ki bazı siyasal partiler, yetimin fakirin fukaranın hakkını arıyor ve onun mücadelesini yapıyorlar. Bu mücadelenin sonunda başarı elde ettik. Sayın Şaban Dişli bulunuduğu görevden ayrıldı. Bu yeterli değil. Çünkü Şaban Dişli'nin dokunulmazlığı var. Yargılanması lazım. Hiç kimse yargının dışında baska bir güce inanmamalı. Özellikle AKP bu konuda koruyucu bir tavır izlememeli. Çok önemli bir açılım daha yapılması gerekiyor. Bu bağlamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'ın da görevden ayrılması gerekiyor. Çünkü bu olayın yürütücüsü uygulamaya koyucusu Sayın Topbaş'tır" dedi.

Kılıçlaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, kendi müdürlerinin dahi görüşlerine uymaksızın, siyasi nüfus kullananların etkisinde kalarak bu arsanın imar durumunu değiştirdiğini savundu. CHP Grup Başkan Vekili, Kadir Topbaş'ın siyasetten zerre kadar nasibini alması, zerre kadar ahlak alması halinde görevinden istifa etmesi gerektiğini öne sürdü.

TOPBAŞ'I DA İZLEYECEĞİZ

Kadir Topbaş'ın istifa etmemesi halinde kendisini izleyeceklerini belirtep Kemal Kılıçlaroğlu, "Bu Topbaş'ın ilk vukuatı değil. Bundan sonra da pek çok vukuatı var. Onları da kamu oyunun önüne getireciğiz. Ama gönül ister ki, Sayın Şaban Dişli'nin gösteridği ceraseti kendisine göstersin ve siyasetten ayrılsın" dedi.

Yöneltilen bir soru üzerine Şaban Dişli'nin istifasının cesaret değil, dolaylı yaptırım olduğunu belirten Kılıçlaroğlu, "İddialardan sonra Şaban Dişli'ye sahip çıkıldı. AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile basın mensuplarının karşısına çıktı. Ama savundukça battı. Bu kamuoyunun gözünden kaçmadı. Öyle bir noktaya gelindi ki, Başbakan sessizliğini korumak zorunda kaldı. Dişli'ye hiç bir dönem destek vermedi. Gelinen noktada şu görüldü. Tanrılar bir burban istiyordu. O kurbanı verdiler. Ama ben şunu gayet iyi biliyorum. AKP'nin içinde çok Şaban Dişli'ler var. Göreceksiniz önümüzdeki günlerde yeni Saban Dişli dosyalarını gündeme getireceğiz" diye konuştu.

Şaban Dişli'nin karıştığı öne sürülen dosyanın 6 ay önce önüne getirildiğini, iddiaların doğrulanması için çok çalıştığını, bunu kamuoyu ile paylaştığını öne süren Kılıçlaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Görülen o ki, yapılan çabalar boşuna yapılmıyor. Olumlu sonuçlar elde edildi. Bana göre bugün geldiğmiz nokta Türkiye'nin siyaset tarihi açasından önemli bir gün. Demekki yolsuzluk idiaları dolaysıyla bir kişi koltuğundan ayrılabiliyormuş. Ama dediğim gibi bu yetersiz bir ayrılış. Çünkü milletvekiliği de bırakması lazım. Şaban Dişli'nin bundan sonra parlementoda görev yapması doğru değil. Parlementonun saygınlığına zarar verir. Hesabı yargıya vermeli" diyerek tamamladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BİNGÖL'DE HAİN SALDIRI, 2 ŞEHİT 9 YARALI

KIBRIS'TA ÇÖZÜM 34 YIL ÖNCE GERÇEKLEŞTİ

MHP'DEN TOPTAN'A İNGİLİZCE YANIT: "GOOD MORNİNG "
»  KORKU İMPARATORLUĞU KURANLAR ELBETTE CEZALARI BULACAKTIR
»  ERDOĞAN'A ERGENEKON SORGUSU
»  "SABANCI'NIN KATİLİNİ BİZE DEVLET ÖLDÜRTÜ"
»  ERDOĞAN MYK'DE DİŞLİ'YE SESSİZ KALMIŞ
»  BİNGÖL'DE ASKERİ ARACA SALDIRI: 2 ŞEHİT 9 YARALI
»  KKK IŞIK KOŞANER, PAŞA'DAN ÖNEMLİ MESAJLAR
»  ABDULLAH ÇATLI'NIN CEP NUMARASI İMAMDA ÇIKTI
»  GÖKÇEK'İN İFTAR UYANIKLIĞI ERDOĞAN'A SÖKMEDİ
»  RUSYA: "AYRICILIK YOK.MEVZUATI BEKLEYİN"
»   BABAOĞLU: "ERGENEKON'UN NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL"
»  TÜRK-RUS DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLARI BİR ARAYA GELDİ
»  SARIGÜL'DEN , GAZETECİ AŞKINA YALANLAMA
»  CHP: "RÜŞVETİ BELGESİYLE İSPATLADIK"
»  DİŞLİ'NİN SUÇU BÖYLECE TESCİLLENDİ
»  ERDOĞAN'DAN RUSYA İTİRAFI
»  PROROVAKATÖR HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
»  EN DERİN FUHUŞ OPERASYONU
»  İŞTE AKP'Lİ ŞABAN DİŞLİ'NİN İSTİFA DİLEKÇESİ
»  GİRESUN'DA ÇATIŞMA, 1 ŞEHİT
»  "DİŞLİ YETMEZ, TOPBAŞ DA İSTİFA ETSİN"
»  "FINDIKTA HANS SEVİNDİ, HASAN ÜZÜLDÜ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.