Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AB DEN EMİR KULLARINA EMİR VAR
AB DEN EMİR KULLARINA  EMİR VAR
 
Kretschmer, AKP’ye buyurdu. Milliyetçilerin defterini dürün. Vatanseverlerin infaz edilmesini isteyen tavrıyla Hitler’e bile rahmet okuttu...
 
13.7.2006 - 06:57

Kretschmer, emir kullarına buyurdu.
Faşist yapılanma olan AB’ye karşı verilen mücadeleye kızan Kretschmer, vatanseverlerin infaz edilmesini isteyen tavrıyla Hitler’e bile rahmet okuttu...

TÜRKİYE’yi parçalamaya çalışan Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Kretschmer, “Türk hükümeti, milliyetçilerin AB karşıtı propagandalarının üstesinden gelsin” dedi.

BU faşist öneriyi, Türk milletinin AB’ye olan desteğinin yüzde 43’e kadar düşmesiyle ilgili soruya cevap verirken yapan Kretschmer, Türkiye’nin limanlarını Rumlara açmasını da istedi.

‘Milliyetçileri susturun’

Üyelik desteğinin şişirme anketlerde bile yüzde 44 çıkması AB’yi telaşlandırdı. Kretschmer AKP’ye şöyle seslendi: Milliyetçilerin AB karşıtı propagandalarının üstesinden gelin.

AKP iktidarının teslimiyetçi ve tavizkar politikalarına alışan Avrupa Birliği’ni Türk halkının üyelik karşıtlığı korkuttu. AB temsilcileri iktidardan bu durumun önüne geçilmesi için akla ziyan tedbirler talep ediyor. Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Kretschmer, milliyetçilerin susturulmasını istedi. Kretschmer, Türk hükümetinin, milliyetçilerin AB karşıtı propagandalarının üstesinden gelmesi gerektiğini söyledi.

Hayal kırıklığı...
Eurobarometer araştırmasının sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere Avrupa Komisyonu binasında basın toplantısı düzenleyen Kretschmer, araştırma sonuçlarına göre Türk halkının AB desteğinin oranının yüzde 44’e düşmesini “ciddi ve hayal kırıklığı yaratan” bir unsur olarak niteledi.

Gaz verdi
Üyelik sürecinden hem Türk halkının hem de AB’nin kazançlı çıkacağına inandığını ifade eden Kretschmer, bu aralar “tren kazası” meselesine çok odaklanıldığına dikkati çekerek, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde belki zaman zaman “ertelemeler” olabileceğini, ancak bu sürecin, üyelikten önce kesileceğine inanmadığını söyledi.

Derdi ek protokol
Bu ertelemelerin Türk halkının yararına olmadığını ifade eden Kretschmer, Türkiye’nin Gümrük Birliği Ek Protokolünün imzasından doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini yineledi. AB temsilcisi, Türkiye ile müzakerelerin başlamasının şartlarından birinin Ek Protokolün imzalanması olduğunu hatırlattı.

Uğursuz değiliz
Kretschmer, imzanın ardından AB olarak sözlerini tuttuklarını ve müzakereleri başlattıklarını, şimdi de Türkiye’nin, protokolün imzasının getirdiği yükümlülüklerini hayata geçirmesini beklediklerini kaydetti. Kretschmer, AB’nin “uğursuz” bir şey olmadığını, içinde gizlilik-saklılık barındırmadığını söyleyerek, Başbakan  Erdoğan ve Türk hükümetine, “2002’de atıldıkları yola gayretli bir şekilde devam etmenin yanı sıra bunu çok açık bir şekilde kamuoyuyla paylaşma ve Türkiye’nin üstlenmeye ihtiyacı olduğu temel değişiklikleri kucaklama çağrısında bulunduğunu” belirtti. “Milliyetçilerin propagandalarının üstesinden gelmek ve halkının yararı için ülkeyi daha iyi bir geleceğe taşımak zorundalar” ifadesini kullanan Kretschmer, yolun sonunda Türkiye’nin başarılı olacağına inandığını söyledi.

SUSMAYACAĞIZ

Pısırık iktidar AB’ye cevap vermeli

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan: Adamlar Türkiye’de yükselen milliyetçiliğin zapturapt alınmasını istiyorlar çünkü, Türk milletinin tepkilerinden çekiniyorlar. Ama burada suçlu bu AB temsilcisi değildir, suçlu pısırık iktidardır. Örneğin bizim Paris Büyükelçimiz gidip, Fransa’daki varoş isyanı ile ilgili “Bu insanlar eziliyor, haklarının verilmesi lazım” diye sadece iki cümle açıklama yapsaydı ortalığı ayağa kaldırırlardı.

