Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1099
EURO
38,1139
IMKB
9.956,000
ALTIN
2.860,980
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
12 MİLYAR DOLARLIK TELEKULAK SKANDALI
12 MİLYAR DOLARLIK TELEKULAK SKANDALI
 
Türkiye Cumhuriyeti’nden yaklaşık 12 milyar dolar tazminat isteyen (belki daha fazla) Libananco şirketinin avukatlarının ve temsilcilerinin Şişli Savcılığı’nın izniyle dinlendiğini, birileri tarafından takip edildiğini, e-maillerine girildiği ve tüm bunlarla ilgili savcılıkta belgelerin toplandığını bilmiyordum.
 
12.11.2008 - 18:55

YAVUZ SEMERCİ

Bu belgelerin, Libananco’nun kullandığı kimi kaynaklarca elde edilerek, yurtdışına çıkarıldığını da bilmiyordum.

Bu belgelerin, 12 milyar dolarlık tazminat davasına bakan ve üç kişiden oluşan Hakem Heyeti’ne sunulduğunu da bilmiyordum.

YALAN SÖYLENMİŞ

O yüzden dün size açıkladığım ve Türkiye’nin zamanında savunma yapmayarak temerrüde düştüğünü belirten Hakem Heyeti’nin (11 Ağustos 2008 tarihinde) kararında yer alan şu cümleleri aktarmamıştım. Diyor ki, hakem heyeti:

“Davalı Türkiye Cumhuriyeti, Şişli Savcılığı’nın dinleme sonucu elde ettiği bir takım belgeleri yok ettiğini garanti etmeli ve bu yok etme işleminin Hakem Heyeti’nin karar tarihinden itibaren 30 gün içinde gerçekleştiğini bildirmelidir.”

Hakem Heyeti, aynı zamanda Libananco’nun temsilcisinin de Türk yargısı ve polisi tarafından takip edilemeyecek ve hakkında işlem yapılamayacak kişilerden olduğunun altını çiziyor...

Dün bu satırları konuyu tam olarak anlamadığım için yazmadım. Bir gazeteci olarak siz ipi tutarsınız. Altından ne çıkacağını, olayın nerelere götüreceğinizi bilemezsiniz. Nitekim öyle oldu.

Bu davanın Türkiye’nin milli meselesi olduğunu düşünenler olabilir. Hiçbirimiz, vicdani bir bakış açısıyla Türk Hazinesi’nin 12 milyar dolarının şaibeli bir iş hayatı olan birisine aktarılmasını kabul etmeyebiliriz. Ama asıl kabul edilemez olan, Türkiye’nin 12 milyar dolarlık bir davada gösterdiği basiretsiz yaklaşım değil mi? Aydın Coşar Hukuk Bürosu ve Enerji Bakanlığı’nın bu işi ne kadar becerebildiğinin sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’yi mahkum edebilecek bir Hakem Heyeti’ne yalan söylendiğini de öğrendim.

Libananco’nun avukatları Hakem Heyeti’ne bir süre önce başvuruyor ve Türkiye’de araştırma yapamadıklarından ve takip edildiklerinden bahsediyor. Yani şikayet ediyor. Hakem Heyeti de Coşar Hukuk Bürosu’na bu gerçek mi diye soruyor.

Barajlara el koyan ve ÇEAŞ ve KEPEZ’in lisanslarını iptal eden dolayısıyla olayın muhatabı olan Enerji Bakanlığı, Hakem Heyeti’ne yazılı olarak, “Böyle bir durum söz konusu değildir. Türkiye bir hukuk devletidir ve Libananco’nun avukatlarının takip edilmesi ve dinlenmesi gerçek dışıdır” açıklamasını yapıyor.

Olay bitiyor mu?

