Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"İzmir Değil Ege Depremi"
 İzmir Değil Ege Depremi
 
BirGün'e açıklamalarda bulunan Afet Uzmanı ve Akademisyen Dr. Kubilay Kaptan "İzmir’deki bir deprem beklendiğini 2009 yılından bu yana söylüyorduk. 2009 yılında altında benimde imzamın olduğu bir raporla depremin beklendiğini söyledik ve kamuoyuna sunduk. Aslında bu depremi İzmir diye değil de Ege diye konuşmak daha doğru," dedi. Kaptan, şöyle devam etti: "Bu zaman kadar birçok defa
 
30.10.2020 - 16:09

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin ardından "Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır," açıklamasında bulundu. Soyer "Özellikle Bayraklı'da bina yıkımları var, can kayıpları olabilir. 20'ye yakın bina yıkıldığı ihbarı aldık," ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ege Denizi'nde meydana gelen deprem nedeniyle Batman'daki programını iptal edip, deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı. Bakan Kurum yaptığı açıklamada "5 bina yıkıldı. Tüm ekiplerimizle yaraları hızlıca saracağız. Enkaz altındakiler için hızlı şekilde seferber olacağız," ifadelerini kullandı.

"DAHA BÜYÜĞÜNÜ BEKLEMİYORUZ"

izmir-de-6-6-buyuklugunde-deprem-799099-1.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan deprem sonrasında BirGün’e açıklama yaptı. Murathan, “Bu deprem tuzla fay hattı üzerinde gerçekleşti. AFAD’ın verilerine baktığımız zaman 6.6 civarında bir şiddette olduğunu gördük. Depremle beraber fayın bütünüyle kırıldığını düşünüyoruz. Fayın tümüyle kırılması olumlu bir durum. Bu fay hattında daha büyük bir deprem gerçekleşeceğini düşünmüyoruz ancak artçı depremler olacaktır” dedi.

"DEPREMİN OLACAĞINI ÜÇ AYDIR SÖYLÜYORDUM"

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, BirGün'e depremin ardından açıklamalarda bulundu. Ercan, şunları söyledi: "Deprem tam da bir hafta önce dediğim yerde oldu. Depremin olacağını üç aydır söylüyordum. Aydın’dan gelen kırıkla Seferihisar’dan gelen kırığın arasında her an deprem olabilir demiştim ve maalesef oldu. Bu depremle eşik değer aşılmıştır. İzmir ve Aydın illerinde özellikle Rum evlerinde yıkılmalar bekliyorum bunun dışında da bazı evlerde yıkılmalar olabilir. En fazla Sisam Adası’nda ve diğer Ege Adalarında yıkım bekliyorum. Bunun dışında yine depremler olacaktır bunlar, çok yıkıcı olmayacaktır ve hasar görmüş evler bu depremlerle yıkılacaktır. En fazla sarsıntı Seferihisar, Urla, Kuşadası, Bornova, Göztepe, Bostanlı ve Mavişehir’de görülmüştür. Özellikle bu saydığım yerlerde oturanlar bu gece evlerine girmesinler. Çok şükür ki deprem bu saatte oldu. Deprem akşam saatlerinde olsaydı etkisi daha fazla olacaktı."

Yine BirGün'e açıklamalarda bulunan Afet Uzmanı ve Akademisyen Dr. Kubilay Kaptan "İzmir’deki bir deprem beklendiğini 2009 yılından bu yana söylüyorduk. 2009 yılında altında benimde imzamın olduğu bir raporla depremin beklendiğini söyledik ve kamuoyuna sunduk. Aslında bu depremi İzmir diye değil de Ege diye konuşmak daha doğru," dedi.

Kaptan, şöyle devam etti: "Bu zaman kadar birçok defa hem Yunanistan tarafında, hem bizim tarafımızda, hem de Kıbrıs’ta 7 büyüklüğünde depremler olmuştur. 2009 yılında hazırladığımız raporda da bu şiddette depremlerin geleceğini söylemiştik. İzmir Dünya depremselliği fazla olan ilk 20 şehir arasındadır. Deprem İzmir’de olmadı, İzmir’e 80 kilometre uzaklıkta ve denizde gerçekleşti. Ayrıca, 6.8’lik, 6.9’luk depremin İzmir’de hissedilme oranı 6.3 İle 6.4 arasındadır. Bu şiddetle hissedilen bir depremde de İzmir’deki ve diğer kentlerdeki binaların yıkılmaması lazım. Çünkü İzmir’deki binalar ve hatta tüm ülkedeki binalar en az 7 şiddetindeki bir depreme dayanıklı olmalıdır."

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Afad'dan Flaş Uyarı

Deprem Bir Çok Evde Hissedildi

Flaş.. İzmir'de Şiddetli deprem
»  Evlat Acısına Dayanamadı...
»  İşte Mesut Yılmaz'ın Hayat Öyküsü
»  Flaş.. Mesut Yılmaz Hayatını Kaybetti
»  Uğur Işılak'tan Kızdıracak Özeleştiri
»  İnce Yol Arkadaşlarını Bygün Açıklıyor
»  Yiğido Galibiyeti Koruyamadı 2-1
»  Ağır Hasta Sayısında Dikkat Çeken Artış
»  Putin'den Türkiye ve D.Karabağ Açıklması
»  Ümit Özdağ Disiplin Kurulu'na Sevkedildi
»  Devlet Erkanı Ata'nın Huzurunda
»  Aliyev'den 29 Ekim Paylaşımı
»  ABD'den Türkiye'ye Yine Yaptırım Tehdidi
»  Davutoğlu:Bahçeli İttifaktan Vazgeçecek
»  Otoyol ve Köprülere Yeni Fiyat Ayarı
»  "İstanbul'u Kontrol Altına Alamazsak..."
»  İmamoğlu Apandisit Operasyonu Geçirmiş
»  Erdoğan’dan Askıda Ekmek Çıkışı
»  "Sende Zerre Kadar Yürek Varsa..."
»  Flaş..Ermenistan'dan Yeni Saldırı
»  Erdoğan'dan Ahlaksız Karikatüre Tepki
»  Erdoğan'dan Suriye'ye Operasyon Mesajı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.