Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ÇETE'"DE OFLU İSMAİL'İ YIKAN İDDİANAME..!
 ÇETE  DE OFLU İSMAİL İ YIKAN İDDİANAME..!
 
Savcı 17 kişinin tutuklandığı "Çetele operasyonu" soruşturmasını tamamladı. Sonuç Oflu İsmail'i üzdü.
 
14.3.2008 - 04:09

Oflu'nun cezaevindeyken dünyaya gelen yeğeni Serdar çete lideri olarak iddianamede yer alırken, Oflu'nun örgüt üyeliğinden üç yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul'da  24.09.2007'de düzenlenen ve 33 kişinin gözaltına alınıp aralarında Oflu İsmail lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu'nun da bulunduğu 17 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonda savcı iddianameyi tamamladı. Hazırlanan iddianamenin Oflu İsmail'i oldukça üzdüğü belirtiliyor. Çünkü Oflu İsmail cezaeveindeyken dünyaya gelen yeğeni Serdar Hacısüleymanoğlu iddianamede çetenin lideri olarak yer alırken, kendisinin sadece örgüt üyeliğinden cezalandırılması isteniyor.  Serdar Hacısüleymanoğlu, uyuşturucu kaçakçılığı suçundan İtalya’da 19 yıl cezaevinde yattıktan sonra Türkiye'ye iade edilen ve burada da cezaevine konulan amcasının 2007 nisanında tahliye edilmesiyle çetenin liderliğine soyunduğu belirtiliyor.

ÇETELE OPERASYONU VE ELE GEÇİRİLENLER
Çalışmalar sonucu, örgütün, ''2006'da 5 ayrı kişinin yağma amaçlı tehdit edilmesi ve yasa dışı olarak çek kırarak haksız kazanç elde edilmesi, bu yıl ise 13 kişinin yağma amaçlı tehdit edilmesi, 2 kişinin yağma edilmesi, Şişli'de Erkan Ülkü'nün öldürülmesi, aynı ilçede bir kişinin polis süsü verilerek zorla alıkonulması ve otomobilinin gasp edilmesi, başka bir olayda mallarına zarar verdikleri bir kişiye silahlı saldırı düzenlenmesi ve Sarıyer'de bir villanın bahçesinde 2 kişinin silahla yaralanması'' olaylarına karıştıkları belirlenmişti.

Bu tespitlerin ardından söz konusu örgüte yönelik, İstanbul'un 8 ayrı ilçesindeki 22 adrese, eş zamanlı olarak düzenlenen ve ''Çetele'' adı verilen operasyonda, İsmail Hacısüleymanoğlu, Serdar H, Murat N, Sedat B. ve avukat Mahmut Nedim D'nin de aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı.Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 17 ruhsatsız ve 3 ruhsat süresi geçmiş tabanca, 300 mermi, birer adet içi boş el bombası ve sedef kakmalı baston şeklinde görünümlü kılıç, çok sayıda bıçak ve muşta, Hint keneviri ve yağma yapılarak elde edilen 34 bin dolar ele geçirilmişti.

ÇETENİN YAPISI
Polis yetkilileri, 8 ay süren operasyonlar sonucunda söz konusu suç örgütünün liderinin yakalanan Serdar Hacısüleymanoğlu olduğunu belirttiler. Gerçekleştirilen tehdit ve yağma gibi olayların bizzat Serdar Hacısüleymanoğlu'nun talimatıyla gerçekleştirildiği ifade eden yetkililer, aynı aileye mensup olan ve halen polis tarafından aranan Ata ile Başar Hacısüleymanoğlu'nun da de örgütte söz sahibi olduğunu bildirdiler. Gözaltına alınan kişiler arasındaki yer alan ve örgütte etkin olan Murat N'nin, şebeke lideri Serdar Hacısüleymanoğlu'nun talimatları doğrultusunda yağma amacıyla telefonda tehdit eylemleri, Sedat B'nin de Şişli'de bir gece kulübünün ve otoparkının yağmalanması konusunda aracı olan Erkan Ünlü'yü öldürdüğü belirtiliyor.

OFLU İSMAİL KİMDİR?
1977 yılında Hollanda'da Helena isimli gemide yakalanan 3.7 ton esrarın sahibi olduğu öne sürülen Süleymanoğlu, 3 Mart 1979'da Seramis Gazinosu'nun sahibi Akbulut Karaoğlu ile garson Hasan Yolalı'yı öldürdüğü gerekçesiyle hakkında İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada gıyabında yargılanmıştı. Gazino cinayetlerinin ardından yurtdışına kaçan Süleymanoğlu, bu suçtan 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmış cezası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nce 1999'da onanmıştı. İtalya'da bir uyuşturucu davasına ilişkin tutuklu bulunan Süleymanoğlu hakkında 'Kırmızı Bülten' çıkartılmıştı.
 
