Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0758
EURO
38,0430
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.835,580
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"İSTERLERSE 7 YIL DİNLESİNLER"
 İSTERLERSE 7 YIL DİNLESİNLER
 
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, eşi Ferda Paksüt'ün telefonlarının dinlenmesinin resmen ortaya çıkması üzerine açıklamalar yaptı.
 
15.11.2008 - 20:15
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, eşi Ferda Paksüt'ün telefonlarının dinlenmesinin remen ortaya çıkması üzerine, "Dinlendiğimizi, izlendiğimizi söylediğimizde bazı makamlar bunları yalamış, bizi hayal görmekle, paranoya ile suçlamışlardı. Şimdi ne diyecekler? Türkiye'de hangi makama güveneceğiz?" dedi. Paksüt, birbirini tanıyan insanların bazı konularda sohbet etmelerinin, fikir yürütmelerinin suç sayılmaya başlandığına dikkat çekti tepkisini, "Vay halimize, Türkiye'nin vay haline" sözleriyle açıkladı.

Ferda Paksüt'ün telefonunun "Ergenekon Soruşturması" çerçevesinde ifadesinin alınması sırasında da telefon konuşmalarıyla ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi. Eşiyle yaptığı telefon konuşmaları, eşine ait telefonla yaptığı konuşmaları dinlenen Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, soruları şöyle cevaplandırdı:

"Yemin etmiş, hukuk adamıyım"

- İzlendiğiniz ve dinlendiğiniz iddiaları yalanlanmıştı. Şimdi ortaya çıkan durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Bu konuda benim yorum yapmama gerek bile kalmıyor. Demek ki, resmi makamların açıklamalarına, söylenenlere itibar etmek mümkün olmuyor. Ama bizim yerimiz belli. Anayasayı korumak için yemin etmiş bir hukuk adamıyım. Dinlenilmekten rahatsızlığımızın sebebi bir şey sakladığımızdan değil. İstedikleri kadar dinlesinler. Ama bir süreç halinde devam eden bir tablo rahatsızlık veriyor.

- Bundan böyle, Devletin bazı makamlarına inanmakta zorluk mu çekeceğiz?
- Bunlar kamuoyunun gözü önünde cereyan eden olaylar. Basınımızın da yardımıyla vatandaşlarımız olaylarla hakkında neticede bir yargıya varıyorlar, bir değerlendirme yapıp yargıya varıyorlar. Dolayısıyla bu, demokrasimizin işleyişi çerçevesinde bunların sonunda doğru noktalara, hukuka uygun süreçler içinde çözümlere varacağına inanmak lazım. Başka bir şansımız yok. Hukuk dışında yolla çözüleceğini beklemek gibi bir şansımız yok.

Tebligat yapılması gerekir
- Eşinizin telefonunun dinlenmesini nasıl karşıladınız?
- Bir insanın, aynı evi paylaştığı eşinin dinlenmesinin ne anlama geldiğini herkes gayet iyi taktir edebilir. Eşimin telefonunu ben de kullanabilirim, eşimle kendi telefonumla görüşüyor olabilirim. Dolayısıyla dinleme kararını talep eden Cumhuriyet Savcılığı makamının şüphesinin neye dayandığını, izni veren mahkemenin gerekçesini bilmek lazım. Ama bunu bilemiyoruz. Çünkü takibe son verildiğinde ilgilisine 'sizi dinledik, tutanakları imha ettik' diye bildirilmesi gerekiyor. Dinlendiği söylenen 70 ile 100 bin kişiden bugüne kadar kimseye de dinlenmesine rağmen böyle bir tebligat gönderilmiyor. Biz de böyle bir tebligat almadık. Ya dinleme devam ediyor ya da sona erdirildi ama bildirilmedi. Hiç bilgi almak mümkün olmuyor. Gerçekte bilgi almanın mümkün olması gerekiyor.

- Bunu neye bağlıyorsunuz?
- Türkiye'de genel bir hukuk sorunu var. Bu konuda çok şey söylenebilir. Ben bir hukuk adamıyım. Ama Anayasa'yı korumak için yemin etmiş durumumdayım. Benim kimliğim belli, yerim belli, verdiğim kararlar belli. Özel konuşmalarımızı yasal ya da yasadışı dinleyebilirler. Bunları engelleme imkanım yok.