Kretcschmer, tahrik etmeye çalışıyor

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan:  Bu açıklamalar tamamen tahrik etme amacı taşımaktadır. Toplumdaki kutuplaşmaları keskinleştirmek ve istikrarsızlığa sürükleme amacı taşımaktadır. Böylece Türkiye’yi güçsüzleştirip kendi istedikleri kıvama getirecekler. Türkiye’ye de ’Bakın siz kendi içinizde çatışıyorsunuz, biz sizi alamayız’ diyecekler, karar mekanizmalarına sokmayacaklar. Zaten bizi almayı da istemiyorlar. 

Ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural: Bizim Türk milliyetçileri olarak Türk milletinin hakkını, hukukunu, menfaatini korumaktan başka bir amacımız olamaz. Biz AB havarisi değiliz. AB misyoneri değiliz. Dolayısıyla tabii bir şekilde Türk milliyetçilerinin tavır ve tepkilerine karşı Kretschmer’in ortaya koyduğu bu yaklaşım tarzı, milliyetçilerin de aslında ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor.

Sesimizi çıkartmaya devam edeceğiz

BBP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Şimşek: AB’nin bir çok ekonomik ve siyasi baskısı var. Bunlara karşı ise Türkiye’de karşı duran kitle olarak Türk milliyetçileri var. Elbette ki Türk milliyetçilerini AB susturacak ki kendi istediklerini rahatça yaptırabilsinler. BBP olarak AB’nin hegamonyası altına Türkiye’yi sokmak istemiyoruz. Bunun için de dayatmalara karşı devamlı sesimizi çıkartmaya devam edeceğiz.


SOROS DESTEKLİ TESEV’DEN YENİÇAĞ’A AMBARGO

Vatandaşı bile çıldırttılar

* Alev SİPAHİ


Geçen haftaki toplantılarında vatanseverlerin sorularına tahammül edemeyip onlara saldıran Sorosçular, önceki gün Ankara’da sergiledikleri ‘AB faşizmini’ dün İstanbul’a taşıdılar.  Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) tarafından hazırlatılan “Zorunlu Göç ile Yüzleşmek” adlı kitap, vakfın Karaköy’deki merkezinde tanıtıldı. Kitabın Ankara’daki tanıtımında Büyük Hukukçular Birliği Başkanı avukat Kemal Kerinçsiz ve arkadaşlarının toplantı salonuna alınmasını polise liste vererek engellettiren TESEV yönetimi, İstanbul’da düzenledikleri benzer toplantıya da Yeniçağ muhabirini almadılar. Sorosçuların ‘AB faşizmi’ sokaktan geçen vatandaşları bile çılgına çevirdi. Vatandaşlardan biri sokak ortasında kimlik kontrolü yapan Sorosçulara, “İnsanların bilgi edinme hakkını nasıl engellersiniz” diyerek tepki   gösterdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


RUMLAR ABD YETKİLİSİNİ BOYKOT ETTİ

TÜRKİYE'Yİ ŞAMAR OĞLANINA ÇEVİRDİLER

"BUSH" VE "PUTİN" KELİMELERİ DİNLEMEYE TAKILIYOR
»  BAĞDAT'A ÖCALAN İRTİBAT MERKEZİ
»  İRAN SERİ TECAVÜZCÜYÜ BÖYLE ASTI
»  İSRAİL ORDUSU LÜBNAN'A GİRDİ
»  ABD'NİN PKK İTİRAFI İKİ YÜZLÜLÜĞÜNDE İTİRAFI OLDU
»  ÇEÇENLER; "DİRENİŞİMİZ AYNEN DEVAM EDECEK"
»  AP PARLEMENTERLERİNDEN ŞEREFSİZ ÖNERİ
»  ÇİN İMPARATONUNUN VAZOSU BİR HİZMETÇİDE ÇIKTI
»  TERÖR HİNDİSTAN'IN BOMBAY KENTİNİ VURDU
»  "TARİHİN EN AĞIR AB RAPORU" EYLÜL'E ERTELENDİ
»  EL KAİDE "3 ASKERİ TECAVÜZLERE KARŞILIK ÖLDÜRDÜK"
»  ÖFKELENEN BOĞA OTURAN BOĞA OLDU
»  TERÖRİST Mİ DEDİ, ANASINA MI SÖVDÜ?
»  BASAYEV'İN ÖLDÜĞÜ DOĞRULANDI
»  POLONYA'YI İKİZLER YÖNETİYOR!
»  KADIN İNTİHARCILAR BİRİMİ
»  BAKANLIK RESMİ SİTESİNDE FAHİŞELERE TAVSİYELER
»  İLK TÜP BEBEK, ÇOCUK BEKLİYOR
»  SADDAMIN BİKİNİLİ TORUNLARI JAKUZİ KEYFİNDE
»  ZAKAYEV:"BASAYEV'İN ÖLÜMÜ BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ"
»  NEWYORK'TA HİP-HAP MÜZESİ AÇILIYOR
»  BUSH'TAN CASTRO'NUN RAKİPLERİNE 80 MİLYON DOLAR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.