Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,0044
EURO
41,2589
IMKB
9.197,000
ALTIN
3.711,450
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İSTANBUL TRAFİĞİNE ÇÖZÜM ÖNERİSİ
 İSTANBUL TRAFİĞİNE ÇÖZÜM ÖNERİSİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir Anadolu Garajı'nda 758 İETT otobüsünün hizmete alım törenine katıldı. Erdoğan son zamanlarda İstanbul'da yaşanan trafik sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.Erdoğan, vatandaşların 1-2 kilometrelik yerlere otomobilleriyle gittiklerini belirterek, toplu taşım araçlarını tavsiye etti.
 
12.10.2013 - 15:33

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir Anadolu Garajı'nda 758 İETT otobüsünün hizmete alım törenine katıldı. Erdoğan son zamanlarda İstanbul'da yaşanan trafik sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

Sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyor bugün İstanbul’da hizmete aldığımız 758 adet İAETT otobüsünün İstanbul’umuz için hayırlı olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.
Bu yeni 758 otobüsle birlikte 1393 otobüsü devreye aldık. Kasım ayında sayısı 1705 tamamlamış olacağız.

Eski rakamla 930 trilyon lira bedelle İstanbul’a kazandırdığımız bu otobüslerin tamamı yerli üretim.
Başta sürücülerimiz olmak üzere tüm çalışanlara tüm yolculara kazasız yolculuklar diliyorum.

Biz 1994 yılında İstanbul’a Büyük Belediye Başkanı olduğumda İstanbul’un nüfusu 8.5 milyondu.
Şuanda 15 milyon oldu.

Nüfus bu kadar hızlı artarken araç sayısı da çok ama çok hızlı artıyor. Türkiye’de 17 milyon motorlu araç var. İstanbul’daki sayı 3 milyon 65 bin adet.
Türkiye’deki her 6 araçtan bir tanesi İstanbul’da bulunuyor.

İstanbul’da günde bin motorlu araç İstanbul trafiğine katılıyor.
Bu çok  hızlı büyümeye rağmen trafiği rahatlamak için çok büyük yatırımlar yaptık ve yapıyoruz.

"LONDRA'DA ŞEHİR MERKEZİNE GİRİŞ 20 POUND"

Son zamanlarda Ak Parti iktidarına malum şekilde saldıran medya iki de bir ne diyor: "İstanbul trafiğinin hali ne olacak?"

Yatıyorlar  kalkıyorlar bunu söylüyorlar.

"ULAŞIM ALIŞKANLIKLARIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ"

Bugün İngiltere’nin meşhur Londra’sında  istediğiniz zaman şehir merkeze giremezsiniz. Öyle az bir ücreti de yok. 20 Pound ödemeniz gerekir.

Biz kimsenin harcamasına mal mülk edinmesine karışmayız karışamayız. Sadece tavsiyede bulunabiliriz. O bakımdan İstanbul’da ulaşım alışkanlıklarımızı mutlaka ama mutlaka değiştirmeliyiz.

Biz adımlarımı attık. Attık ne oldu. Çalışmalarımızı gören İstanbul halkı bizi iktidardan indirmedi.
Biz bu milletin hizmetkârıydık böyle çıktık yola. Bunun eserlerimizle ortaya koyduk. Şu anda size anlatacağım yatırımlar var.
Bunlar yapılanlar. Bunlar yapacaklarımızın teminatı.

Yurt dışına ciddi miktarlarda paralar ödeniyor. Cari açık artıyor. Akaryakıt tüketimi nedeniyle Türkiye yurtdışına önemli paralar ödeniyor.
Bakıyorsunuz 1-2 kilometrelik yola vatandaşımız atlıyor otomobiliyle gidiyor.

Bazı hatlar otobüs metro boş giderken binlerce araçla yol almaya çalışanları görüyorsunuz. Biz bu kadar zengin bin ülke değiliz.
Özellikle akaryakıt konusunda zengin bir ülke değiliz. Dışarına ithalat yapıyoruz,. İstanbullular olarak çok daha hassas olmamız gerekiyor.

"SON GÜNLERDE YAŞANAN TRAFİK SIKINTISI GEÇİCİ"

Eğer ulaşım alışkanlıklarımızı değiştirir ek hem ülke hem İstanbul hem çevre hem de siz değerli ailelilerimiz kazanacaksınız.
Son günlerde İstanbul’da yaşanan trafik sıkıntısı geçicidir. Kurban Bayramı öncesinde yük ve yolcu taşımacılığı trafiği çok arttırdı.

Erdoğan, vatandaşların 1-2 kilometrelik yerlere otomobilleriyle gittiklerini belirterek, toplu taşım araçlarını tavsiye etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANDIMIZIN KALDIRILMASINA KOMİK CEVAP

ANKARA METRO AÇILIŞLARI YILSONUNA KALDI

POLİS SAYISINDA DÜNYA LİDERLİĞİNE DOĞRU
»  TAHLİYE OLDU, NAMAZ KILDI!
»  EMNİYETTE YENİ BİR BİRİM DAHA KURULUYOR
»  CHP, BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR!
»  SİYASETTE YÜKSEK GERİLİMİN FOTOĞRAFI!
»  POLİSE YENİ SİLAH: ELEKTROŞOK!
»  'ULUSALCI DİYE BİR ŞEY YOK'
»  "HER ŞEYİN,HER ADIMIN BİR ZAMANI VAR"
»  FLAŞ.. NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ OPCW'YE
»  CEZAEVİ VAİZİ: PAŞALAR NAMAZA BAŞLADI
»  BALYOZ KARARLARI HİLMİ ÖZKÖK'Ü ÜZDÜ!
»  BAŞBUĞ'DAN BALYOZ TEPKİSİ
»  SAPANLI TEYZE'YE BÜYÜK ŞOK!
»  AĞAR KAÇTI İDDİASI!
»  HİKMETYAR'IN MAL VARLIĞI DONDURULDU
»  MECLİS'TE KÜRT ZİRVESİ
»  "3 TEMEL TALEBİMİZ KARŞILANMAZSA..."
»  TBMM'DEN IRAK TEZKERESİNE ONAY!
»  MHP'DE KÜRTÇE İLAN KRİZİ!
»  CHP'DE TEZKERE ÇATLAĞI
»  "BEN ANNEMDEN MİLLETVEKİLİ DOĞMADIM"
»  FLAŞ.. KISA DÖNEM 4 AY'A İNSİN TEKLİFİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.