Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2552
EURO
37,6044
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.912,000
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"YÖK BAŞKANI DA OLSA HADDİNİ BİLECEK"
 YÖK BAŞKANI DA OLSA HADDİNİ BİLECEK
 
Türban genelgesiyle hükümeti zor durumda bırakan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın imam-hatip okulları için kullandığı "Gerekirse bu zıkkımların adını değiştirelim, düz lise yapalım" sözleri iktidar partisini sarstı. AKP’li vekiller de tıpkı muhalefet gibi Özcan’ın bu makam için yetersiz olduğunu düşünüyor. İşte bazı görüşler:
 
20.6.2008 - 08:07
Daha iyisi olabilirdi

Avni Doğan (AKP Kahramanmaraş Milletvekili) Art niyet aramıyorum ama zıkkım ifadesi çirkin. Çok derin düşünen biri değil galiba. Bu imam hatipler için değil, cumhuriyetin herhangi bir okulu için de söylenemez. YÖK Başkanı daha iyi bir isim olabilirdi. Şu yapısıyla imam hatipler misyonunu tamamlamış görünüyor, üzerinde durup düşünmenin zamanı geldi.

Art niyetli değildir

Recep Yıldırım (AKP Sakarya Milletvekili) Yusuf bey, artık bu tartışmadan gına gelmesinden dolayı, bundan bir nefret duygusuyla söylediğini mütalaa ediyorum. Art niyetle kullanacağını tahmin etmiyorum. Kendisi demokrat bir insandır.

Bir defalık affederler

Muharrem İnce (CHP Yalova Milletvekili) Aynı sözleri söyleseydim dinci basın beni ne yapardı, nereye koyardı, bunun düşünülmesini istiyorum. AKP’nin her istediğini yapacak bir YÖK Başkanı olduğu için "Böyle birini bir daha bulamayız" diye belki bir defalık affederler.

Yaranmak istiyor

Kemal Kılıçdaroğlu (CHP Grup Başkanvekili) Hükümetin taşeronluğunu yapıyor. Bilim insanı kimliğini taşımaktan çok, bir siyasetçi gibi davranıyor. YÖK Başkanı muhalefete yaranmak istiyor.

Zakkum mu topluyor

Engin Altay (CHP Sinop Milletvekili) Eskiden "YÖK Başkanımız evlere şenlik" diyorduk. Şimdi anlıyoruz ki sadece evlere şenlik değil, kulislere şenlik, ibreti alem bir YÖK Başkanı’yla karşı karşıyayız. Müslüman rektörlerle yeni arka bahçeler yaratma arzusu içinde yanıp tutuşan YÖK Başkanı, burada yok. Herhalde zakkum çiçeği toplamaya gitti.

Makamını boşaltsın

Beytullah Asil (MHP Eskişehir Milletvekili) Ne beklenir ki zaten bu YÖK Başkanı’ndan. Geldiği günden beri koltuğunu dolduramadığı aşikár. Onun için bir an önce o makamı boşaltmasında fayda var.

Aşağılayıcı ifade

Akif Akkuş (MHP Mersin Milletvekili) Zıkkım normal bir zehir değil. Aşağılayıcı bir ifade. Daha likayatli birinin o göreve geçmesi uygun olur.

Cımbızla çekersiniz basına tövbe

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan imam hatip liselerine ilişkin sözlerinin tartışma yaratması üzerine, basına sitemde bulundu. Dün toplanan YÖK Genel Kurulu’nda öğle yemeği için verilen arada gazetecilerin, ÖSS’deki baraj puanları konusunda neler yapılacağına ilişkin sorularını yanıtsız bırakan Özcan, "Hiçbir şey söylemeyeceğim artık. Yine içinden cımbızla çekersiniz. Bundan sonra basınla bitti" diye konuştu.

Zıkkım ’zakkum’dan geliyor

ZIKKIM sözcüğü, Haziran-eylül ayları arasında beyaz veya pembe renklerde çiçekler açan, 2-5 metre yüksekliğinde, süt ihtivá eden, dere yataklarında ve su kenarlarında yetişen Zakkum’un (Nerium oleander) çarpıtılmasından türetilmiştir. Sıcak iklimlerin bu dayanıklı bitkisi zehirlidir. Bir gram kuru yaprak, insanlarda tehlikeli zehirlenmelere yol açar. Zehir etkisi kurutma ve kaynatmayla ortadan kalkmaz. Bu bitkiyi yiyen ölmüş hayvanların etleri bile zehirlidir. Halk arasında cehennem bitkisi olarak bilinir.

TDK’YA GÖRE ZIKKIM = ZEHİR Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre zıkkım, Arapça bir sözcük olup "zehir, ağı" anlamına geliyor. Mecazi olarak da içki ve sigara anlamında kullanılıyor.

ZIKKIMIN KÖKÜ Kızgınlık anında söylediğimiz "zıkkımın kökü" deyimi yemeği beğenmeyen ya da kendisine yemek verilmek istemeyen kimseyi azarlamak, lanet okumak amacıyla söylenen bir söz.

ZEHİR ZIKKIM OLSUN Verilen bir şeyi helal etmeme durumlarında "Zehir zıkkım olsun" sözü kullanılıyor. Halk arasında en ağır beddualardan birisi olarak kabul ediliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GOOGLE'DEN CİNAYET PLANI

DARBE OLMA İHTİMALİ VAR MI?

KAMU'DA SÖZLEŞMELER DEĞİŞİYOR
»  BÜYÜKANIT: "OPERASYONLARIN BAŞARISI SPORDAN"
»  DERVİŞLİ TEZGAH ORTAYA KONDU
»  AKP KAPATILSA BİLE BELEDİYELERİ VAR!
»  ASKERİ BÖLGELERDE SATILACAK
»  CİA SAPIK ŞEYHLE İRTİBAT KURMUŞ
»  MECLİS'TE KAYISI SAVAŞLARI
»  BATMAN'DA ABD'Lİ SAHTE CİA AJANIKADIN YAKALAMA EMRİ
»  TÖRE İÇİN 5 YILDA BİN CİNAYET İŞLENDİ
»  MECLİS'TEN KURTLAR VADİSİ'NE ÖDÜL
»  KEMAL DERVİŞ:"SİYASETE ATILMAYACAĞIM"
»  ERDOĞAN, TUZLA'YA EL KOYDU
»  DERVİŞ: "EKONOMİDE, ÖNEMLİ YOL AYRIMLARI ÖNÜNDEYİZ"
»  BAŞBAKAN'IN SIR DOLU 5 SAATİ
»  AKP'DEN 50 MİLLETVEKİLİ KUŞATMA ALTINDA
»  MESUT YILMAZ'DAN ŞOK ÇIKIŞ
»  AKP KAPATILIRSA ERDOĞAN'IN YERİNE GEÇECEK İSİM?
»  EROL MANİSALI, BÜYÜK TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ!
»  ÖZOK,"HAŞİM KILIÇ, DOYURUCU AÇIKLAMA YAPMALI"
»  "YARGI VE ORDU TARTIŞMANIN İÇİNE ÇEKİLMEK İSTENDİ"
»  LALE FESTİVALİ BİTTİ LALELER TALAN EDİLDİ
»  TAI'DEKİ ÖLÜMLER'DE KUŞKU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.