Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TÜRKİYE'NİN EN ÜNLÜ FAHİŞESİYDİM"
 TÜRKİYE NİN EN ÜNLÜ FAHİŞESİYDİM
 
Ünlü sinama oyuncusu yaşadıklarını anlattı. İşte fahişe rolünden sonra başına gelenler...
 
23.6.2008 - 22:15

Lale Mansur: 'Düş Gezginleri' filmindeki fahişe rolünden sonra Türkiye’nin aranılan fahişesi olarak o roller hep bana yağdı.

Lale Mansur, oyunculuğundan aktivistliğine uzanan söyleşide Ayça Örer’e bir zamanlar tek bir role hapsedildiğini de anlattı: "Düş Gezginleri filmindeki fahişe rolünden sonra Türkiye’nin aranılan fahişesi olarak o roller hep bana yağdı."

Lale Mansur'un Taraf'tan Ayça Örer'le yaptığı röportajdan bazı bölümler Şöyle:

Oyunculuğa başlamadan önce balerindiniz. Bale ilgisi nasıl başladı?
İşte onu hiç bilemiyorum. Dört yaşında çekilmiş balerin pozları var, nereden gördüm, neyi taklit ettim belli değil ama doğru bir seçimmiş, aşık olduğum bir meslek yaptım. Sonra bir sene psikiyatrın yardımından geçerek oyuncu olmaya karar verdim. Çok erken bir yaşta “Ben kimim hayatta ne olmak istiyorum?” diye sorma imkanı buldum. Oyunculuk insanı çok zenginleştiren bir şey ve çok mutluyum, çok aşığım işime.

Oyunculuğa başladıktan sonra küçük olsa bile ses getiren rollerde oynadınız. Bu kapı nasıl açıldı?
Mecburen önüme gelenlerden bir şey seçmek durumundayım. Fazla seçici olduğum için az iş yapıyorum. Mutsuz değilim çünkü popüler olmak çok hoşuma gitmiyor. Ancak politik bir şeyler yaptığım zaman, “Tüh keşke daha başka bir şeyler yapsaymışım” hissine kapılıyorum. O zaman, söylediğimin duyulması açısından ihtiyacım oluyor popüler olmaya.

Oyunculuğa başlamadan önce, uzun bir bale geçmişiniz var değil mi?
1979’da ortalıkta kan gövdeyi götürürken, dansçıydım. Giselle’de başrol oynuyordum ama çok rahatsızdım. Çok alakasız bir şey yapıyorum gibi geliyordu. Merih’te yaşıyormuşum gibi. Kötü hissediyordum kendimi. Sonra farkına vardım ki, herkesin yapabileceğinin en iyisini yapması gerekiyor. İlla ki sokaklara taşmak gerekmiyor. Duygu Aykal vardı, inanılmaz politik şeyler sahneliyordu. Çocuk eğitimi, savaş karşıtlığı hakkında... İnanılmaz eserler vardı ama çok elitist bir yere hapsoluyordu.

Tam sinemaya başladığınız 1990’lar Türkiye’de sinemanın da tepetaklak olduğu, çok az filmin yapıldığı zamanlar... Nasıl başladınız?
Yeşilçam kalmamıştı, pek az film çevriliyordu ama ben oyuncu olmak istiyordum. Film yapmam da şart değil, tiyatro da yapabilirim diyordum. Girdiğimde çok popüler diziler de yoktu. Kısıtlı bir alan vardı. Oyunculuk balerinlik gibi değil. Dansı erken bıraktım, 10 yıl daha dans edebilirdim. Oyunculuğun yaşı olmadığı için sıhhatim, aklım yerinde olduğu sürece oyunculuk yapmak istiyordum. Beğendiğim yönetmenlere, Ömer Kavur, Atıf Yılmaz, Yusuf Kurçenli’ye gittim dedim ki, “Ben oyunculuk dersleri alıyorum, bana göre bir rol olursa, aklınızda bulunsun.”
O sırada Atıf Ağabey Bekle Dedim Gölgeye filmini çekiyordu. Orada “Gel bir bakalım dedi kamera karşısında nasılsın” deyip kısa bir rol verdi. Onun arkasından Düş Gezginleri geldi. Bir daha hiçbir zaman böyle bir rol alamayacağımı düşünerek tutturdum oynamak için. “Kimse bana bir daha fahişe rolünü vermez” dedim. Sonra da Türkiye’nin aranılan fahişesi olarak tüm o roller bana yağmaya başladı. İllâ bir yere hapsetmeye çalışıyorlar. O nedenle bir iki tane çok sevdiğim şeyi reddettim.

