Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
IMKB
9.317,000
ALTIN
4.076,870
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
112'yi gereksiz arayanlar yandı!
112 yi gereksiz arayanlar yandı!
 
112 Acil Çağrı Merkezi’ni asılsız aramalarla meşgul eden kişilere yönelik para cezalarını artıran kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Buna göre Asılsız çağrı ve ihbarlara uygulanan idari para cezası 250 liradan 1500 liraya yükseltildi.
 
17.4.2025 - 09:51

Ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarın asılsız olduğunun olay yerine giden ekiplerce tutanakla tespit edilmesi halinde ise kişilere 15 bin lira idari para cezası uygulanacak. İşte detaylar...

Bazı kanunlarda değişiklikler yapılmasını içeren kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Komisyondan geçen teklif ile 112 Acil Çağrı Merkezini meşgul etmek amacıyla arayarak görevlilerle konuşan veya ısrarla çağrı bırakanlara uygulanan idari para cezası 250 liradan 1500 liraya yükseltildi.

Yeni düzenleme, yalnızca meşgul edici çağrılarla da sınırlı kalmadı. Olay yerine ekip sevk edilmesine neden olan, ancak sonradan asılsız olduğu anlaşılan ihbarlara yönelik de ciddi cezalar geliyor.

CEZALAR ARTIYOR

Kabahatler Kanunu'nda yer alan asılsız çağrı ve asılsız ihbarlara ilişkin verilen idari para cezaları arttırılıyor. Buna göre, 112 Acil Çağrı Merkezini meşgul etmek amacıyla arayarak görevlilerle konuşan veya ısrarla çağrı bırakan kişiye, il valileri tarafından verilen 250 liralık idari para cezası tutarı 1500 lira olacak.

1 YIL İÇİNDE TEKRARLANMASI HALİNDE 2 KAT CEZA

112 Çağrı Merkezine yapılan ihbarın asılsız olduğunun olay yerine giden ekiplerce tutanakla tespit edilmesi halinde kişiye, il valileri tarafından 15 bin lira idari para cezası verilecek. Bu fiillerin bir yıl içinde tekrarı halinde idari para cezası iki katı olarak uygulanacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


lahmacun Diye At ve Eşek Eti Yedirmişler

İzmir'de Suya Büyük Zam!

Tarkan'ın Acı Günü!
»  Esra Erol'dan RTÜK'e Yanıt!
»  Ankara Emniyeti’nde Yoğun Mesai Dönemi
»  Mehmet Ali Erbil'e Hapis Cezası
»  Yaz Meyvesi Tehkikede
»  Survivor'da Hikmet Skandalı
»  Bülent Ersoy'un Rekor Mal Varlığı
»  Liselerde Sürgünlere Protesto
»  Zirai Don'un Bilançosu Ağır Oldu
»  Sapkın Doktorlara Tepki Yağdı
»  İki Suç Türünde Patlama
»  Hava Sıcaklıkları Ne Zaman Artacak?
»  Uçuşlarda Check-İn Tarih Oluyor
»  Zirai Don Tarımda Afet Yarattı!
»  Doktorları Görevden Aldıran Olay!
»  Esenyurt'ta Kan Donduran Cinayet
»  Kızılcık Şerbeti'nin 'Pembe'si Öldü
»  Ehliyette 65 Yaş Üstüne Kötü Haber
»  Akaryakıt Bayilerinin Fiyat Oyunu!
»  Fırtına İstanbul'u Fena Vurdu!
»  Ankara'da Kar Alarmı,Okullar Tatil
»  Ankara'da Kar Bekleniyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.