Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2525
EURO
37,6242
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.877,180
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD’DEN DTP'Lİ SAKIK’A GİZLİ AKŞAM YEMEĞİ
ABD’DEN DTP Lİ SAKIK’A GİZLİ AKŞAM YEMEĞİ
 
ABD’nin Ankara’da başlattığı sürpriz görüşmelere bir yenisi eklendi. Büyükelçisi Ross Wilson’un, Güneydoğu sorununda etkin eski ve yeni milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldiği günün akşamında, DTP’li Sırrı Sakık’a da akşam yemeği verildiği ortaya çıktı.
 
29.11.2007 - 11:45

 Yemek sırasında gazetecilerden gelen telefonlarla sabah verilen kahvaltıyı öğrenen Sakık, ABD’lilere dönerek, “Diğer siyasetçilerle kahvaltıda açık görüşme yapıyorsunuz. Bizimle gizli buluşmayı tercih ediyorsunuz. Bize cüzzamlı muamelesi yapıyorsunuz. Bu bizim onurumuzu zedeliyor. Eğer bir projeniz varsa bu DTP’siz çözüme ulaşmaz” şeklinde eleştiride bulunduğu ortaya çıktı.

 

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, dün sabah, Güneydoğu siyasetinde etkin eski ve yeni milletvekilleriyle “kahvaltı”da buluştu. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran, günün akşamında DTP Muş Milletvekilli Sırrı Sakık’a da akşam yemeği verdiği ortaya çıktı. Ross Wilson’un katılmadığı yemekte ABD Büyükelçiliği’nden temsilcilerin katıldığını belirten Sakık, “Eğer sabah yapılan kahvaltıyı bilseydim, o yemeğe katılmazdım” dedi.

 TELEFONLA ÖĞRENDİ ABD’LİLERE KIZDI

Özel bir yerde yenen ‘gizli yemek’ sırasında gazetecilerin ABD Büyükelçiliği’nde verilen sabah kahvaltısı için kendisini aradıklarını belirten Sakık, “Büyükelçiliğin, DTP’nin dışında diğer Kürt siyasetçilere kahvaltı verdiğini orada beni arayan gazetecilerden öğrendim. Bu beni çok sinirlendirdi. Hemen ABD’lilere dönerek. Benimle gizli yemekte buluşuyorsunuz, diğer Kürt politikacılar ile sabah kahvaltıda açık görüşme yapıyorsunuz. Bizi niye dışlıyorsunuz. Herkesle açık görüşürken, bizimle niye kapalı kapılar ardında görüşüyorsunuz. Siz ey Amerikalılar, dünya politikasına yön veriyorsunuz, Kürtlerin tarlaların ne kadar buğday veriyor biliyosunuz, ama Kürtlerin gerçek temsilcilerini görmemezlikten geliyorsunuz” eleştirisinde bulunduğunu aktardı.

BİR PROJE VARSA DTP’SİZ OLMAZ

Görüşme sırasında ABD’lilerin konuşmak yerine daha çok kendisine soru sorduklarını, DTP’nin kapatılmasına kendilerinin de karşı olduklarını aktaran Sakık, “Kürt sorununun çözümü konusunda yürttüğünüz bir proje varsa, bu projeye DTP’yi dahil edilmelidir. DTP’yi dışlayan bir çözüm başarıya ulaşmaz” uyarısında bulundu.

BANA BARZANI’Yİ SORDULAR

Sakık, görüşme sırasında, ABD’lilerin, kendisine, “Barzani’nin nerede olduğunu bilir musunuz?” şeklinde soru sorduklarını da belirterek, “Ben bu soruya güldüm, siz Barzani’nin nerede olduğunu benden iyi bilirsiniz” yanıtını verdim.

ÖNCEDEN BİYSEYDİM GİTMEZDİM

DTP’li Sakık, ABD’nin diğer Kürt politikacılarla sabah kahvaltısı önceden bilmediğini, kendisiyle yemek randevusunun önceden alındığını kaydederek, “Eğer sabah kahvaltısını önceden öğrenseydim, o yemeğe gitmezdim. Çünkü diğerleriyle açık görüşüyorlar, bizimle kapalı kapılar ardından görüşüyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil” eleştirisinde bulundu.

KAHVALTIYA KİMLER ÇAĞRILMIŞTI

ABD’nin Ankara’da başlattığı sürpriz görüşmeler zinciri, Büyükelçi Ross Wilson’un ABD Kongresi’nden iki üyenin de katıldığı özel kahvaltıya, eski bakan Şerafettin Elçi, CHP Diyarbakır eski Milletvekili Mesut Değer, eski RP Milletvekili Haşim Haşimi, HAK-Par Genel Başkanı Sertaç Bucak, Başbakan’a yakınlığı ile bilinen AKP Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Arslan, Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ve Siirt Milletvekili Afif Demirkıran çağırılmıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP USULÜ ALEVİLİK ÇÖZÜMÜ, 'ÜSTÜ CAMİ, ALTI CEMEVİ'!

-DSP, BASINDA TEKELLEŞMEYİ MECLİSE TAŞIDI

MEHMETÇİĞİN BEBEĞİ FAKİRLİKTEN DONARAK ÖLDÜ
»  YÜRÜYEN KALE MAYINA NASIL DAYANIYOR
»  TELEKOM'DA MUTLU SON
»  DENİZ AKKAYA'NIN "AHLAKSIZ TEKLİF" DAVASI SONUÇLANDI
»  ÖCALAN İLE KİM KONUŞTU?
»  ALMANYA İLK PAKETİ TESLİM ETTİ
»  ÖZAL'IN PAPAĞANI CABBAR ARTIK KİRALIK
»  ERDOĞAN'DAN TEVHİDE'YE DESTEK TELEFONU
»  TÜRK TELEKOM'DA MUTLU SON
»  MECLİS'TE 12 SAATLİK FEDERASYON MARATONU
»  ABD'LİLERE ŞEHİT AİLESİ AYARI
»  ATALAYDAN RAHİP KAÇIRILMASINA TEPKİ
»  KARS, GAZETE İLANIYLA KAYIP MİLLETVEKİLİNİ ARIYOR
»  TEZİÇ'TEN 10. CUMHURBAŞKANI SEZER'E VEDA ZİYARETİ
»  EMEKLİ SUBAYLAR, ABD BÜYÜKELÇİSİNE ÇOK KIZDI
»  "ABD ELÇİLİĞİNDEKİ GÖRÜŞME ÇARPITILDI"
»  AKP, TAZMİNATLARA GÖZ DİKTİ
»  "BEN KONUŞURKEN GÜLEN MİLLETVEKİLLERİNİ GÖSTERMEYİN"
»  PKK'DAN BİN LADİN TAKTİĞİ
»  WİLSON,ÖLDÜRÜLEN PKK'LI VE ŞEHİTLERİN LİSTESİNİ İSTEDİ
»  MECLİS ADALET KOMİSYONUNDA YÜKSEK GERİLİM
»  MEHMET GÜL,"ŞEHİT" DEDİ Mİ DEMEDİ Mİ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.