İtalya'da uzun süredir tutuklu bulunan ve kamuoyunda 'Oflu İsmail'' olarak tanınan İsmail Hacı Süleymanoğlu, 13 mayıs 2006'de Türkiye'ye iade edildi. İtalya'dan Interpol görevlilerince 13 Mayıs'ta gece uçakla Atatürk Havalimanı'na getirilen Süleymanoğlu, önce Bakırköy Adliyesi'ne ardından da İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. İnfaz Kalemi'ne çıkarılan Süleymanoğlu, burada yapılan işlemin ardından Bayrampaşa Cezaevi'na konuldu. Ünlü kabadayı İsmail Hacısüleymanoğlu, bu suçtan tutuktuyken çıkarılan afla 13 Nisan 2007 tarihinde tahliye edilmişti.

MUMCU'NUN KİTABINDAKİ BABA
1979'da Türkiye'den firarının ardından İngiltere'de Ali Osman kimliğiyle polise muhalefet suçundan 1985'te yakalanan Süleymanoğlu, 14 Şubat 1985'teki davada hazır bulunması şartıyla, 200 bin sterlin karşılığında serbest bırakıldı ve ortadan kayboldu. 1987'de Hollanda'daki evi polis tarafından basıldı, evde 13 silah çıktı ve Hacı Süleymanoğlu tutuklandı. 'Oflu İsmail' Türkiye'de idam cezasıyla yargılandığı için iade edilmedi ve serbest bırakıldı. Ancak İtalya Torino Savcılığı'nın isteği üzerine Hollanda'da tekrar tutuklandı. Celal Erdoğan'a uyuşturucu satmak, uyuşturucu kaçakçısı İbrahim Çalışkan'ın ölüm emrini vermek, Bulgaristan bağlantılı uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ile suçlandı.

Uğur Mumcu'nun Silah Kaçakçılığı ve Terör kitabında da adı geçen Süleymanoğlu, Milano Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 yıl ağır hapis cezası aldı. 1980 döneminde Türk vatandaşlığından çıkarılan Hacısüleymanoğlu, 1995 yılında Türk vatandaşlığına geri alındı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BÜLENT ERSOY SAVCIYA İFADE VERDİ

SEVİŞME GÖRÜNTÜLÜ ŞANTAJ

BEKÇİ'YE EROTİK HAT ŞOKU
»  CAMİ AVLUSUNA BEBEK BIRAKANLAR BELİRLENDİ
»  KAZA YAPAN ARAÇ SPOR İÇİNDEKİLER MEVTA OLDU
»  İŞTE ERGENEKON'U ORTAYA ÇIKARTAN GAZETECİ!
»  BİR ÖPÜCÜK 10 BİN YTL'YE PATLADI
»  POLİS ELBİSE DOLABINI GÖZALTINA ALDI
»  O POLİS ŞİMDİ CEZAEVİNDE
»  YARGITAY'DAN GİZLİ KAYIT YAPANLARA DARBE
»  FATURABANK AÇIP MİLLETİ DOLANDIRDILAR
»  DOĞA ÜSTÜ TECAVÜZCÜSÜNE 20 YIL DOĞAL HAPİS
»  KEZZAPÇI AŞIK DEHŞETİ BÖYLE YAPTI
»  LİSELİ KIZ EVDE DERS ÇALIŞIRKEN HAMİLE KALDI
»  FUTBOL MÜSABAKASINA GİDEN ÖĞRENCİ MİNİBÜSÜ KAZA YAPTI, 4ÖLÜ
»  ASKER'DEN ESKİ SAVCI AVCI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI
»  4 KADINLA HAREM KURDU.KUMALARDAN BİRİ OĞLUNU ÖLDÜRDÜ
»  EŞİNİ AŞIĞINA ÖLDÜRTEN KADIN VERİLEN CEZAYA GÜLDÜ
»  KAVŞAK YAPIMI SIRASINDA ÇOK SAYIDA EL BOMBASI ÇIKTI
»  YILIN ANNESİ FUHUŞ PAZARLAMACISI ÇIKTI
»  AHMET ÖZAL SERBEST BIRAKILDI..
»  YOLCU OTOBÜSÜ BU ŞEKİLDE TRAFİĞE ÇIKTI.
»  FUHUŞ OPERASYONU YAPILDI POLİSLERDE GÖZALTINA ALINDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.