Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5036
EURO
34,9099
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.441,300
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Ülkenin bu kadar önemli meseleleri .."
 Ülkenin bu kadar önemli meseleleri ..
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu'nu ziyareti sonrası açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu bugün parti merkezine getirilmesi beklenen kurultay imzalarına yönelik soruya 'Ülkenin bu kadar önemli meseleleri varken bunları konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum' dedi.
 
3.8.2018 - 17:03

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu’nu ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Kılıçdaroğlu, dün gece parlamentoda bu konuda hazırlanan ve parlamentonun iradesini yansıtan bir bildiriye CHP olarak da imza attıklarını hatırlattı. Türkiye’nin ABD’nin müttefiki olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Müttefiklik ilişkilerinin, sağlıklı bir zeminde ve anlaşmayla çözülmesi gerekir. 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Bu darbe girişiminin arkasında Pensilvanya’da oturan kişinin olduğunu hep beraber biliyoruz. Türkiye’nin iade talebinde bulunması son derece doğal. Burada yanlışlık, ‘ver papazı, al papazı’ söyleminden büyük ölçüde kaynaklanıyor.Biz, Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu ifade ediyoruz. Bağımsız olması gerektiğini ifade ediyoruz ama bu ülkede en önemli koltukta oturan kişi, yargının bağımsız olmadığını, ‘sen onu verirsen ben de bunu sana verebilirim algısını karşı tarafa yerleştirdi. Son derece tehlikeliydi ve doğru olmayan bir cümleydi. O cümlenin maliyetini yaşıyoruz.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün açıklamalarını dikkatle izlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Sayın Adalet Bakanı da gerekli açıklamaları yaptı. Yapmamız gereken şu, mütekabiliyet denilen bir kural vardır dış politikada. Yani bir devlet bana hangi kuralı uyguluyorsa ben de aynı kuralı o ülkeye uygularım. Yapılması gereken mütekabiliyet kurallarına uygun olarak Amerika’daki iki bakan hakkında, onların bizim bakanlar hakkında aldıkları kararların aynısını almaktır. Biz bunu bekliyoruz hükümetten. Bunu yapabilirlerse o zaman kozlar eşitlenmiş olur. Ayrıca bunun soğukkanlı bir biçimde takip edilmesi lazım.”

Bu durumun iki ülke açısından da olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir sürece evrilebileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Biz bütün ülkelerle iyi ilişkiler geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Temelini de oluşturan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal’in ‘Yurtta barış, dünyada barış’ söylemidir. Barıştan hiç kimse zarar görmez ama bize yönelik bir hareket olursa, aynı çerçevede ve aynı ağırlıkta onlara cevap vermemiz gerektiği de dış politikanın da ve ülke onurunu korumanın da doğal sonucudur.” değerlendirmesinde bulundu.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partisine yönelik sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, “Kişilik erozyonu yaşayan o kişiye cevap vermek istemiyorum. Bizim terör örgütlerine karşı tutumumuz baştan beri bellidir. Biz kimseyle poazarlık yapmadık, masaya oturmadık, çadır mahkemesi kurmadık. Fırıldak gibi dönen, sahibinin sesi olan o kişiye verilecek bir yanıtım yok o yüzden” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu bugün parti merkezine getirilmesi beklenen kurultay imzalarına yönelik soruya ise “Parti iç politikasıyla ilgili hiç konuşmadım. Daha önce de söyledim. Yeterli imza toplanırsa kurultay yapılır, toplanmazsa yapılmaz. Ülkenin bu kadar önemli meseleleri varken bunları konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum” diye yanıt verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan Milli Direniş Çağrısı

100 Günlük Eylem Planı Açıklanıyor

ABD Dışişleri'nden Son Dakika Açıklaması
»  CHP'den Flaş Kurultay Açıklaması
»  İlk Ve Son Kararı Erdoğan Verecek!
»  İstanbul'da Şafak Operasyonu
»  Üniversite Mezunlarına Askeri Pilotluk
»  Bedelli Askerlik Düzenlemesi Yürürlükte
»  Erdoğan'dan Kritik Atama...
»  İşte Terfi Ettirilen Tüm İsimler
»  İmza Tartışması Mahkeme Yolunda
»  Ankara Yine Yağmura Teslim
»  İnce Apoletini Sökecekti,Terfi Etti
»  Pöapaz isteyen Pazı Vermeye Hazır Olmalı
»  Fuat Oktay'dan ABD'ye Tepki
»  Deniz Kuvvetleri 'nde FETÖ Operasyonu
»  İnce Genel Merkez Yönetimini Topa Tuttu
»  Enis Berberoğlu'na AYM'den Ret
»  Bakan Soylu'dan ABD'ye Flaş Yanıt
»  4 Partiden Ortak Açıklama
»  ABD'nin Kararına Ankara'dan ilk Tepki
»  Flaş... ABD'den Rahip Brunson Yaptırımı
»  Bahçeli'den Bebek Katillerine Sert tepki
»  CHP'de Kritik Gelişme
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.