Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4660
EURO
34,7823
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.439,150
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD İle KUzey Kore Yine Anlaşamadı!
ABD İle KUzey Kore Yine Anlaşamadı!
 
8 aylık bir aranın ardından tekrar bir araya gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki zirvede ikinci gün beklenmedik bir şekilde sona erdi... İki lider bugün görüşmelere devam ederken, Trump yönetimi zirveyi kısa keserek kapanış konuşmasını 2 saat erkene çekti. Beyaz Saray, iki ülke arasında anlaşma sağlanamadığını açıkladı..
 
28.2.2019 - 12:01

İki gündür gözler Vietnam’daydı… Bunun sebebi de ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un başta nükleer silahlanma konusu olmak üzere birçok konuda masaya oturmasıydı… Dün iki liderin de gülümseyerek ılımlı mesajlar verdiği toplantıda bugün hiç beklenmeyen bir şey oldu.


Daha önce TSİ 10:00’da bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklayan Trump, toplantıya 10:20 sularında geldi. Trump’ın yüzünün asık ve ciddi olması dikkat çekti.

ABD ile Kuzey Kore arasında gerçekleşen görüşmeler iki saat erken bitti ve Beyaz Saray, “Anlaşma sağlayamadık” açıklamasını yaptı. Trump’ın TSİ 11:30 sularında gerçekleştirmesi planlanan toplantısı 1.5 saat erkene çekilirken Trump, TSİ 10:20 sularında tek başına basın toplantısı düzenledi. Trump, “Kuzey Kore ile herhangi bir anlaşma imzalamama kararı aldık. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
REKLAM

powered by TagOn

 

Zirvenin ilk gününde hem Trump hem de Kim etrafa gülücükler saçarken zirvenin ikinci gününde yüzler asıldı.

Zirvede çok verimli zaman geçirdiklerini söyleyen Trump, “Bir şey imzalamanın iyi bir şey olmadığı konusunda fikir birliğine vardık. Kim iyi bir eleman ve değişik bir karakter. İlişkimiz çok kuvvetli fakat bazen ayrılmak zorunda kalabilirsiniz. Basitçe anlatmak gerekirse bizden yaptırımları tamamen kaldırmamızı istedi fakat biz bunu yapamayız, dolayısıyla masadan kalktık. Yaptırımların kaldırılması karşısında ülkenin nükleer silahlardan arındırılmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.


“DOSTANE AYRILDIK”

Trump’ın ardından kürsüye çıkan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Son 24-36 saat içerisinde gerçekten ilerleme kaydettik fakat sonuna varamadık. Gelecek haftalarda ekiplerin tekrar buluşması dolayısıyla iyimserim. İlişkimizi korumak istiyoruz, devam ettireceğiz. Kim Jong-un bana söz verdi, nükleer ve füze denemesi yapmayacağını söyledi. Masadan kalkıp gitmedik. Son derece dostane ayrıldık, el sıkışarak ayrıldık. Bu olay benden önceki başkanlar sırasında da çözülebilirdi ama hiçbir şey yapmadılar” dedi.


Trump, “Anlaşmayı imzalamadan kalkmaya hazır olmanız gerekiyor. Bugün imza atabilirdim, o zaman da “Ne kötü bir anlaşma’ derdiniz… Bugün kesinlikle anlaşma imzalayabilirdik, belgeler hazırdı. Ama bu işi hızlı yapmaktansa doğru biçimde yapmayı tercih ederim. Kim Jong-un’ın başarılı bir ülkeye sahip olma şansı var. Muazzam bir potansiyel… Ekonomik güç haline geleceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.


Trump toplantıya dışişleri bakanı Pompeo ile katıldı.

Trump, anlaşma imzalanmaması kararını kimin aldığına dair bir soru hakkında, “Benim kararımdı demek istemiyorum çünkü bunun hiçbir anlamı olmazdı. Fakat biz ilişkimize devam ediyoruz. Ben Kim’e inanıyorum ve sözüne güveniyorum” dedi. Trump, hem kendisinin hem de Kim’in yakında yeni bir zirve hazırlığı sözü vermediğini söyledi. Trump, “Yakında görüşebiliriz. Umarım yakın zamanda olur, görüşme için çok uzun süre bekleyeceğimizi sanmıyorum” dedi.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı heyetinin, Vietnam’dan ayrılarak Çin’e doğru hareket ettiğini duyurdu. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un iki gün boyunca temaslarda bulunmak üzere Vietnam’da olacağı açıklandı. Kim’in 1 ve 2 Mart’ta Vietnam’da görüşmelerde bulunacağı açıklandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Hindistan'dan Pakistan'a Hava Saldırısı!

İran'da Beklenmedi İstifa!

Maduro'dan Flaş Kolombiya kararı...
»  Venezuela Sınırları Kapattı!
»  Sudan'da Hükümet Feshedildi
»  Rusya'dan Flaş Venezuella ÇıkışI
»  Kazakistan'da Hükümet Feshedildi
»  Venezüella, Askerlerini Sınıra Yığıyor
»  Trump'tan "Acil Durum" İmzası
»  ABD Adım Adım OHAL ilanına Doğru
»  İran'da İntihar Saldırısı,20 Ölü
»  Müslüman Kongre Üyesine İstifa Çağrısı
»  Hindistan'da Otel Yangını: 17 Ölü
»   İran ABD'ye :Yerle Bir Ederiz
»  "Eğer Venezüella Patates,Muz Üretseydi"
»  Seksi Vekil Brezilya Meclisni Karıştırdı
»  Fransa İle İtalya Arasnda Büyük Kriz
»  Trump: Suriye'den Eve Dönme Vakti
»  Brezilya Devlet Başkanı Yoğun Bakımda
»  Avrupa Maduro'nun Üzerini Çizdi
»  Trump'ın Gittiği Üsse Saldıracaklarmış!
»   Maduro'dan Flaş Seçim Hamlesi...
»  Nato'dan ABD'nin INF kararına Tam Destek
»  ABD'den Dünyayı Şok Ede Karar
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.