Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TBMM, ÖCALAN'IN YARARLANACAĞI BİR DÜZENLEME YAPMAZ"
 TBMM, ÖCALAN IN YARARLANACAĞI BİR DÜZENLEME YAPMAZ
 
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, TCK'nın etkin pişmanlığı düzenleyen 221. maddesinin esnetilmesi halinde bundan terörist başı Abdullah Öcalan'ın da yararlanabileceğine ilişkin iddialarına yanıt verdi.
 
29.12.2007 - 15:42

Geçen dönemde de bu tür iddiaların ortaya atıldığını söyleyen Toptan, “O dönemde de 221. madde bu şekliyle geçerse daha sonra terörle mücadele kanununda yapmış olduğumuz bir değişiklik böyle geçerse bundan terörist başının ve örgüt liderlerinin de yararlanacağı söylenmişti. Böyle bir gelişme olmadı.

Türkiye'yi yönetenler, hükümeti ve muhalefetiyle iktidarıyla TBMM böyle bir yol açılmasına imkan verecek bir düzenlemeyi yapmaz” diye konuştu. Toptan, Butto'nun öldürülmesi konusunda ise “herkes kendi payına düşeni yapar, dersini alırsa bu menfur olayın Pakistan halkı için yeni bir dönemin açılması imkanını sağlayabileceği” değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret ederek eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun öldürülmesine ilişkin taziyelerini iletti. Toptan’ı büyükelçilikte Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Seyid İftihar Hüseyin Şah karşılarken, Meclis Başkanı da Butto için açılan taziye defterini imzaladı. Büyükelçi Hüseyin Şah ile bir süre görüşen Toptan daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Butto’nun öldürülmesini “gerçekten dostumuz, kardeşimiz Pakistan’da sembol ve simge isimlerden olan Butto’nun menfur bir cinayete kurban gitmesinden ben ve TBMM üyesi bütün arkadaşlarım büyük ıstırap duyduk” diyen Toptan, Pakistan’ın başı ağrırsa Türkiye’nin de başının ağrıyacağını söyledi. Toptan şunları söyledi :

"Pakistan'ın demokratikleşme yolunda, kalkınma yolundaki bütün zorluklara rağmen büyük gayretlerini biz hep heyecanla izliyorduk. Bu yoldan vazgeçmemeli Pakistanlı kardeşlerimiz. Terör, hiçbir engel tanımadan sadece kendi önüne koyduğu, amacına uygun eylemleri dünyanın her yerinde maalesef gerçekleştirmektedir.

Terörü, terörün amacının, terörün yarattığı ıstırapları çok yakından yaşayan bir ülke olarak Türkiye, Pakistan'daki olayları her zaman, hep dikkatle izlemiştir. Umuyoruz ve diliyoruz ki bu olay, bu menfur olay Pakistan'ı temel hedefleri olan daha çok demokrasi, daha çok uygarlık, daha çok kalkınma yolundaki ideallerinden vazgeçirmeyecek, tam tersine yeni bir ivme sağlayacaktır. Böyle bir acı olaydan ders çıkarmak mümkün. Herkes kendi payına düşen dersini alırsa belki bu menfur olay kardeş Pakistan halkı için yeni bir dönemin açılması imkanını sağlar."

- “MECLİS BU YOLU AÇMAZ” -

Meclis Başkanı Toptan, gazetecilerin eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, TCK'nın etkin pişmanlığı düzenleyen 221. maddesinin esnetilmesi halinde bundan terörist başı Abdullah Öcalan'ın da yararlanabileceğine ilişkin iddialarına ilişkin sorusuna da yanıt verdi.

Bu tür iddiaların geçen dönem 221. maddeyle ilgili düzenleme yapılırken de gündeme getirildiğini söyleyen Toptan, “ O dönemde de 221. madde bu şekliyle geçerse daha sonra terörle mücadele kanununda yapmış olduğumuz bir değişiklik böyle geçerse bundan terörist başının ve örgüt liderlerinin de yararlanacağı söylenmişti. Böyle bir gelişme olmadı. Türkiye'yi yönetenler, hükümeti ve muhalefetiyle iktidarıyla TBMM böyle bir yol açılmasına imkan verecek bir düzenlemeyi yapmaz”diye konuştu.

- “SİYASİ PARTİLER ARASINDAKİ TARTIŞMALARA GİRMEM” -

Toptan, muhalefet partilerinin sınır ötesi operasyon ve ABD ile yapılan istihbarat paylaşımına ilişkin muhalefet partilerinin "taviz verildiği veya vaatlerde bulunulduğuna yönelik" iddialarının sorulması üzerine de siyasi partiler arasındaki tartışma konularına pozisyonu gereği giremeyeceğini söyledi. Toptan, "Ancak 17 Ekim 2007 tarihli TBMM kararının içeriği çerçevesinde silahlı kuvvetlerin hükümetin verdiği yetkileri kullandığını görüyoruz. Uygulamayla ilgili siyaset arenasındaki tartışmaları günlük siyasetçiler yapmalı. Ona ben karışırsam doğru olmaz" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP, BARZANİ VE TALABANİ'YE GİDİYOR

"221 ESNETİLİRSEAPO BİLE YARARLANABİLİR"

AKP'DEN SEZER'E AJANDA JESTİ
»  GÜL'ÜN ATADIĞI REKTÖRE YOLSUZLUK ŞOKU
»  ERBAKAN'DAN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER
»  BAKAN'DAN AĞAÇ KATLIAMI İTİRAFI
»  MECLİS'İN YENİ YIL'DAKİ İLK İŞİ SİGARA YASAĞINI GENİŞLETMEK
»  KAMU'DA LOJMAN KİRALARIN YÜZDE 5 ZAMLANDI
»  MİLLİ GÖRÜŞ'TEN ALTERNATİF YILBAŞI GECESİ
»  BAŞBAKAN'IN EN ÇALIŞKAN VALİSİ
»  MERİÇ'TE GÖÇMEN FACİASI: 1 ÖLÜ 26 KAYIP
»  MERİÇ'TE GÖÇMEN FACİASI: 1 ÖLÜ 26 KAYIP
»  ÇANAKKALE'DE DEPREM
»  “TERÖRİZMİN HEDEFLERİNİ BENİMSEYEN HERKES TERÖRİSTTİR”
»  YATTARA GALATASARAY YOLUNDA
»  MGK'DAN OPERASYONLARA DEVAM KARARI
»  KAHRAMAN POLİS'E 10 MAAŞ ÖDÜL
»  GÖKÇEK, OPERA ÇARŞISINI YIKIYOR, ESNAF AYAKLANDI
»  ÖCALAN'DAN DTP'YE MESAJ VE FIRÇA
»  SUSURLUK KAMYONU HURDACIDA
»  YARGITAY'DA SEÇİM KİLİTLENMEK ÜZERE
»  ILS SİSTEMİ BULUNMAYAN HAVAALANI KALMAYACAK
»  İTİRAFÇI PKK KAMPLARININ HARİTASINI VERDİ
»  ERDOĞAN'DAN DTP'YE KAPATILMA YORUMU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.