- Eşiniz dinlemeler sonucu neyle suçlanıyor?
- Benim ve eşimin suç işlemesi nasıl düşünülebiliyor ona hayret ediyorum. Bu kadar yıldır birlikte olduğum eşimin, suçla, çeteyle ilgisi olamayacağını tabii ki eş sıfatıyla en iyi bilen bir kişiyim. Benden habersiz bir takım suçların içine giremeyeceği de doğaldır. Ama insanların bir takım tanıdıkları kişilerle her hangi bir konuda konuşmaları, ikili çerçevede görüşmeleri,fikir yürütmeleri suç sayılacaksa vay halimize, Türkiye’nin vay haline.

- Dinleniyoruz dediğinizde yapılan eleştirilere ne dersiniz?
- Bir takım yarım yamalak psikolojik tabirler kullanılarak, bana ve eşime dönük hakaretamiz ithamlar da yapıldı. Paranoya dediler, hayal gördü dediler. Demek ki bunlar haksız yere yapılmış. Bir şeyler olduğu ortaya çıktı.

- Dinlemelerle ilgili hukuki mevzuat yerine getirildi mi?
- Benim dinlemelerin içeriğinden rahatsızlığım yok. İsterlerse 7 yıl dinlesinler. Ne bugün, ne yarın, ölünceye kadar benim ve eşimin suç işlemesi mümkün değil. Ama olayın yapılış tarzı ilginç. Nasıl oldu, nasıl başladı, şüphe hali nereden kaynaklandı, haklı bir şüphe miydi, bunların neticesinin hukuki mevzuat gereği bildirilmesi gerekirdi. Bunlar yapılmadı.

- Telefon dinlemelerinin sonu ne olacak?
- Genel sıkıntının dışında bir şey söylemiyorum. Bizim sorunumuz da telefonları dinlenen 70 bin ile 100 bin kişinin sorunu. Ergenekon Davası'nın mahkeme Başkanı Köksal Şengün 'hakimlerin dinlenmeyeceğini kim garanti eder' gibi şaka yollu açıklama yaptı. Demek ki hakimler de dinleniyormuş. 70 ile 100 bin kişi dinleniyorsa, bunlar süresiz olur ve yeni yeni dinleme talepleri, mahkeme kararları olursa sayı yüz binleri aşar. Dinlemelerin makul bir süre de bitirilmesi konusunda yasal zorunluluk var. Dinlemeler bu kadar yaygınlaşırsa bunun içinden çıkılmaz.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HÜKÜMETİN EN BÜYÜK HEDEFİ NE AÇLIK, NE DE İŞSİZLİK!

PKK MİTİNGİNE KATILANDA ÖRGÜT ÜYESİ SAYILACAK

O EKİP, TECAVÜZ SANIĞINA TAZMİNAT KAZANDIRDI
»  TUNCAY GÜNEY'İN HAHAMLIĞI DA SAHTE ÇIKTI
»  "YÜREĞİN VARSA BENİMLE EKRANA ÇIK"
»  "TÜRKİYE'NİN ADINI DEĞİŞTİRECEKTİ"
»  KIBRIS'TA ECEVİT KRİZİ
»  AKDENİZ'DE TÜRK-YUNAN GERGİNLİĞİ
»  FLAŞ..FLAŞ.. ALMANYA'DA İLK KEZ BİR TÜRK LİDER
»  İKİNCİ DEVE KESME VAKASI
»  BAYDEMİR'DEN ERDOĞAN'A BİLBORD'LU YANIT
»  CAN DÜNDAR'A SUÇ DUYURUSU
»  DP KONGRESİNDE ŞOK
»  DP KONGRESİNDE ASKERİ ELEŞTİREN SOYLUYA AĞIR YANIT
»  "TÜRKİYE'NİN HER TARAFI YANGIN YERİNE DÖNMÜŞ DURUMDA"
»  FLAŞ.. ALİ MÜFİT GÜRTUNA DP"NİN İSTANBUL ADAYI
»  DP GENEL BAŞKANI SOYLU, BÜYÜK KOGRE'DE COŞTU
»  OBAMA’NIN GİZLİ SERVİSTEKİ KOD ADI DİNİNDEN DÖNEN KİŞİ!
»  DP'DE KONGRE COŞKUSU
»  GÖKÇEK'TEN PROVAKATİF AÇIKLAMALAR
»  MEHMET GÜRHAN’A SÜREKLİ BASIN KARTI VERİLMİŞ
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞBAKAN'A HODRİ MEYDAN
»  CHP'Lİ HACAL0ĞLU KALP KRİZİ GEÇİRDİ
»  ADD'YE SÜRPRİZ SORUŞTURMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.