Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2665
EURO
34,7750
IMKB
10.248,000
ALTIN
2.398,610
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
2 Doktor Daha Coronadan Öldü
2  Doktor Daha Coronadan Öldü
 
Corona virüsü salgını nedeniyle iki doktor daha hayatını kaybetti. Mersin'de Şehir Hastanesi'nde görevli 67 yaşındaki doktor Turgut Erkutlu ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz uzmanı olan 58 yaşındaki Prof. Dr. Ömer Refik Çaylan corona nedeniyle yaşamını yitirdi.
 
28.8.2020 - 00:25

 Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, COVID-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren hekimlerin sayısının 32’ye ulaştığına dikkat çekerek söz konusu ölüm ve hastalıklara engel olacak, azaltacak uygulamaları karşılıklı değerlendirebilmek üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan randevu talep etti.
Yaklaşık iki haftadır yoğun bakımda tedavi gören Mersin Şehir Hastanesi’nde görevli İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Turgut Erkutlu, corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Dr. Erkutlu’nun cenazesi görev yaptığı Mersin Şehir Hastanesi’nde yapılan törenin ardından Akbelen mezarlığında toprağa verildi.

PROF. DR. ÖMER REFİK ÇAYLAN DA VEFAT ETTİ

Öksürük ve solunum sıkıntısı yaşamaya başlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kulak Burun Boğaz uzmanı ve aynı zamanda Azerbaycan’da özel bir hastanede çalışan Prof. Dr. Ömer Refik Çaylan, 26 Temmuz’da Azerbaycan’dan İstanbul’a getiriliyordu.

Çaylan’ın durumunun ağırlaşması sonrası uçak Sivas’a zorunlu iniş yaptı. Sivas Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alınan Prof. Dr. Çaylan’a yapılan corona virüsü testi sonucu pozitif çıktı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ederken durumu kötüye giden Prof. Dr. Çaylan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Prof. Dr. Çaylan burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Prof. Dr. Çaylan’ın cenazesi defnedilmek üzere Ankara’ya gönderildi.

TTB, SAĞLIK BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞME TALEP ETTİ


TTB Merkez Konseyi başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Türkiye'de COVID-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren hekim sayısının, 5'i Ağustos ayında olmak üzere 32'ye ulaştığını belirttiği bir yazı ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan randevu talep etti.

Adıyaman, Bakan Koca’ya randevu talebini ilettiği yazıda “Söz konusu ölüm ve hastalıklara engel olacak, azaltacak uygulamaları yüz yüze görüşmek istiyoruz” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANI ÖLÜMLERİNDE DÜNYADA İLK SIRALARDAYIZ”

TTB Merkez Konseyi başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman şunları söyledi:

* Bugüne kadar önerilerimiz, yaptığımız  uyarılar dikkate alınıp gerekli düzenlemeler yapılmadığı için ülkemizde hastalanan ve ölen sağlık emekçilerinin orantısı, dünya ülkeleri arasında maalesef ilk sıralarda yer almaktadır.

* Yapılması gerekenler bir an önce hayata geçirilmediği taktirde önümüzdeki sürecin daha da ağırlaşarak devam edeceğinden kaygı duyuyoruz.

“YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ”


TTB Merkez Konseyi olarak bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini söyleyen Adıyaman, “Söz konusu ölüm ve hastalıklara engel olacak, azaltacak  uygulamaları sizinle, yüz yüze görüşmek istiyoruz. Bu bilgi alışverişinin karşılıklı tarihsel sorumluluğumuz olduğu düşüncesindeyiz. Kayıplarımız daha da artmadan bu görüşmenin en kısa sürede gerçekleştirilmesi için gerekli çabayı göstermenizi bekliyoruz” diyerek görüşmede konsey üyeleriyle birlikte TTB Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu ve uzmanlık derneklerinin temsilcilerinin de olmasının çözüme katkı sağlayacağı ve sürecin şeffaf ve bilimsel olarak yürütülmesine katkı sağlayacağının altını çizdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Çocuk Kitabında Yüz Kızartan İfadeler

Salça Üretim Tesisinde Skandal

15 Dakikada Sonuç Veren Test!
»  Prof. Ceyhan: Salgın Kontrolden Çıktı
»  Ankara'da 'Emekliler Çetesi' Çökertildi
»  Hırsızlık İçin Girdi, İki Kişiyi Öldürdü
»  Kamu Çalışanlarına Esnek Çalışma Hakkı
»  Dünyada Vaka Sayıları Yeniden Artıyor
»  Corona İkinci Kez Bulaştı!
»  Hatipoğlu Koronavirüse mi Yakalandı?
»  Kozan'daki Yangın Durdurulamıyor
»  Yağmur Neden Felakete Neden Oluyor?
»  Adana Kozan'da Büyük Yangın
»   Tatilcilere Kabus Yaşatan Yangın
»  Ankara'da Kargo Şirketinde Yangın
»  "Sağlık Bakanı İnsanları Yanıltıyor"
»  'Umumi Tuvaletler Riskli' Uyarısı
»  2.El'de Yükseliş Sürüyor
»   Temel Kotil Koronavirüse Yakalandı
»  KOAH, Tansiyon ve Kalp Hastaları Dikkat
»  MasterChef Yarışmacısı Karakolluk Oldu
»  Ankara Valiliği’nden Mangal Yasağı!
»  Maskesiz Kadıne Şok Eden Müdahale
»  Sağanak ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.