Hayır... Asıl beceriksizlik şimdi başlıyor. Karşı taraf 12 milyar dolar alacak. Bu miktar için ülkeler birbiriyle savaşıyor. Yani elleri armut toplamıyor. Libananco’nun ajanları da gidiyor, Aydın Coşar’ın Şişli Mahkemesi’nden temin ettiği ve Amerikalı avukatların e-maillerinin takip edilmesi, telefonlarının dinlenmesi için alınan mahkeme kararlarını buluyor. Bu belgeleri ve dinleme kararlarını Mahkeme Heyeti’ne sunuyor.

Anladığım kadarıyla Coşar Hukuk Bürosu, Türkiye’nin elini zayıflatacak gizli belgeleri koruyamıyor.

Böylece, daha önce Enerji Bakanlığı’nın yaptığı açıklamanın yalan olduğu ortaya çıkıyor. Bu kez Türk heyeti, dinleme ve izlemenin 16 milyar dolarlık bir karapara aklama soruşturması nedeniyle yapıldığını ileri sürüyor. Ama bu açıklama hakem heyetini ikna etmeye yetmiyor.

Dün elime, Hakem Heyeti’nin 23 Temmuz’da aldığı karar da ulaştı. Ve meğerse o gün de Türkiye bir kez daha uyarılmış ve tüm telefon kayıtlarının, e-maillerin imha edilmesi istenmiş. Ve bu belgelerin asla delil olarak kullanılamayacağını kayda almış.

BANA KIZMAYIN!

İçinizden bu bilgi, belge ve gelişmeleri yazdım diye kızanlarınız olabilir. Kızmayın. Çünkü, Türkiye’nin avukatları, bakanlığı işi eline yüzüne bulaştırmış, gizlilik içeren belgelerin karşı tarafa sızmasına ve Hakem Heyeti’ne kadar ulaşmasına yol açmış. Hakem Heyeti’ne yalan söylenmiş. Ve kendilerine verilen süre içinde savunma bile yapılamamış...

Yani olayı bilmemesi gereken karar verici Hakem Heyeti durumun farkında. Ben yazdığım için öğrenmiyorlar tam tersi ben yazdığım için rezaletin boyutunu siz öğreniyorsunuz.

Bilgiler geldikçe gelişmeleri size aktarmaya devam edeceğim...




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YIKIM MÜTEAHHİTLERİ

-"SAVCILARA TALİMAT VERME YETKİSİNİ KALDIRDIK

KILIÇ'A ,DTP'DEN "MEYVEYİ OLGUNLAŞTIRALIM" TEKLİFİ
»  600 YTL İÇİN HASTANE'DE REHİN KALDI!
»  SON İSTİKLAL GAZİSİNE TBMM'DE TÖREN...
»  FLAŞ..FLAŞ.. AİHM'DEN MİLYONLARCA MEMURA MÜJDE
»  SİYASET SAHNESİNDE YENİ BİR PARTİ
»  İÇANADOLU'DA KORKUTAN DEPREMLER
»  ERDOĞAN'DAN OBAMA'YA TAVSİYELER
»  ÇANKAYA KÖŞK'ÜNE ÖZEL ZIRH
»  TETİŞ KURULU, DİNK RAPORUNU YAZDI, FATURAYI KESTİ
»  ALEVİ MİTİNGİNE TEPKİ
»  "HER ALLAHIN GÜNÜ AYAR"
»  "İZMİR'İN HAVASI BAŞKA"
»  DTP'Lİ AHMET TÜRK İÇİN FEZLEKE
»  LUCESCU, CİMBOM'A GELİYOR
»  BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  BENZİN'DE İKİNCİ İNDİRİM
»  AB"DEN ŞAŞIRTAN PKK RAPORU
»  DOĞAN, ERGENEKON'UN NERESİNDE?
»  ARINÇ'TAN İLGİNÇ SÖZLER
»  FEHMİ KORU BU SÖZLERLE ERDOĞAN'I ÇILDIRTACAK
»  SON 'MUSTAFA'YA ÖZEL TÖREN
»  WİLSON: "BARZANİYE KIZMADAN İKNA ETMELİSİNİZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.