Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4372
EURO
39,4464
IMKB
10.236,000
ALTIN
3.401,990
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TÜRKİYE, ÇOK MAÇO!"
 TÜRKİYE, ÇOK MAÇO!
 
Eşcinsel Hakem Halil İbrahim Dinçdağ Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü… Eşcinsel olduğu için görev verilmedi… Hurriyet.com.tr aracılığıyla 30 bin kişi Halil İbrahim’e destek vererek, Türkiye Futbol Federasyonu’nu ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı’nı mail yağmuruna tuttu ve Halil İbrahim’e hakları geri verildi… Türkiye’de bir anda gündemi değiştiren bu olay şimdide Avrupa basınında yer aldı.
 
13.6.2009 - 09:39

İSVİÇRE’nin Le Temps Gazetesi internet sitesinde yayınlanan haberde eşcinsel futbol hakemi Halil İbrahim Dinçdağ’ın "Çalmadım, mesleğimi kirletmedim, sadece homoseksuelim" cümlesine yer verildi.

Haberde; Homoseksuelliğini duyurduğunda mesleği olan futbol hakemliğinden men edileceğini tassavvur edemediğini belirten Halil İbrahim Dinçdağ’ın istemediği halde Türkiye’de homoseksuellerin sözcüsü durumuna geldiği ve Türkiye’de futbolun "çok maço" bir ortam olduğu yazıldı.

Halil İbrahim Dinçdağ’ın "özel hayatım hakkında yaptığım açıklamalardan sonra, yaşamım cehenneme döndü, mesleğimden kovalandım, çalıştığım FM radyosundan uzaklaştırıldım" şeklinde verdiği açıklamaları da aktaran site "oysa Türkiye bu konuda diğer müslüman ülkelere göre çok daha ileride ve toleranslı, daha önce homoseksüeller ve transseksüeller, şarkıcı olarak toplumun iyi mertebelerine gelebildiler" diye devam etti.

Dinçdağ’ın kendisi için yapılanlara "haksızlık" olarak baktığını ve gerekirse Avrupa insan hakları mahkemesine kadar gideceğini duyuran haber Dinçdağ’ın Avukatı Murat Söylemez’in "Fransa’nın başkenti Paris’i bir homoseksüel yönetirken biz Türkiye’de bir homoseksüelin bir futbol maçını yönetemiyeceğini düşünüyoruz" sözlerine yer verdi.

TFF BAŞKANI ÖZGENER "DİNÇDAĞ, AMATÖR OLARAK HAKEMLİK YAPMAYA DEVAM EDEBİLİR"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise Dinçdağ hakkında son olarak şunları söylemişti.

"Üzülerek söylemem lazım ki hakem Halil İbrahim Dinçdağ hakkındaki konu yanlış anlaşılıyor. Söz konusu arkadaşımızın göreve devam etmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Askerlik konusu gündeme geldikten sonra MHK, bu arkadaşın hakemliğe devam etmesi gerektiği konusunda karar vermiştir. Amatör liglerde hakemlik yapan 37 yaşında bir hakem bu arkadaşımız. Profesyonel liglerde hakemlik yapmak için sadece bir imtihana girmek yeterli değil. İl hakem kurulu bu sınava girenlerin listesini hazırlar. Bu arkadaşımız bu listeye girememiş. Son gelen bilgilere göre de son 1 senedir hakemlik yapmamış. Tamamıyla il hakem kurullarının senelerdir var olan yönetmeliklere dayanarak hazırladığı listede yer almamasından kaynaklanıyor. Amatör olarak hakemlik yapmaya devam edebilir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KENEYİ RAHATSIZ ETMEYİN

LOTO MİLYONERİNİN HAZİN SONU

AKIL ALMAZ KAÇAKÇILIK
»  ANALOG TELEVİZYONU BİR GECEDE BİTİRDİLER
»  ANNE KATİLİ KIZ SINIFTA KALDI
»  HER 4 KİŞİDEN BİRİNİN RUH SAĞLIĞI BOZUK
»  HAFTA SONU YAĞMUR VAR!
»  DANIŞTAY'DAN 'KATMERLİ' SU TARİFESİNE İPTAL
»  YATAKTA SÖYLEDİĞİ BİR YANLIŞ SÖZ
»  FLAŞ.. DOMUZ GRİBİ AŞISI BULUNDU
»  HIRSIZLARA KARŞI KAZ BESLEYİN!
»  BARZANİ'YE TAKİPSİZLİK
»  DOMUZ GRİBİNDE TÜRKİYE'NİN HAZIRLIĞI 5B
»  KOPAN KULAĞINI KARNINA DİKTİLER!
»   DOMUZ GRİBİ KÜRESELLEŞTİ
»  BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ÖRNEK DAVRANIŞ
»  NOTER'E PARA ÖDEMEMENİN PÜF NOKTALARI
»  NOTER'E PARA ÖDEMEMENİN PÜF NOKTALARI
»  İŞTE İNTERNETTE GEZİNMENİN EN GÜVENLİ YOLU
»  LAHANA TURŞUSU VİAGRA'YA RAKİP
»  CEPTELEFONUNU TUVALETE DÜŞÜRÜNCE!
»  EVLİLİK KRİZ TANIMIYOR
»  İŞTE MÜTHİŞ SAVUNMA
»  İÇİNDE 1 MİLYON DOLAR BULUNAN YATAĞI ÇÖPE ATTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.