Sonrasında evin kızı tiplerinin aranılan oyuncusu oldunuz ama...
O çok sonra oldu. Bir banka reklam teklifi gelmişti. Para puldan hiç anlamadığım için kabul etmedim. Sanki insanları aldatıyorum hissini yaşarım diye düşündüm. “Bu banka iyidir” diyeceğim, sonra o banka iflas edecek, ne olacak, rezalet... Arkadaşlar “Peki yani ne yapacaksın? Ne reklamında oynamak istersin?” diye sorunca, ben de, “Bir makarna yerim herkesin yiyesi gelir o makarnayı” dedim. Murathan Mungan da vardı aramızda “Aaa seni lezbiyen, orospu halinle aile sofrasına alacaklarını mı sanıyorsun” dedi... Doğruydu.

“Çatısız Kadınlar” dizisindeki bir sahnede yediğiniz yemek, internet sitelerinde büyük beğeni topluyor... “İştah açan bir sanatçı” olarak nitelenmişsiniz...
Orada çok nefis bir sahne vardı. Evde oturup yemek yemeyi hayal ediyorlar, kebaplar, iskenderler... Hacı Baba benim çok sık gittiğim bir yer ama her gidişimde hep rejimde olduğum için bir ızgara, bir salata yiyordum. Çekim için gidip de önümdeki yemeklere saldırınca, garsonlar “Abla sen bayağı yiyormuşsun” demişlerdi. Bıraksalar yiyeceğim ama bırakmıyorlar ki. Yine o dizi yayınlanırken, Zuhal Olcay’la düşünce özgürlüğü davasında yargılanıyorduk, askerler birikti kapıya, bağırmaya başladılar “Çetesiz kadınlar, çetesiz kadınlar” diye. Gülmemek için kendimizi zor tuttuk.timeistanbul



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"KORKUNÇ GERÇEĞİ AÇIKLIYORUM"

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ AKP'Yİ PANİKLETTİ

BAKANLAR KURULU TUZLA TERSANESİNİ KONUŞTU
»  FIRAT'IN SÖZLERİNE ELEŞTİRİ YAĞIYOR
»  İSTANBUL BAROSU: FIRAT'IN AÇIKLAMALARI KAYGI VERİCİ
»  DEMİREL, FIRAT'A SERT ÇIKTI
»  BAŞBAKAN'LIKTAN 290 TRİLYON AÇIKLAMASI
»  42 BİN POLİS ASKERE ALINIYOR
»  MİLLİ TAKIMA ŞEREF AYLIĞI
»  YARALANAN 4 ASKERİN DURUMU AĞIR
»  GENERAL KIZI BOMBALADI
»  BAŞBAKAN, KARARGAHINI MECLİS'E TAŞIYOR
»  KIŞLADA PATLAMA, 14 ASKER YARALAND1
»  DENGİR FIRAT:"SÖZLERİM, SOSYOLOJİK ANALİZDİ"
»  ZAPSU, BBP İLE NE GÖRÜŞTÜ
»  TOPTAN'DAN FIRAT'A TRAVMA YANITI
»  BAKAN ÇELİK, CEYLAN DERİSİ KOLTUKLARA TAKTI
»  ÇALIŞANA, 'KEY'DEN KÖTÜ HABER
»  BAKANLAR KURULU OLAYLI BAŞLADI
»  "KUSURA BAKMAYIN SAYIN PAŞAM"
»  ERBAKAN, SEZER'İN AF TEKLİFİNİ REDDETMİŞ
»  HAŞİM KILIÇ'IN BAŞINI AĞRITACAK İDDİA
»  SINAV MARATONUNA ERDOĞAN DA İSYAN ETTİ
»  POLİS, PERFORMANS SINAVINDA DÖKÜLDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.